Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
▼
29/5/15
Η μάχη του Σέσελι με τον Καρκίνο και τη Χάγη
Αύριο Σάββατο (30 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι το Συνέδριο του Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) με 653 αντιπροσώπους και περίπου 1.500 προσκεκλημένους.
Ο Σέσελι για να μπορέσει παραστεί στο συνέδριο διέκοψε τη χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται και δήλωσε ότι θα αποφασίσει αν θα τη συνεχίσει μετά το συνέδριο και ότι δεν τον απασχολεί τι κάνει το δικαστήριο της Χάγης, αλλά μόνο το συνέδριο αναγέννησης του Κόμματος. Η ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον Σέσελι έκανε δια του Τύπου δημόσια έκκληση στον ασθενή να μη διακόψει τη χημειοθεραπεία γιατί θα ηταν μια αυτοκαταστροφική κίνηση.
Ο Σέσελι υποβλήθηκε στις αρχές Μαΐου σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στο παχύ έντερο που έχει όμως εξαπλωθεί και στο συκώτι του.
Ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Χάγης ωστόσο, επιμένει να συλληφθεί ο Σέσελι και να επιστραφεί το συντομότερο δυνατό στη φυλακή του Σκάιβενίγκεν όπου θα περιμένει την επανάληψη της δίκης του που διαρκεί 12 χρόνια.
Ο σέρβος υπουργός της Δικαιοσύνης Νικόλα Σελάκοβιτς δήλωσε ότι παρήλθε η εποχή που οι άνθρωποι «τσουβαλιάζονταν» για να σταλούν στη Χάγη, χωρίς σεβασμό προς το Σύνταγμα ,τους νόμους, και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.
Ο Εκπρόσωπος του Δικαστηρίου της Χάγης είπε ότι αν η κυβέρνηση της Σερβίας συνεχίζει να μην εκτελεί τη δικαστική απόφαση, του Εφετείου, «θα έχει συνέπειες που θα τις επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», αλλά οι απειλές είναι κούφιες διότι θα προσκρούσουν στο ρωσικό βέτο.
Έτσι κι αλλιώς η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη διότι δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του εισαγγελέα το αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει τον Σέσελι, οπότε δεν υπάρχει ζήτημα μη συμμόρφωσης οπότε δεν θα μπορεί να αναφερθεί στο ζήτημα η εξαμηνιαία έκθεση για τη συνεργασία της Σερβίας με το Δικαστήριο, την οποία υποβάλλουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, της Χάγης Τεοντόρ Μερόν και ο Γενικός Εισαγγελέας Σερζ Μπράμερτζ. Οπότε θα πρέπει να περιμένουν τον Δεκέμβριο.
Η σερβική κυβέρνηση θεωρεί ότι για την σύλληψη του Σέσελι χρειάζεται ένταλμα και όχι μια απλή επιστολή ενώ ο Βόισλαβ Σέσελι επιμένει ότι η σύλληψη του από τις σερβικές αρχές και η έκδοσή του στη Χάγη θα γίνει κατά παράβαση του Συντάγματος της Σερβίας και θα αποτελούσε παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας. Ο Σέσελι έχει επίσης τονίσει ότι δεν δέχεται να τεθεί σε κατ οίκον περιορισμό υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να επιβληθεί το μέτρο του κατ 'οίκον περιορισμού, χωρίς τη συγκατάθεση του προσώπου στο οποίο επιβάλλεται, και υπενθύμισε ότι το περασμένο καλοκαίρι απέρριψε την προσωρινή αποφυλάκιση του, όταν του ετέθη ως πολιτική προϋπόθεση ο κατ' οίκον περιορισμός του.
Ο Σέσελι παραδόθηκε στο ICTY το 2003, προφυλακίστηκε, και η δίκη του άρχισε το 2007 και συνεχίστηκε μέχρι το 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί απόφαση.
Ο ίδιος δεν αποδέχθηκε καμιά από τις εννέα κατηγορίες και δήλωσε αθώος σε όλες. Το δικαστήριο τον απελευθέρωσε προσωρινά τον περασμένο Νοέμβριο για ανθρωπιστικούς λόγους, επειδή πάσχει από καρκίνο, με τον όρο ότι δεν θα ταξιδέψει εκτός Σερβίας και ότι θα επιστρέψει στη Χάγη όταν επαναληφθεί η δίκη του.
Από την απελευθέρωσή του, ο Σέσελι επανέλαβε την πολιτική του δραστηριότητα και την εθνικιστική ρητορική του ενώ χαρακτήρισε το δικαστήριο της Χάγης ως όργανο εξόντωσης των Σέρβων πατριωτών που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Γισα να διακόψει την πολιτική του δραστηριότητα ο Σερζ Μπράμερτζ ζήτησε την επέιγουσα σύλληψη του και μεταφορά του στη φυλακή.
Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα έναν τέτοιο πολιτικό, που βάζει την πατρίδα του πάνω από την υγεία και την ζωή του...
ΑπάντησηΔιαγραφή