Ρώτα και μάγισσες και χαρτορίχτρες πιο καλά θα στα πούνε. Οικονομολόγοι θα πει λαμόγια με δίπλωμα.
«Οι αγορές» για να «καθορίζουν» την τιμή θα πρέπει να τους το επιτρέπει η Κεντρική Τράπεζα. Να δανείζονται δηλαδή για να αγοράζουν συνάλλαγμα. Όπως στην περίπτωση υποτίμησης της δραχμής το 1993, όταν τσάκισε του Λάτση, Βαρδή Σάλα, ο αείμνηστος Ιωάννης Μπούτος. Το ίδιο και με την υποτίμηση της στερλίνας και τον Σόρος, τότε ή το ρούβλι σήμερα.
Δεν στηρίζει το νόμισμα αγοράζοντας με συνάλλαγμα το χρήμα που προμηθεύονται οι "αγορές" από τις τράπεζες σου. Μόλις δεις στο κομπιούτερ την κίνηση τους κάνεις το overnight 3000% και τους αφήνεις να ουρλιάζουν από πόνο.
Επομένως, αυτό που θέλουμε είναι εθνικές νομισματικές αρχές, ανεξάρτητες από τη ΝΤΠ. Όχι ανεξάρτητη από το λαό στην υπηρεσία της ΝΤΠ.
Μόλις σταμάτησε τις «δουλειές» με του κερδοσκόπους η (ανεξάρτητη;) Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ,διότι επαναστάτησαν όλοι στη Δούμα, το ρωσικό ρούβλι από τις αρχές του Φεβρουαρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου 2015, ενισχύθηκε κατά 22,3%, ενώ η αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που το ρούβλι συνήθως ακολουθεί στενά, όπως λένε οι «οικονομολόγοι» ήταν μόλις 9,8%. Από 53 δολάρια στα 58,2 .
Το Δεκέμβριο, όταν οι υπάλληλοι της ΝΤΠ έκαναν τα δικά τους κόλπα πήγαν το το βασικό επιτόκιο στο 17% για να στηρίζουν το ρούβλι και για να χρεοκοπήσουν τις ρωσικές επιχειρήσεις.
Και τώρα το ρούβλι ανατιμήθηκε και το βασικό επιτόκιο το «εργαλείο» της τράπεζας έπεσε στο 14% και πιέζονται να το πάνε στο 4%.
Αυτό μας λέει ότι η πολιτική βούληση κανονίζει την οικονομία και όχι οι «αγορές» και η «ψυχολογία» των «επενδυτών».
Για να έχουμε χαμηλά επιτόκια δανεισμού σε δραχμές των ελληνικών επιχειρήσεων. Και να αποτρέπουμε του κερδοσκοπικούς δανεισμούς με άμεσες παρεμβάσεις. 1500% overnight όπως έκανε ο Μπούτος.
Με πραγματικές εθνικές νομισματικές αρχές ,όχι μόνο 1 πρός 1 θα έχουμε ,αλλά θα έχουμε και δυσκολία να το κρατήσουμε και να μην ανατιμηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου