25/5/17

Όταν οι Εβραίοι έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν

Στις 25 Μαΐου 1926 ο ηγέτης της εξόριστης κυβέρνησης της Ουκρανίας Σιμόν Πετλιούρα δολοφονήθηκε στο Παρίσι, στο Σαν Μισέλ, από τον Εβράιο Σόλεμ Σβάρτσμπαρντ, ο οποίος τους έριξε 5 σφαίρες και στη συνέχεια παραδόθηκε στην αστυνομία.
Ο Σβάρτσμπαρντ, γεννήθηκε στην Ουκρανία, και συμμετείχε στον εβραϊκό συνδέσμο αυτοάμυνας, (ΟΠΛΑ) στην Μπαλτά το 1905 και καταδικάστηκε από την τσαρική κυβέρνηση σε 3 μήνες στη φυλακή.
Μετά έγινε εμιγκρές για «προκλητική» και καταδικάστηκε στην Αυστροουγγαρία δύο φορές για συμμετοχή σε «απαλλοτριώσεις» αναρχικών και σε ληστεία τράπεζας Αργότερα, εντάχθηκε στη Λεγεώνα των Ξένων (1914-1917) και τραυματίστηκε στην μάχη του Σόμ.
Η γαλλική μυστική υπηρεσία τον παρακολουθούσε και είχε καταγράψει τις συναντήσεις του με γνωστούς Μπολσεβίκους. Κατά τη διάρκεια της δίκης το 1928,οι γερμανικές ειδικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τους Γάλλους συναδέλφους τους ότι Σβάρτσμπαρντ, είχε δολοφονήσει τον Πετλιούρα με εντολή του Χαίμ Ρακόφσκι. πρώην Κομισάριου της Σοβιετικής Εξουσίας στην Ουκρανία και σοβιετικού πρεσβευτής στη Γαλλία. Για την δολοφονία συνεργάστηκε με τον Μιχαήλ Βολόντιν, που έφτασε στη Γαλλία 8 Αυγούστου 1925.
Η (εβραϊκή) δικαιοσύνη απάλλαξε τον Σόλεμ Σβάρτσμπαρντ, που τον εμφανίζουν και ως «ποιητή» διότι του αναγνώρισε «υψηλά κίνητρα», γιατί εκδικήθηκε για τον θάνατο περισσότερων από 50.000 Εβραίους που έπεσαν θύματα των πογκρόμ,που έκανε ο στρατός του Πετλιούρα.
Άλλοι εβραίοι ωστόσο δεν είχαν αυτή τη γνώμη, και το 1921 ο Ze'ev Jabotinsky, ο πατέρας του ρεβιζιονιστικού σιωνισμού υπέγραψε συμφωνία με τον Μαξίμ Σλαβίνσκι, εκπρόσωπο του Πετλιούρα για το σχηματισμό μιας Πολιτοφυλακής που την προστασία του εβραϊκού πληθυσμού.
Στην δολοφονία του Πετλιούρα από τους κομμουνιστές ιουδαίους που αργότερα εκτέλεσαν και τις δυο αδελφές του που ήταν ορθόδοξες καλόγριες, σημασία έχει η αθώωση και η «δικαίωση» του δολοφόνου.
Ακριβώς όπως έκαναν και με τον Βίλχελμ Γκούστλοφ που τον δολοφόνησε στις 4 Φεβρουαρίου 1936 στο Νταβός από τον Νταβίντ Φράνκφουρτερ.

7 σχόλια:


  1. 1. Κουβαρας στο ακτιον 24 ωρα 9.15

    απο την εποχη του βενιζελου (ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ) εχουμε να δουμε φονικη επιθεση σε πρωθυπουργο


    Λοβερδος δημοσιογραφος μπλου σκαι 10.15

    απο το 1933 ειχε να γινει επιθεση σε πρωθυπουργο



    Τυχαιο;


    2. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ "ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ (ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ) ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΤΟ 1968...

    ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ


    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ 1968 ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ,ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΕΝΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΦΟΝΕΥΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΞΑ

    ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ,ΤΟ ΧΑΛΟΥΣΕ ΤΟ 1968 ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ...ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥΣ



    ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ,ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΘΥΜΑ;


    ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΦΙ ...

    ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΡΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΦΟΥΜΟ...



    3. ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΩΣ

    ΚΑΙ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΑΛΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑΝΚΣ


    ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΑΣ) Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ!



    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ,ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

    ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΔΙΧΩΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!


    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ Η ΧΙΛΑΡΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΤΕ!!!

    Η ΛΕΞΕΙΣ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΖΙΖ ΣΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΥΤΑ!





    ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΣΩΤΟ ΣΑΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΧΑΤΣΕΦΣΚΙ

    Τον Ιουνιο του 1936 ο στραταρχης Τουχατσεφσκι αντιπροσωπευσε τον Σταλιν στην κηδεια του Βασιλια της Αγγλιας,Γεωργιου Ε'.Συναντησε μυστικα τους αρχηγους των επιτελειων Βρετανιας και Γαλλιας με σκοπο να τους πιεσει για τα πλεονεκτηματα ενος προληπτικου πολεμου κατα της Γερμανιας απο τις τρεις δυναμεις.Για να πεισει τους Συμμαχους,τους αποκαλυψε τον ρυθμο παραγωγης εξοπλισμου της ΕΣΣΔ,αλλα δεν εγινε πιστευτος.Οι ενεργειες του ηταν ερημην του Σταλιν,ο οποιος τις εμαθε απο την μυστικη υπηρεσια.Ο στραταρχης επεστρεψε στη Μοσχα απογοητευμενος,αλλα αποφασισμενος να πετυχει τον σκοπο του.Στη συσκεψη του Ανωτατου Σοβιετ,ο στραταρχης πηρε τον λογο και επιτεθηκε στο ναζιστικο καθεστως με πρωτοφανη ενταση.Κατηγγειλε τους γερμανικους εξοπλισμους και διαβασε αποσπασματα απο το βιβλιο του Χιτλερ "Ο Αγων μου" που μιλουσε εναντιον της Ρωσιας.Αλλα μαλλον δεν αντιληφθηκε τον θυμο του Σταλιν και τις υποψιες που αρχισε να του δημιουργει.Καθως ο Τουχατσεφσκι εξεφραζε την πλειοψηφια των αξιωματικων του Ερυθρου Στρατου,ο Σταλιν υποψιαστηκε οτι ο στραταρχης και οι οπαδοι του ετοιμαζονταν να ανατρεψουν το καθεστως και να παρουν την θεση του.Αποφασισε να κτυπησει αποφασιστικα και ανελεητα.Καλεσε τον Γιεζωφ,που ηταν τοτε ο επικεφαλης της NKVD,ζητωντας του να φερει "αποδειξεις" για την συνομωσια.

    Την ιδια περιοδο ζουσε στο Παρισι ο Νικολαι Σκομπλιν,αντιπροεδρος της Ενωσης Ρωσων Στρατιωτικων Εξοριστων.Προεδρος της Ενωσης ηταν ο πρωην στρατηγος των Λευκων Γιεβγκενι Μιλλερ,του οποιου την θεση εποφθαλμιουσε ο Σκομπλιν.Ο Σκομπλιν ειχε και δυο αλλες ιδιοτητες:ηταν πρακτορας της Υπηρεσιας Ασφαλειας και Πληροφοριων των SS,της Sischerheitdienst(SD),ενω η γυναικα του,Ναντιεζντα Πλεβιτσκαγια- πρωην πριμα μπαλαρινα του Μπαλετου της Πετρουπολης-ηταν πρακτορας των Σοβιετικων απο το 1918!
    Τον Ιανουαριο του 1937,δυο πρακτορες της NKVD,ηρθαν-μεσω της γυναικας του-σε επαφη με τον Σκομπλιν και του προτειναν μια συμφωνια:θα εξοντωναν τον στρατηγο Μιλλερ,με ανταλλαγμα την παροχη εκ μερους του στοιχειων για τις επαφες του στραταρχη Τουχατσεφσκι με εξοριστους τροτσκιστες και με Γερμανους στρατηγους του Ραϊχ.Ο Σκομπλιν ηρθε σε επαφη με τον αρχηγο της SD,Ραϊνχαρτ Χαϋντριχ και του εξεθεσε τα τεκταινομενα.Η υποθεση ηταν ακρως σοβαρη,οποτε ο Χαϋντριχ εκρινε οτι επρεπε να ενημερωσει τον Χιτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην συσκεψη συμμετειχαν εκτος απο τον Χιτλερ,ο Χιμλερ,ο Χαϋντριχ,ο Ες και ο Μπορμαν.Η μονη μαρτυρια για το τι ελεχθη ειναι στα απομνημονευματα του Βαλτερ Σελενμπεργκ,οπως του τα διηγηθηκε ο Χαϋντριχ.Περιληπτικα,η κατασταση ηταν,οτι ο Σταλιν θελει να "φαει" τον Τουχατσεφσκι και ζηταει την γερμανικη βοηθεια. Επρεπε να τον βοηθησουν ή οχι;Απο τη μια,αν αφηναν τον Τουχατσεφσκι να ενεργησει,η Ρωσια ισως βυθιζοταν σε εμφυλιο πολεμο,πραγμα που θα συμφερε την Γερμανια. Απο την αλλη ισως ο Τουχατσεφσκι και οι φιλοι του επερναν ευκολα την εξουσια,πραγμα δυσαρεστο,καθως γνωριζαν τα αντιναζιστικα του αισθηματα.Μια εθνικιστικη Ρωσια θα ηταν ισως πιο επικινδυνη απο την ΕΣΣΔ.Για τον Χιτλερ, ο Σταλιν ηταν "λογικος ηγετης,δεν θα αφησει την χωρα του να εμπλακει σε πολεμο προς χαριν των συμφεροντων του Λονδινου και του Παρισιου".Ο κυβος ερριφθη:Ο Χιτλερ εδωσε την αδεια να ετοιμαστει ενας φακελος με "προδοτικο" περιεχομενο και να βρεθει τροπος να "πεσει" στα χερια του Σταλιν. Ο Χαϋντριχ εξουσιοδοτηθηκε να βρει "στοιχεια" που θα ενοχοποιουν τον Τουχατσεφσκι και πολλους συνεργατες του στον Κοκκινο Στρατο,για συνομωσια με ορισμενους αξιωματικους του γερμανικου Γενικου Επιτελειου,με σκοπο την ανατροπη των Χιτλερ και Σταλιν!!!
    Ο Χαϋντριχ και οι βοηθοι του τεθηκαν επι το εργον με ακρα μυστικοτητα.Τιποτα δεν επρεπε μαθευτει,ειδικα σε κυκλους του Γενικου Επιτελειου,υπο τον φοβο οτι πολλοι ανωτεροι και ανωτατοι αξιωματικοι που ειχαν συνδεθει φιλικα με τον Τουχατσεφσκι,θα τον ενημερωναν σχετικα(πριν το 1933,οι Γερμανοι και οι Ρωσοι πραγματοποιουσαν κοινες στρατιωτικες ασκησεις).Ακομη και οι πρακτορες της SD δεν γνωριζαν επακριβως την κατασταση.Ο Χαϋντριχ τονισε οτι η δουλεια επρεπε να γινει γρηγορα,τελεια και με την μεγαλυτερη μυστικοτητα.Αφησε να εννοηθει οτι ηταν επιχειρηση ερευνας για συμμετοχη αξιωματικων της Βερμαχτ σε συνομωσια,αλλα απαγορευσε να αναφερθει οποιοδηποτε ονομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χαϋντριχ ενημερωσε τον Σκομπλιν,ο Σκομπλιν ενημερωσε τον Γιεζοφ και ο τελευταιος ετριβε τα χερια του!Διοτι και αυτος ειχε σκεφτει την "οδο Μπενες" για την παραδοση του φακελου στον Σταλιν,απο φοβο μηπως δημιουργητο αμφιβολια στο Πολιτμπιρο για την αξιοπιστια του.Ετσι η πληροφορια ακολουθησε την εξης διαδρομη:Ο Σκομπλιν ηλθε σε επαφη με το δικτυο της NKVD στη Βερνη Οι πρακτορες Ζακοφσκυ,Ζλινσκυ,Ροντοζιτς,πηγαν απο Βερνη στο Βερολινο ως διπλωματικοι υπαλληλοι,οπου συναντηθηκαν σε ενα καφε με τον Σκομπλιν και τον δηθεν "ασυνειδητο ανωτατο γερμανο λειτουργο",παρελαβαν τον φακελο με τα "στοιχεια" και κατεβαλαν το αντιτιμο των 200.000 μαρκων(3.000.000 ρουβλια).Απο κει,ο φακελος,πηγε Γενευη και εφτασε Πραγα,αφου "αναμιχθηκε" με πληροφοριες απο "αλλες πηγες".Συγκεκριμενα,ενας πρακτορας της NKVD στη Γαλλια,φροντησε να τον συλλαβουν οι Γαλλοι για κατασκοπια και στην ανακριση μεταξυ αλλων,"πεταξε" και το ονομα του Τουχατσεφσκι ως συνεργατη των Γερμανων.Οι Γαλλοι μετεδωσαν αμεσως την πληροφορια στον Τσεχοσλοβακο στρατιωτικο ακολουθο,που την διαβιβασε στον Μπενες.Ο Χαϋντριχ εκανε ενα ακομα βημα:με προτροπη του ο γερμανος υφυπουργος Εξωτερικων "αποκαλυψε" σε μια συναντηση του με τον Τσεχοσλοβακο πρεσβευτη,οτι η πολιτικη της ΕΣΣΔ προς την Τσεχοσλοβακια ηταν πιθανο να αλλαξει εαν ο Τουχατσεφσκι ανεβει μια μερα στην εξουσια...Ο Μπενες,εφαγε την ολη ιστορια και την 4η Μαρτιου 1937 καλεσε τον Ρωσο πρεσβευτη και του αποκαλυψε τις πληροφοριες που ειχε λαβει "απο διαφορες πηγες",οι οποιες επιβεβαιωναν την " συνομωσια" του Τουχατσεφσκι.Ο πρεσβευτης,χωρις να χασει λεπτο εστειλε μια μακροσκελη αναφορα στον Λιτβινωφ,που με την σειρα του ενημερωσε τον Σταλιν.Ο Τουχατσεφσκι (που δεν γνωριζε τιποτα για ολα αυτα) ηταν πλεον ενας μελλοθανατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σταλιν παρουσιασε τα "στοιχεια" στο Πολιτμπιρο στις 12 Μαϊου 1937,ως αποδειξεις οτι ο στραταρχης Τουχατσεφσκι σε συνεννοηση με αλλους σοβιετικους στρατηγους και τροσκιστες πολιτικους,προετοιμαζε πραξικοπημα.Δεν υπηρχε αμφιβολια,καθως τοσο ο "φακελος",οσο και η εμπιστευτικη συνομιλια του Μπενες με τον ρωσο πρεσβευτη,ηταν αρκετα για την ενοχη του.Ο στραταρχης Βοροσιλωφ,που ηταν παρων,αγανακτησμενος κατηγορησε τον Τουχατσεφσκι ως "εχθρο του λαου".Στις 8 Ιουνιου συνεληφθη απο αντρες της NKVD,μαζι με τους στρατηγους Γιακιρ,Ουμπεροβιτς,Κορκ,Φελντμαν,Πριμακωφ και Πουτνα.Στο "ειδικο τμημα του Ανωτατου Δικαστηριου της ΕΣΣΔ",ο στραταρχης αρνηθηκε ολες τις κατηγοριες,περι " προδοσιας" και "συνεργασιας" με πρακτορες ξενων δυναμεων.Εκτελεστηκαν ολοι στις 11 Ιουνιου.Αργοτερα εκτελεστηκαν και η μητερα του στραταρχη,Σοφια Τουχατσεφσκι και τα αδελφια του,Νικολαι και Αλεξαντερ.Ο ρωσικος λαος εμαθε την εκτελεση του αγαπημενου στραταρχη του και ηρωα του Εμφυλιου,απο τα ψιλα γραμματα στα οπισθοφυλλα των εφημεριδων.Οι πιο σωφρονες κατεβασαν τις εικονες του απο τα δωματια και τους χωρους εργασιας τους...

    Καθως το γεγονος μαθευτηκε στο εξωτερικο: Ο Τροτσκυ αρνηθηκε μετα βδελυγμιας οτι συμμετειχε ειτε αυτος ειτε ο Τουχατσεφσκι σε συνομωσια,και κατηγορησε τον Σταλιν ως παρανοϊκο.Στο βρετανικο υπουργειο Εξωτερικων,υπηρχε η πεποιθηση πως οι πληροφοριες του Μπενες,προερχονταν απο την ιδια την NKVD,η οποια επιθυμουσε να φτασουν στον Σταλιν απο μια ξενη φιλικη πηγη.Στο Βερολινο,ο Καναρης,ζητησε εξηγησεις απο τον Χαϋντριχ για την σκευωρια που σχεδιαστηκε εν αγνοια της υπηρεσιας του.Ο Χαϋντριχ απαντησε στον Ναυαρχο πως "ολα εγιναν με την εγκριση του Φυρερ".
    Τελικα ο Σκομπλιν,εγινε προεδρος της Ε.Ρ.Σ.Ε,αφου ο Μιλερ απηχθη και εξαφανιστικε απο προσωπου γης στις 22 Σεπτεμβριου 1937...
    Η συνομωσια κατα του στραταρχη Τουχατσεφσκι ηταν το πρωτο πετυχημενο πειραμα της συμμαχιας εθνικοσοσιαλισμου και κομμουνισμου.Θα υπαρξουν και αλλες τετοιες συνεργασιες μεχρι την υπογραφη της επισημης Συμμαχιας της 23ης Αυγουστου 1939.
    Η μνημη του στραταρχη Τουχατσεφσκι και οσων εκκαθαριστικαν μαζι του θα αποκατασταθει το 1956 απο τον Χρουτσωφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι χαρακτηρίζονταν ως παθητική αντίδραση κλείνονταν σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης που άρχισαν να λειτουργούν από τον Οκτώβριο του 1943 σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, σε απόμακρα χωριά και σε μοναστήρια.
    Μιά περιγραφή στρατοπέδου κρατουμένων του ΕΑΜ δίνει ο τότε φοιτητής, και αργότερα ανώτερος δικαστικός, Σωτήρης Παπαδόπουλος από τό μικρό ὀρεινό χωριό Κούβελα τῆς Μεσσηνίας: «... οἱ ἐαμίτες ἔφεραν στό χωριό μας πλέον ἀπό ἑκατό κρατούμενους. Ἦσαν γονεῖς, γέροντες, γυναῖκες, θυγατέρες τῶν ἀντιπάλων τους, ἐπιστήμονες, γιατροί, καθηγητές καί γενικά «ἀντιδραστικοί». Τούς ἐγκατέστησαν στήν ἐκκλησία τοῦ χωριοῦ, στήν Ἁγία Τριάδα ἡ ὁποία εἶναι στρωμένη μέ χοντρές πλάκες ἀπό πέτρα κι ἔχει ξύλινο γυναικωνίτη. [...] Οἱ κρατούμενοι κοιμόνταν στό πέτρινο δάπεδο τῆς ἐκκλησίας μέ ἐλάχιστα σκεπάσματα, τά ὁποῖα ὁ καθένας μετέφερε μαζί του. [...] Τίς γυναῖκες τίς ἀνάγκαζαν οἱ φρουροί ἀντάρτες νά ἱκα¬νοποιοῦν τίς σεξουαλικές