20/10/16

Ημερομηνίες και Ιστορία για αγραμμάτους Εθνικιστάς


Μού έγραψε ένα «πατριωτάκι»: «Φαίνεται πως η μάχη των Γιαννιτσών και η απελευθέρωσή τους δεν αποτελούν ''σημαντικά γεγονότα''. Η πιο φονική μάχη των Βαλκανικών πολέμων,το προοίμιο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης λίγες μέρες μετά..δεν αναφέρεται καν(!!) στη λίστα των ''σημαντικών γεγονότων'' σας. Τι να πει κανείς!!! Τιμή και δόξα στα παιδιά της μάχης!

Αιωνία αυτών η μνήμη.





Το Γρηγοριανό ημερολόγιο εισήχθη στην Ελλάδα με βασιλικό διάταγμα την 16 Φεβρουαρίου 1923 η οποία ορίστηκε ως 1 Μαρτίου 1923.

Λίγες μέρες αργότερα τα πράγματα έμπλεξαν, όταν ήρθε η 25η Μαρτίου και θα έπρεπε να χωριστεί η γιορτή του Ευαγγελισμού από την γιορτή της Εθνεγερσίας και η Εκκλησία της Ελλάδος για να αρθεί το αδιέξοδο, αποφάσισε να χρησιμοποιεί το Αναθεωρημένο Ιουλιανό ημερολόγιο για τις θρησκευτικές γιορτές με εξαίρεση τη γιορτή του Πάσχα.

Επομένως όλες οι ημερομηνίες πριν την 16 Φεβρουαρίου 1923 θα πρέπει να προσαρμοστούν στο Νέο ημερολόγιο.


Η δολοφονία του Καποδίστρια για παράδειγμα έγινε  στις
27 Σεπτεμβρίου/9 Οκτωβρίου 1831 και ναυμαχία  στο  Ναβαρίνο στις
8/20 Οκτωβρίου 1827.


Η Ελλάδα κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία στις 5/18 Οκτωβρίου 1912. Στις 6/19 απελευθερώθηκε η Ελασσόνα.



Κάθε αγράμματος και κάθε μακάκας μπορεί να γράφει στη Βικιπέντια ότι στις «20 Οκτωβρίου 1912  ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τα Γιαννιτσά», αλλά αυτό ειναι απολύτως λάθος  γιατί η μάχη των Γιαννιτσών έγινε με το Ιουλιανό στις 20 Οκτωβρίου, που δεν το ακολουθούμε σήμερα .
Δηλαδή  τα Γιαννιτσά ελευθερώθηκαν 13 ημέρες, μετά, σύμφωνα με το Γρηγοριανό , στις
20 Οκτωβρίου/2 Νοεμβρίου 1912.

Απλά πράγματα για κάθε εγγράμματο.


Αλλά το χειρότερο είναι,  και να είσαι μαλάκας και να κάνεις τον μάγκα και να δίνεις και  μαθήματα. Ασχετοσύνης και Αγραμματοσύνης.
Πως λέμε  Αρχοντομαλάκας, ένα πράγμα.

6 σχόλια:

  1. Αιωνία αυτού η μνήμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ είμαι ο άνωθεν υβριζόμενος. Αυτοί που αποκαλείς αγράμματους και μαλάκες γράφουν και σε δύο Ελληνικές εγκυκλοπαίδειες της δεκαετίας του 1970, και λένε ότι η μάχη των Γιαννιτσών έγινε 20 Οκτωβρίου. Κι αν από το 1970 μέχρι τώρα άλλαξε η Ελληνική σύμβαση για την αναγραφή των ημερομηνιών, όποιος έτυχε να διαβάσει βιβλία του 1970 δεν καθίσταται αμόρφωτος, αμόρφωτος είσαι εσύ που βρίζεις για ψύλλου πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κάνεις σύσταση στο δημοτικό συμβούλιο των Γιανντσών κ.Χατζάρα να αλάξει η ημερομηνία που γιορτάζει η πόλη,που είναι κλειστά τα πάντα και γίνεται παρέλαση εδώ και μισό αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό σου λέω κι εγώ Χατζάρα τόσα χρόνια. Δεν πρόκειται μόνο περί αγραμμάτων... Δεν είναι ηθικό το πλεονέκτημα της αριστεράς, πνευματικό είναι δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πνευματικό; ΟΧΙ.
    ΟΙΝΟπνευματικό; ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτε Ηθικό, ούτε Πνευματικό πλεονέκτημα
    για τούς πιο καλούς υπηρέτες
    των περιούσιων τοκογλύφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή