4/6/15

Πολύ κακό στα κανάλια για το τίποτα

Το πιο ουσιώδες ζήτημα για τους δανειστές είναι η επαναπρόσληψη των καθαριστριών που απέλυσε ο Στουρνάρ

  Ο ALEXIS πήγε και γύρισε άπρακτος. Δεν μπόρεσε παρά να απορρίψει τις «συμβιβαστικές» ιδέες των θεσμών, να φορτωθεί το χρέος στους πολλούς και τους φτωχούς. Μετά από 4 μήνες του μείωσαν κάπως τα πρωκτογενη πλεονάσματα αυτό. Τελεία και παύλα.
Η απολύτως «πολιτική» και ταξική σκέψη και λογική των τραπεζιτών φαίνεται από τις ιδέες των δήθεν τεχνοκρατών για , «τα ουσιώδη ζητήματα».
Να καταργηθεί ο συντελεστής 6,5% του ΦΠΑ που ισχύσει για τα φάρμακα και τα τρόφιμα για να πληρώσουν παραπάνω όλοι όσοι τρώνε και χρειάζονται φάρμακα. Να αυξηθεί στο 23%, από 13% ο ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος, για να πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ρολόι. Να καταργηθεί το ΕΚΑΣ που παίρνουν περίπου 250.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που ζουν με συντάξεις κάτω από 700 ευρώ το μήνα μικτά , που στοιχίζει στον προϋπολογισμό 800 εκατ. ευρώ, να καταργηθεί «δια νόμου» η κατώτατη σύνταξη, να διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ με τις παλιές πλασματικές αντικειμενικές αξίες για να πληρώσουν οι πολλοί και οι πιο φτωχοί γιατί τα ακίνητα των τσιφούτ είναι αφορολόγητα.
Και ακόμα να ξανα-απολυθούν οι καθαρίστριες.
Εκεί καταλήγουν όλα και αυτό είναι το πιο ουσιώδες ζήτημα. 

Ο ALEXIS δεν τους έκλεισε την πόρτα. Έδειξε «εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο», με βάση τις, «προτάσεις, που ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει».

Και η κουβέντα συνεχίζεται.

3 σχόλια:

  1. Αν θελουν οι ξενοι να κανουν αυτη τη χωρα μια φυσιολογικη

    πρεπει να απαιτησουν χτυπημα στην ουσια ωστε να διαλυθει το κομματικο κρατος που δενει και την οικονομια και τη κοινωνια

    αντι να συνεχιζουν το ιδιο αδιεξοδο με συνεχεις φορους στους αδυναμους και μη δομικες περικοπες

    να προχωρησουν σε δομικες περικοπες του γιγαντιου και αντιπαραγωγικου κρατους της λουφας και των κρατικων δαπανων αντι συνεχως να φορολογουν για τα δημοσια εσοδα τους ιδιους και τους ιδιους μη προνομιουχους που με το αιμα τους αιμοδοτουν ενα κρατικο βρυκολακα ενα βαρελι διχως πατο που συνεχως ζητα περισσοτερο αιμα για να συντηρει κρατικοδιαιτους, κομματικους στρατους, υπαλληλους και ξενους δανειστες.




    να ζητησουν δηλαδη να καταργηθει η μονιμοτητα στο δημοσιο και να προχωρησει η απολυση 250.000 υπαλληλων απο το κρατικο πευρολ

    και να δοθουν κινητρα για να μεταναστευσουν απο την ελλαδα και οι ντοπιοι αλλα και τα 2 εκατομμυρια αλλογενων με η ανευ ιθαγενεια και αδεια παραμονης,που παρασιτουν στο σωμα της ελληνικης οικονομιας και κοινωνιας.


    να αυτοματοποιηθει με πληροφοριακα συστηματα η συλλογη στη πηγη των φορων διχως ανθρωπινο χερι να μεσολαβει

    και να γινει νομικα αδυνατο για μια επιχειρηση η οποιονδηποτε να εργοδοτει ανασφαλιστους και αδηλωτους ωστε να λειτουργησει φυσιολογικα ο ανταγωνισμος στις τοπικες αγορες και να απομακρυνθουν και οι ξενοι σκλαβοι απο την οικονομια που προκαλουν μια τυχοδιωκτικη προσαρμογη στον ανταγωνισμο με αθεμιτους ορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμένα μου άρεσε αυτό που είναι ένας τύπος, "μακάρι να αντέξει το ΔΝΤ απέναντι στις απαιτήσεις τής Ελλάδας"

    ο Τσίπρας πρέπει να υπογράψει μνημόνιο για να πέσει μια ώρα αρχύτερα και να έρθει η Χρυσή Αυγή. Αν κυβερνήσει για δέκα χρόνια την Ελλάδα επειδή θα γίνει κανένα 50ευρω στους κακομοίρηδες, καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ !

    ΖΗΤΩ Η ΕΥΡΩΠΗ

    ΖΗΤΩ Η ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ

    ΖΗΤΩ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ !


    Κ. Σημίτης: Το παλιό αυτόνομο έθνος δεν έχει πια τις ίδιες δυνατότητες όπως στο παρελθόν




    Στην Ευρώπη γίνεται μια φιλόδοξη δοκιμή


    Το σκεπτικό του για τις νέες προκλήσεις της Ευρώπης με αφετηρία την παραδοχή ότι εκεί γίνεται μια φιλόδοξη δοκιμή για τον νέο τύπο συνεργασίας μεταξύ κρατών και όχι μόνο, ανέδειξε και ανέπτυξε χθες ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης με ομιλία του στην ετήσια συνάντηση του InterAction Council στην Ουαλία


    Νέες μορφές σχέσεων
    «Το μέλλον της Ευρώπης αφορά όλα τα προβλήματα με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Γιατί όλα συνδέονται με την εξέλιξη των οικονομικών σχέσεων στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Συνδέονται με τη συνεργασία μεταξύ των κρατών, σε μια εποχή που το παλιό αυτόνομο έθνος δεν έχει πια τις ίδιες δυνατότητες όπως στο παρελθόν» τόνισε ο κ. Σημίτης και υποστήριξε ότι: «ένας νέος τύπος συνεργασίας αναπτύσσεται, ο οποίος δεν έχει καμία σύγκριση με τα παλιότερα γνωστά παραδείγματα του φεντεραλισμού των ΗΠΑ ή της Γερμανίας. Εντελώς νέες μορφές σχέσεων πρέπει να εξεταστούν και να δοκιμαστούν. Η Ευρώπη είναι μια τέτοια φιλόδοξη δοκιμή».


    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64197123

    ΑπάντησηΔιαγραφή