Κάθε πουλί, με τη φωνή του χαίρεται . Κάποιος που νομίζει ότι αυτός τα ξέρει όλα μου έγραψε: «Ρε (το ρε φιλικά) Χατζάρα πολλές φορές σού γραψα σχόλια για την προδοσία των Υψηλάντιδων, από το χωριό Ύψαλα, του Πόντου, αλλά εσύ εισαι κολημένος με τον Καποδίστρια και τους Ρωσόφιλους. Για μελέτησε όλα τα γεγονότα για να καταλάβεις πως καθάρισαν οι τσαρικοί την Υψηλαντική Οικογένεια για να επιβάλουν την οσποδαρία τους , λες και ο Ελληνικός Λαός ήταν τσαράνοι της Βλαχομπογδανίας, που έλεγε και ο μεγάλος , ως εμοί δοκεί, Κανέλλος Δεληγιάννης».
Απαντώ επειδή το ανάρτησα.
Καταρχήν: Ο Κανέλλος Ντελί Γιάννης
ήταν ένας εισπράκτορας των Τούρκων όπως και οι ΕΚΟΥΜΙΤΕΣ σήμερα είναι εισπράκτορες του ΔΝΤ.
Τουρκόφρων και μετα Αγγλόφρων και με λίγα λόγια Ρουφιανόφρων. Τώρα, άμα παινεύεις κάτι τέτοιους, ισχύει το δείξε μου το φίλο σου.
Για τους Υψηλάντες δεν ξέρω τι ξερει αλλά με όσα ξερω εγώ αυτά που μου γράφει μου φαίνονται ανοησίες.
Και το βασικό πρόβλημα του Αλέξανδρου του νεότερου ήταν ο αλκοολισμός.
πως να καταλάβεις τον Κανέλλο, όταν μετά την πρώτη μάχη στον Αη Θανάση και την άδοξη πολιορκία της Καρύταινας, που σκόρπισε το πρώτο στράτευμα των έξη χιλιάδων, όταν οι συμπατριώτες του απελευθέρωσαν του αιχμαλώτους Λαγκαδιανούς Τούρκους και είχαν σκοπό να πάνε μαζί τους να προσκυνήσουν στην Τριπολιτσά, διέταξε την άδικη σφαγή τους, μόνο και μόνο για ενοχοποιηθούν οι εξεγερμένοι, άρχοντες και Λαός και να μην κάνουν πίσω. Ως γνωστόν για κάθε σκοτωμένο Τούρκο απαιτούσαν την σφαγή 99 ραγιάδων. Εκεί έπιασαν και το γράμμα του, προς τον φρούραρχο της Καρύταινας, οι Τούρκοι , που τους ζητούσε να παραδοθούν, επιστρέφοντας στην Τριπολιτσά ξέσπασαν στον αδερφό του Θεοδωράκη, που πλήρωσε το τίμημα να τους καθησυχάσει και να αποτρέψει την διαταχθείσα γενική σφαγή των προκρίτων και αρχιερέων πρώτης και δεύτερης τάξη, πράγμα που επέτρεψε την επανάσταση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΏστε ο Αλέξανδρος αλκοολικός? τι άλλο θα ακούσωμε !….. Ο Κόμης Καποδίστριας όν συνεβουλεύθην, συνεφώνησε προς την γνώμην μου , εύρε τα σχέδια και τας παρασκευάς μου καλάς και καταλλήλους και μοι συνεβούλευσεν , ίνα ενεργήσω και επιχειρήσω την έναρξιν τούτων , μη δεικνύων δισταγμόν τινα περί της επιτυχίας , Αύτη εφαίνετο αυτώ συνδεομένη προς την πολιτικήν της Ρωσίας. Όταν οι Έλληνες κατώρθωνον δια των προσπαθειών αυτών την απόσεισιν του ζυγού της Πύλης, ….. Ιδού η αρχή , εφ΄ής εστηρίχθη πάσα η επιχείρησις και καθ΄ήν ενήργησα εν πάση πεποιθήσει , πιστεύων ό,τι η Α. Μ. ο Αυτοκράτωρ ήν εντελώς σύμφωνος…..Επιστολή Αλ. Υψηλάντη προς τον τσάρο Νικόλαο, 2 (14) Ιανουαρίω 1828, Φιλήμων , Τόμος Β΄, Κεφ. Γ΄ ένα δείγμα για την προδοσία του Καποδίστρια στον Υψηλάντη.