Στις 29 Απριλίου 1941, στις 5.30 π.μ., η γερμανική διοίκηση διέταξε την διακοπή των επιχειρήσεων στον Ελληνικό χώρο.
Η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο την 424η μέρα του, (28 Οκτωβρίου 1940) και καταλήφθηκε την 607η. Μετά από 183 ημέρες.
Η δικτατορική κυβέρνηση του αγγλόφιλου Τενεκέ, είχε δραπετεύσει από την Αθήνα μαζί με τους «αργυρώνητους» των Αθηνών τη νύχτα της 22ας Απριλίου με τα αντιτορπιλικά «Β. Ολγα», «Πάνθηρ» και «Ιέραξ» από τα Μέγαρα σε μια εκδήλωση λεβεντιάς και «εθνικού φρονήματος». Αναχώρησαν άπαντες του κύκλου των Ανακτόρων.
Οι κυρίες των Τιμών, οι υπουργοί, ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος οι κρατικοί και μη λειτουργοί, οι προμηθευτές του δημοσίου, με τις γυναίκες, τα τέκνα, τις πεθερές, τις κουβερνάντες και τις υπηρέτριες με τα μπαούλα και τις βαλίτσες τους , με τις τουαλέτες των κυριών, και τα χρυσαφικά των». Το αγγλόφιλο Εθνος των Ρουφιανογιάννηδων ετράπη σε φυγή.
Ο τενεκές Γεώργιος που παρίστανε τον Λεωνίδα με τον τενεκέ Τσουδερό, της τραπέζης, τον πρίγκιπα Πέτρο της Γιουγκοσλαβίας και τον Άγγλο πρεσβευτή σερ Μάικλ Πάλαιρετ εγκατέλειψαν την Ελλάδα μ' ένα υδροπλάνο «Σάντερλαντ».
Στις 29 Απριλίου 1941, στην αίθουσα των Παλαιών Ανακτόρων, όπου ήταν το γραφείο του υπουργού Διοικήσεως Πρωτευούσης, Κώστα Κοτζιά, ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση της «Ελληνικής Πολιτείας», που αναλάμβανε το άχαρο έργο να περισυλλέξει τα ερείπια.
Η ορκωμοσία έγινε από τον πρωθιερέα του Ναού του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Ν. Παπαδόπουλο, διότι ο αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, ο προστάτης του Μπάλφουρ ηταν αγγλόφιλος και βασιλόφρων. Στις 6 Απριλίου 1941 είχε απευθύνει μήνυμα προς τον Ευσεβή Ελληνικό Λαό και προς τον ηρωϊκώς μαχόμενο Βελουχιώτη , (τον φιλόχριστο Στρατό), στην οποία έλεγε: «Η Α.Μ. ο Βασιλεύς και η Εθνική Κυβέρνηση καλούσιν ημάς εις νέας θυσίας προς υπεράσπισιν της πίστεως ημών και του δικαίου και της Ελευθερίας. Εις όμοιον αγώνα αποδύεται και ο ομόδοξος ηρωικός λαός ετέρας ιεράς γης, της γείτονος Γιουγκοσλαβίας, καθ’ ης την αυτήν ημέραν και ώραν ήρξατο επιτιθέμενος ο κοινός πολέμιος. Αι δυνάμεις της ύλης και του σκότους συνώμοσαν κατά της δυνάμεως του πνεύματος και του φωτός».
Η Αγγλία, η SoE, και η «Α.Μ. ο Βασιλεύς», ήσαν το πνεύμα και το φως.
Η κυβέρνηση που ορκίστηκε από τον Παπά Παπαδόπουλο ήταν 9μελής και περιλάμβανε 5 στρατηγούς.
Πρωθυπουργός ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Τσολάκογλου, Υπουργός Εξωτερικών, ο διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Παναγιώτης Δεμέστιχας, Υπουργός Εθνικής Αμύνης ο διοικητής του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπάκος, ο διοικητής Πυροβολικού του Γ’ Σώματος Στρατού και εν συνεχεία Μέραρχος της ΧΙΙΙ Μεραρχίας Πεζικού ο υποστράτηγος Σωτήριος Μουτούσης ορκίστηκε Υπουργός Συγκοινωνιών, ο αρχιτέκτονας του ΟΧΙ, ο διοικητής της 8ης Μεραρχίας υποστράτηγος Χαραλαμπος Κατσιμήτρος ορκίστηκε Υπουργός Εργασίας και Γεωργίας. Ο πλοίαρχος Ιάσων Παπαδόπουλος ανέλαβε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ορκίστηκαν και τρείς πολίτες εκ των «γερμανόφιλων».
Ο επιχειρηματίας Πλάτων Χατζημιχάλης που ήταν αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των γερμανικών εταιριών «Σένκερ» και «Κοντινένταλ» ανάλαβε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και προσωρινά Οικονομικών. Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Συνδέσμου και καθηγητής της Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος ανάλαβε τα υπουργία Προνοίας και Παιδείας:
Υπουργός Δικαιοσύνης και προσωρινά Αγορανομίας ανέλαβε ο τεως βουλευτής Αττικοβιωτίας Αντώνιος Λιβιεράτος, που είχε εκλεγεί το 1935 με τον Συνασπισμό Τσαλδάρη –Κονδύλη.
Οι 9 ορκίστηκαν
«ενώπιον του Θεού και της Πατρίδος» να καταβάλλουν,
«άπασας τας δυνάμεις» τους για να εξυπηρετούν, «τα συμφέροντα του έθνους και του λαού».
Ο στρατηγός Τσολάκογλου δεν ήταν συνεργάτης των Γερμανών. Οδηγούμενος «απλώς και μόνο απὸ το ακραιφνές Ελληνικό συμφέρον» , ανέλαβε να περισώσει οτιδήποτε μπορούσε να σωθεί , υποσχόμενος ασφάλεια , ειρήνη και δουλειά.
Στο διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ανέφερε:
«Οι υπεύθυνοι της εθνικής συμφοράς έφυγαν από τας Αθήνας και εγκατέλειψαν το πάτριον έδαφος. Υπό την ασφαλή προστασία της θαλάσσης απὸ τας ἐπιθέσεις του ἀντιπάλου, απαιτούν από όλους μας να συνερισθεί ο αγών, το μάταιο του οποίου Σεῖς όλοι οι παραμείναντες επί του πατρίου εδάφους έχετε κατανοήσει».
Η κατάληψη από τους Γερμανούς ήταν «Εθνική Συμφορά», την οποία έριξαν πάνω στα κεφάλια μας, ο Βασιλιάς, οι αργυρώνητοι των Αθηνών, και οι αγγλόφιλοι που το έβαλαν στα πόδια και ζητούσαν από αυτούς που έμειναν πίσω να συνεχιστεί ο αγών. « Η Κυβέρνησις που ετράπη εις φυγὴν ουδὲν δικαίωμα έχει να απαιτή απὸ τον Ελληνικὸν Λαὸν θυσίας αι οποίοι ισοδυναμοῦν με σφαγιασμὸν καὶ αὐτοκτονίαν», έλεγε ο Τσολάκογλου, προβλέποντας και τα Καλάβρυτα και το Δίστομο.
Τις μάταιες θυσίες που απαιτούσαν οι Άγγλοι και ο βασιλιάς και τις οποίες ανελαβε να φερει εις πέρας έναντι των χρυσών λιρών η ΚΚΕ ΕΠΕ και οι αργυρώνητοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Ο έτερος υπεύθυνος της συμφοράς, ο διαγγελέας Παπάγος, τον οποίο ο Τσολάκογλου σκόπευε να δικάσει ως δοσίλογο, στις 23 Απριλίου είχε διατάξει τον στρατιωτικό διοικητή της Πάτρας υποστράτηγο Καραβοκύρη να μετακινηθεί με τη φρουρά της Πάτρας στην Κόρινθο για να ενισχύσει τους Άγγλους στην υπεράσπιση του Ισθμού. Τότε στασίασε η φρουρά, και διαλύθηκε απειλώντας να σκοτώσουν τους αξιωματικούς αν τους εμπόδιζαν να φύγουν. Σε αυτό συνέβαλε και ο βομβαρδισμός των Πατρών από τη Λουφτβάφε που άφησε 30 νεκρούς.
Ο Τσολάκογλου, μίλησε στους Έλληνες για την «σκληρή πραγματικότητα» που έπρεπε ο λαός να την «κοιτάξει κατάματα» και υποσχέθηκε να προσπαθήσει με στοργή να ανακουφίσει τον λαό «από το βαρύ φορτίο που επεσώρευσε ο πόλεμος».
Το διάγγελμα Τσολάκογλου που ζητούσε την βοήθεια όλων για να περιοριστούν τα δεινά της κατοχής κατέληγε:
«Ἕλληνες, μὲ γνωρίζετε ὡς διοικητὴν στρατευμάτων καὶ γνωρίζετε καὶ τοὺς λοιποὺς στρατηγούς, ὡσαύτως ὡς διοικητὰς στρατευμάτων, ἅτινα πάντα ἠμύνθησαν τοῦ πατρίου ἐδάφους εἰς ἡρωϊκοὺς καὶ αἱματηροὺς ἀγῶνας. Διὰ τῶν ἀγώνων τούτων ἐπετύχατε νὰ κρατήσητε ψηλὰ τὴν τιμὴν τῶν Ἑλληνικῶν ὅπλων καὶ ν’ ἀναδειχθῆτε ἄξιοι ἀπόγονοι τῶν ἡρώων ἀγωνιστῶν τοῦ Μαραθῶνος, τῶν Θερμοπυλῶν, τῆς Σαλαμίνος καὶ τῶν Πλαταιῶν. Δι’ ὅν λόγον ὑπεχρεώθην τελικῶς ὡς ἐναπομείνας εἰς τὸ μέτωπον ἀνώτερος διοικητὴς τῶν στρατευμάτων νὰ δώσω εἰς Σᾶς τὴν διαταγὴν νὰ καταθέσητε τὰ ὅπλα, διὰ τὸν ἵδιον ἀκριβῶς λόγον σᾶς προσκαλῶ σήμερον νὰ μὲ ἀκολουθήσητε πρὸς ἀναστήλωσιν τῆς φιλτάτης μας Πατρίδος. Ὁ λόγος οὗτος εἶνε, ὅτι ἔπρεπε πλέον νὰ σταματήσῃ ἡ ἀσκοπος αἱματοχυσία. Ἐφεξῆς, δέ, μακρὰν παντὸς ξένου συμφέροντος καὶ ὁδηγούμενοι ἁπλῶς καὶ μόνον ἀπὸ τὸ ἀκραιφνὲς Ἑλληνικὸν συμφέρον, ἄς προσπαθήσωμεν νὰ ζήσῃ ἡ Ἑλλὰς καὶ νὰ ἐξασφαλισθῇ ἐκ νέου εἰς τὸν Λαόν της ἡ εἰρήνη καὶ ἡ ἐργασία.Κανένας νὰ μὴ διστάσῃ.
Πάντες ἄς συμβάλλωμεν μὲ ὅλας μας τὰς δυνάμεις εἰς τοῦτο. Βασίζομαι εἰς τὸν πατριωτισμὸν κάθε ἑνὸς ἀπὸ σᾶς.Ἐν Ἀθήναις τῇ 29 Ἀπριλίου 1941.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ».
Οι απώλειες των συμμάχων κατά την οπερέτα επιχείρηση Λάμψη ήσαν μεγάλες.
903 νεκροί 1350 τραυματίες και 13.000 αγνοούμενοι .
Από υλικό χάθηκαν. 104 άρματα μάχης, 192 πυροβόλα, 164 αντιαρματικά πυροβόλα , 40 αντιαεροπορικά , 1812 πολυβόλα, 8.000 φορτηγά και 209 αεροσκάφη. Και εάν οι «σύμμαχοι» μας είχαν δώσει τον Νοέμβριο, τα φορτηγά και τα κανόνια που άφησαν πίσω τους τον Απρίλιο, θα τους είχαμε ρίξει τους Ιταλούς στη Θάλασσα.
Οι αιχμάλωτοι του αγγλικού εκστρατευτικού σώματος ήταν πάνω από 13000. ( 6508 Βρετανοί, 2030 Αυστραλοί, 1614 Νέο Ζηλανδοί, και 3806 Κύπριοι και Παλαιστίνιοι).
Οι Γερμανοί είχαν 1318 νεκρούς και 3360 τραυματίες. Η κατάληψη της Γιουγκοσλαβίας στοίχισε στους Γερμανούς μόνο 166 νεκρούς και 392 τραυματίες. Οι ελληνικές απώλειες σε όλο το μέτωπο του ΤΣΑΜ ανήλθαν περίπου σε 1000 νεκροὺς καὶ τραυματίες.
Οι απώλειες των Ελληνικού Στρατού κατά την απόκρουση της Ιταλικής εισβολής μέχρι και την κατάληψη της Κορυτσάς ήταν περίπου 700 νεκροί. (Αξιωματικοί και οπλίτες). Αν προσθέσουμε σε αυτούς τους 145 ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι για να αποκρούσουν την εαρινή στα Υψώματα 731 και 717 και τους 350 περίπου νεκρούς της μάχης των Οχυρών καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι από τους 14.638 νεκρούς Έλληνες του πολέμου οι 13.400 σκοτώθηκαν εντός της Αλβανίας σε «επιθετικές» επιχειρήσεις που "σχεδίαζαν" οι ανίκανοι Παπαγικοί καραβανάδες.
- Χώρια οι ανάπηροι από τα κρυοπαγήματα.
Ούτε τους συνεργάτες των Άγγλων, ούτε τους συνεργάτες των Γερμανών... Κανέναν δεν αθωώνουμε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με τη θεωρία σου Χατζάρα, κατ' επέκταση, οι Φαναριώτες, οι κοτζαμπάσηδες κλπ έκαναν θεάρεστο έργο, ενώ οι κλέφτες και οι αρματωλοί ήταν οι "κομμουνιστές" της εποχής εκείνης...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι οι μεν και οι δεν προδότες ήταν και φάνηκε αυτό μετά όταν χρησιμοποίησαν τους συνεργάτες των Γερμανών για να ξαναφέρουν όλους τους πράκτορες των Άγγλων σαν τον κατάπτυστο "γέρο της Δημοκρατίας" και τον βασιλιά ξανά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι χίτες δεν τους ξανάφεραν αυτούς για να μην έρθει δήθεν ο Στάλιν όπως έλεγαν στα ζώα.
Ρίμινι και δοσίλογοι μαζί δεν πολεμούσαν μετά με εγγλέζικα όπλα τους άλλους προδότες που τους άφησαν όπλα οι Γερμανοί...
ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ Β' ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απο
ΑπάντησηΔιαγραφή(1922-1947)
Πρωτοτοκος γιος του Κωνσταντινου,ανηλθε στον ελληνικο θρονο στις 27 Σεπτεμβριου 1922,διαδεχομενος τον πατερα του.Επειτα απο ενα ετος αναγκαστηκε απο την επαναστατικη κυβερνηση να εγκαταλειψει την Ελλαδα.Επανηλθε υστερα απο το δημοψηφισμα του 1935.Ειχε παντρευτει την Ελισσαβετ της Ρουμανιας το 1921,ο γαμος ομως δεν ευτυχησε και δεν εφερε απογονους.Αντιθετα κατεληξε το 1935 στο πρωτο βασιλικο διαζυγιο στην ελληνικη Ιστορια.Ο νεαρος δικηγορος που ανελαβε την εκδοση του ηταν ο Σπυρος Μαρκεζινης.
Η Ελισσαβετ επεστρεψε στο Βουκουρεστι οπου διεμενε στο Μεγαρο των Νεγρεποντηδων και εγινε ερωμενη του ανηψιου της οικογενειας Σαντι Σκαναυη.Γνωρισε στον αδελφο της,βασιλια Καρολο την "κολλητη" φιλεναδα της,Μαγδα-Ελενα Λουπεσκου (κορη φαρμακοποιου,εβραϊκης καταγωγης,που ηταν παντρεμενη με εναν αξιωματικο του στρατου),η οποια εγινε ερωμενη του.
Ο Γεωργιος,το καλοκαιρι του '35 ,λιγους μηνες πριν το δημοψηφισμα για την Παλινορθωση,ταξιδεψε στις Ινδιες,οπου συναντησε την Brittain-Jones,συζυγο Βρετανου αξιωματουχου στο Δελχι,η οποια εγινε ερωμενη του.Το διαζυγιο της βγηκε σχεδον αμεσως και η Brittain Jones ακολουθησε τον Γεωργιο στην Ελλαδα,οπου εγινε κυρια επι των τιμων της αδελφη του,πριγκηπισσας Αικατερινης.(Brittain Jones οπως λεμε Intelligence Service...).Κατα την διαρκεια του πολεμου και μεχρι το '46,ζουσαν μαζι στο Λονδινο.Δεν τον ακολουθησε στην Ελλαδα, και δεν τον συναντησε μεχρι τον αιφνιδιο θανατο του,τον Απριλιο του 1947...Βασιλιας εγινε ο Παυλος και Βασιλισσα η Φρειδερικη(ερωμενη εκεινη την εποχη του Αλλεν Νταλες,ιδρυτη της CIA...)
Ο πρεσβευτης στο Βερολινο,Ριζος Ραγκαβης καθως και ο Αλεξης Κυρου ειπαν μεταπολεμικα οτι αν δεν αναλαμβανε καποιος την διακυβερνηση της χωρας,οι Γερμανοι θα την παρεδιδαν ως προτεκτορατο με ιταλο διοιηκητη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παλαιρετ ειπε κι'αυτος αργοτερα οτι "ουτε ο Γεωργιος ουτε ο Τσουδερος πιστευαν οτι ο Τσολακογλου ηταν προδοτης" αλλα οτι "ειχε προσβληθη απο την ασθενεια της ηττοπαθειας".
Η γερμανικη πρεσβεια των Αθηνων ανεφερε οτι ο Τσολακογλου
"ειναι κατα βαθος ο απολιτικος στρατηγος που θεωρει αυτονοητο το καθηκον να διασφαλισει την υποσταση της κυβερνησης μετα την συνθηκολογιση του Στρατου".
Στις 7 Μαϊου ο Τσολακογλου προσκαλεσε τους πολιτικους αρχηγους των παλαιων κομματων(των πριν την 4η Αυγουστου). Προσηλθαν οι:Θεωδορος Παγκαλος,Στυλιανιος Γονατας,Παναγιωτης Κανελλοπουλος,Γεωργιος Μερκουρης,Ραλλης κτλ.Μεταπολεμικα,στην δίκη του, ο Τσολακογλου ειπε οτι τους εξεθεσε την κατασταση και ζητησε την γνωμη τους.Ολοι τους θεωρησαν ανεπιφυλακτα "προτιμοτεραν την κυβερνησιν απο το προτεκτορατον", τον ενθαρρυναν στο εργο του και " εξεφρασαν την πεποιθησιν των οτι η πατρις θα ωφεληθει εκ της υπαρξεως κυβερνησεως".
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ φυλλ.8 Μαϊου 1941
"Οι παλαιοι πολιτικοι ηγετες αναγνωρισαν το σφαλμα του καθεστωτος της 4ης Αυγουστου να αντιπαραταθει με το Γ' Ραϊχ και κατεκριναν την κυβερνηση των εν Κρητη εγκατασταθεντων φυγαδων,για την ολεθρια εκβαση του πολεμου και την αλογιστη υπεξαιρεση δημοσιου χρηματος".
Επισεις οι Εβραιοι χρωστανε πολλα στον Τσολακογλου (και στον Λογοθετοπουλο).Υπο την καλυψη τους,οι εβραιοι των Αθηνων-Πειραια ελαβαν απο την Αστυνομια ταυτοτητες με ελληνικα ονοματεπωνυμα (τις οποιες διατηρουν μεχρι σημερα...) και γλυτωσαν την μεταφορα τους στην Πολωνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαβαλησαν το υποβρυχιο πηραν κ το χρυσο μαζι ταχα μου να μην πεσει στα χερια των ΝΑΖΙ κ την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια. Και εμειναν πισω τα κοροιδα να λοιμοκτονουν κ οι κατσαπλιαδες συμμοριτες. πολυ ωραια αρθρα αυτα να ξεστραβωνομαστε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκομα οι ελληνοφωνοι φιλο - μαρξιστες μιλανε για δοσυλογους και συνεργατες των γερμανων , σε εναν πολεμο που τους εσυραν οι πρακτορες των αγγλοσαξονων, των μεγαλυτερων ανθελληνικων διποδων του 20ου αιωνα . μια 200ετια τους κυβερναει το σιτυ του ανθελληνισμου με τα αγγλοδουλα πολιτικα αθυρματα τους, και ακομα να καταλαβουν ποιος και γιατι. Για τον ιδιο λογο που ποτε μα ποτε δεν θα αφησουν κανεναν πατριωτη ανεξαρτητου ιδεολογιας να βοηθησει. Για τον ιδιο λογο που διαβαζουν 1+1=2 και αυτοι απο το πολυ τσιπουρο βλεπουν 10
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή το ελληνικό έθνος κινδύνευε από τους κομμουνιστές... Οι Γερμανοί εισβάλανε στη χώρα μας με ...φιλικές διαθέσεις! Κάτι σαν τουρίστες δηλαδή, αλλά χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό... Ο φτωχός ελληνικός λαός έπρεπε να πληρώνει τα έξοδα του Στρατού Κατοχής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ/Η Ανώνυμος είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέμ Μαΐ 04, 01:02:00 π.μ.
Ακου σοβαρά ανώνυμε λίγα στοιχεία για να γνωρίζεις εσύ και οι συμπαθούντες τους μαρξίστες τί πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.
117.000 είναι τα θύματα από Νοέμβριο έως Ιανουάριο 1945 δλδ στα 'Δεκεμβριανά' στην εισβολή των μπολσεβίκων έκ καυκάσου αρκετοί , μέσα στο νούμερο είναι και απώλειες των επιτιθέμενων.
Μόνο στην Πελοπόννησο 3000-4000 είναι οι νεκροί πρίν το Μελιγαλά.
Για τις υπόλοιπες περιοχές Κιλκίς 3000-5000.
Μόνο αυτά τα νούμερα ισοφαρίζουν 10 γερμανικές εισβολές μαζί με την Ιταλική που ήταν και κανονικός πόλεμος .
Για όλα τα άνωθι εγκλήματα πολέμου τα διαφημιζόμενα εδώ και 70 χρόνια ώς αντίσταση δέν έχει δικαιωθεί ούτε καν ηθικά το ελληνικό γένος , δεν μιλάμε για τις υλικές καταστροφές και αρπαγές που έγιναν.
Στό μέλλον λοιπόν που ο μαρξιστικός μύθος θα εξατμιστεί από τις συνειδήσεις , τότε όλοι όσοι κατέστρεψαν τον ελληνισμό θα αποδώσουν στους νοικοκύρηδες τα χρωστούμενα.