Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
▼
9/11/15
Κουράγιο! Η Ελπίδα έρχεται σε δύο χρόνια
Το 2017 θα μας έρθει η μανδάμ Ανάπτυξις ρυθμό ροκ. 2,1%. Και η ανεργία θα πέσει τότε στο 23,4%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Οσίου ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία έκθεσή του, «OECD Economic Outlook» .
Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ύφεση κατά 1,4% φέτος και 1,2% το 2016, αλλά άνάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, καθώς , «θα αυξάνεται η εμπιστοσύνη και οι εξαγωγές θα διατηρούν τη δυναμική τους». Ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι αρνητικός (-0,9%) φέτος, για να περάσει σε θετικό έδαφος το 2016 και το 2017 (0,7% και 0,5%, αντίστοιχα).
Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4,3% του ΑΕΠ φέτος από 3,6% πέρυσι και να αυξηθεί στο 7,7% το 2016, στο έλλειμμα λαμβάνεται υπόψη και η πρόβλεψη για την κρατική στήριξη στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, για να μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ το 2017.
Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί από 181,3% του ΑΕΠ πέρυσι στο 190% φέτος και στο 200% το 2016, πριν υποχωρήσει το 2017».
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να έχει έλλειμμα -0,3% του ΑΕΠ φέτος και πλεόνασμα το 2016 και το 2017 .
«Η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων είναι καθοριστική για τον περιορισμό του χρέους και τη διασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.
Η ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, είναι αναγκαίο στοιχείο της προσπάθειας αυτής.
Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα διευκόλυνε τους χρηματοδοτικούς περιορισμούς και θα άνοιγε έτσι τον δρόμο για την ανάπτυξη. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων θα βελτίωναν την ανταγωνιστικότητα και θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση θα μείωναν το ρυθμιστικό βάρος και θα αύξαναν την ικανότητα των κοινωνικών προγραμμάτων να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους», τονίζουν οι γκουρού του ΟΟΣΑ.
Δηλαδή φόροι και πάλι φόροι μέχρι να ψοφήσει ο γάιδαρος που.... ελπίζει.
ΥΓ.Και πλειστηριασμοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου