Λεφτά υπάρχουν για διάφορες μελέτες με τις οποίες ζουν σαν βασιλιάδες τα «λαμόγια». Μια τέτοια παγκόσμια μελέτη γίνεται για την «Ευτυχία».
Οι ευτυχισμένοι δημοσκόποι και το «Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης» σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, δημοσίευσαν και φέτος την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας, ρωτώντας περισσότερα από 1.000 σε 155 χώρες του ΟΗΕ.
Η μελέτη εξετάζει παράγοντες όπως η οικονομική δύναμη (το κατά κεφαλή ΑΕΠ), το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, το προσδόκιμο ζωής, την προσωπική ελευθερία ,τη φιλανθρωπία , και την «αντίληψη της διαφθοράς και τη χρηστή διακυβέρνηση».
«Η κορυφή της κλίμακας αντιπροσωπεύει την καλύτερη δυνατή ζωή και το κάτω μέρος αντιπροσωπεύει την χειρότερη δυνατή ζωή». Η καλύτερη ζωή είναι Νορβηγία που βαθμολογήθηκε με 7.54 και η χειρότερη στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που πήρε 2,69.
Οι πρώτες δέκα θέσεις που καταλαμβάνουν οι ακόλουθες χώρες: Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ολλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία. Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην 14η και 19η θέση, αντίστοιχα.
Η Μολδαβία είναι στην 55η, η Ρουμανία στην 57η , η κατεχόμενη "Βόρεια Κύπρος" στην 61η και η (Ελεύθερη) Κύπρος στην 67η ,
η Τουρκία στην 69η , η Σερβία στην 73η το Κόσσοβο στην 78η, ο Μίλο και το παρακράτος του στην 83η, και η Ελλάς στην 87η .
Η γειτόνισσα «Μακεδονία» στην 92η, Βουλγαρία είναι στην 105η μεταξύ της Αιγύπτου και της Σιέρα Λεόνε και η Αλβανία στην 109η. Η Ουκρανία στην 132η, η Υεμένη και το Νότιο Σουδάν, στην 146η και 147η θέση, η Συρία στην 152η και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία στην 155η.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι κηφήνες που πληρώνουμε όλοι ως διπλωματική αποστολή στον ΟΗΕ δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι για Δίκτυο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ υπάρχει κράτος μέλος του ΟΗΕ που λέγεται «Μακεδονία» και όχι FYROM και μέλος του ΟΗΕ που λέγεται Βόρεια Κύπρος.
Ακόμα, το πολύ ενδιαφέρον είναι, ότι "επιστημονικά", στη Μολδαβία , τη Ρουμανία, τη Τουρκία, το Κόσσοβο , και στου Μίλο και το παρακράτος του, οι άνθρωποι είναι περισσότερο ευτυχισμένοι και έχουν καλύτερη αντίληψη περί της διαφθοράς, καλύτερη υγεία, καλύτερο εισόδημα και πιο χρηστή διακυβέρνηση, από ότι εμείς στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου