Βούλγαροι αρχαιολόγοι που ανασκάπτουν την βυζαντινή Σωζόπολη, ( 30χλμ νοτίως του Πύργου στην Μαύρη Θάλασσα) έφεραν στο φώς ένα θραύσμα από ένα μολύβδινο βουκράνιο, με ένα οκτάκτινο αστέρι που ο Ανδρόνικος αποκάλεσε «Ήλιο της Βεργίνας».
Ένας «μισότρελλος» βούλγαρος ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Μπόζινταρ Ντιμίτροφ που ανακοίνωσε το εύρημα με δελτίο Τύπου τη Δευτέρα, λέει ότι το οκτάκτινο αστέρι της Σωζόπολης, (Απολλωνία Ποντική), είναι ένα αιώνα παλαιότερο από το αστέρι του Φιλίππου Β ', ο οποίος «προφανώς το αντέγραψε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Απολλωνία Ποντική, καθώς ο Φίλιππος Β διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την Απολλωνία και η πόλη μεσολάβησε στις διαπραγματεύσεις του με το Σκύθη βασιλιά Αθέα που ζητούσε στρατιωτική στήριξη από το Φίλιππο Β΄ ενάντια στους Γέτες .
Ο κ. Ντιμιτρόφ καλεί το δήμο της Σωζόπολης, ως καθολικό διάδοχο της Απολλωνίας Ποντικής, να μηνύσει πΓΔΜ για την παράνομη χρήση της αρχαίας κληρονομιάς της και να αποτρέψει τα Σκόπια από το να χρησιμοποιούν δωρεάν "την βουλγαρική πνευματικής ιδιοκτησία".
ΥΓ. Στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β', ο ήλιος της Βεργίνας έχει δεκαέξι ακτίνες και στην «Λάρνακα της Ολυμπιάδος» έχει 12 ακτίνες. Οι μπουγιουρουμήτες χρησιμοποίησαν ως σύμβολο του Κράτους τους ένα αστέρι με οκτώ ακτίνες
ΥΓ. Η ελληνική Σωζόπολη, η πραγματική διάδοχος της Απολλωνίας Ποντικής, ξεσηκώθηκε κατά την Ελληνική Επανάσταση, στις 17 Απριλίου του 1821, με επικεφαλής τον οπλαρχηγό Δημήτριο Βάρη.
Παλι καλα που ψιλοσωνουν την παρτιδα με τα σκοπια οι βουλγαροι και λενε κανα οχι γιατι εμεις... κλαφτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Μακεδονικό αστέρι είναι το οκτάκτινο αστέρι της Βηθλεέμ που οδήγησε το Μεγαλέξανδρο στην καταστροφή της Βαβυλώνας και του Σατανισμού της Καμπάλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZTleZZb0_3YRURrMkSnOKvFmduqZD08otN4ZRHxZQt5_y9-PX
Διαλύθηκαν και κατέφυγαν στην Σαμπάλα των προγόνων τους
Από τότε οι αιρετικοί Εβραίοι της Σαμπάλα θέλουν να πάρουν εκδίκηση
Την καταγωγή του Ηλίου της Βεργίνας την καταγράφει ο Ηρόδοτος, όταν έγινε το έμβλημα της Μακεδονικής Δυναστείας(Ηρόδοτος 8ο βιβλίο, 137-138. Όλα τα άλλα περί αντιγραφής από τον Φίλιππο του Β΄είναι επιπολαιότητες.
ΑπάντησηΔιαγραφή