τους ὀρέξεις μέσα στό ἱερό τῆς ἐκκλησίας. [...] Ἔξω ἀπό τήν ἐκκλησία, στήν βόρεια πλευρά πού ἦσαν μερικά δένδρα, μεγάλα σφεντάμια, ἔβλεπε κανείς γυναῖκες μέ σηκωμένα τά ροῦχα τους νά ἐκτελοῦν τίς προσωπικές τους ἀνάγκες, ὑπό τήν ἄγρυπνη παρακολούθηση τῶν ἀνταρτῶν. Ὅλες τίς λεπτομέρειες δέν μπορεῖ νά τίς περιγράψει κανείς...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλος κίνδυνος για τους κρατούμενους του ΕΑΜ δημιουργείτο όταν πλησίαζαν Γερμανοί. Τότε οι κρατούμενοι έπρεπε να μετακινηθούν, και όσοι δεν μπορούσαν να βαδίσουν γρήγορα λόγω ηλικίας ή των βασανιστηρίων που είχαν υποστεί, εκτελούνταν. Αυτό συνέβη πολλές φορές. Ο καπετάνιος τοῦ ΕΛΑΣ καί δικηγόρος Εὐάγγελος Μαχαίρας λέει τι αντιμετώπισε τον Ιανουάριο του 1944: «... τά ξημερώματα φτάσαμε στόν Ἁγιώργη τῆς Ἀνατολικῆς Κυνουρίας. Ἐκεῖ βρεθήκαμε μπροστά σέ μιά δυσάρεστη ἔκπληξη. Στό δημοτικό σχολεῖο τοῦ χωριοῦ εἶχε μεταφερθεῖ ἀπό τό μοναστήρι τῆς Ἔλωνας ἕνα Στρατόπεδο Κρατουμένων. Ἦταν περισσότεροι ἀπό ἑκατό καί τούς φρουροῦσε μιά μικρή ὁμάδα ἀνταρτῶν. Κάλεσα τον διοικητή του στρατοπέδου καί τοῦ εἶπα ὅτι οἱ Γερμανοί ὅπου νά ᾽ναί θά ᾽ρθοῦν καί στόν Ἁγιώργη καί τόν ρώτησα τί θά κάνει, τί διαταγές εἶχε. Μοῦ ἀπάντησε ὅτι σέ περίπτωση τέτοιου κινδύνου εἶχε δια¬ταγή νά ἐκτελέσει τούς κρατούμενους...».
    Ευτυχώς σ’αυτήν την περίπτωση δεν τους σκότωσαν όλους. Λέει ο γυιός μιας κρατουμένης: «.. ὅταν τούς κυκλώσανε οἱ Γερμανοί, ἀναγκάστηκαν αὐτοί νά τό διαλύσουν τό στρατόπεδο. Καί νά ἐκτελέσουν τούς ἀνθρώπους. Ὅπως τόν Πολίτη, τή Μπραΐλενα, τή μάνα μου καί δέν ξέρω πόσους ἀκόμα. Ἕναν Μαρασκέ ἀπό Ρούβαλι. Τόν Ἀναγνωστάκο τόν Θεμιστοκλῆ. Ἕναν ἀπό τή Τρίπολη, μιά κοπέλα, και άλλους. Τούς σκοτώσανε. Δεν ξέρω τους άλλους αλλά τη μάνα μου μάθαμε ότι την κάνανε σφαχτή..».
    Τις δολοφονίες δεν τις σταματούσε τίποτε. Μου είπε ο Ἡρακλῆς Σκοῦντζος, νεαρός τότε αντάρτης του ΕΛΑΣ από τη Δάφνη Αιγίου: «...Περνάγαμε κοντά ἀπό τά Καλάβρυτα στίς 12 Δεκεμβρίου 1943, παραμονή τοῦ καψίματος. Ἤμουνα μέ τή Χριστίνα τοῦ Πολίτη ἀπό τό Αἴγιο καί μέ μιά Καίτη που πήγαιναν στο Αρχηγείο. Θυμάμαι και τοῦτο: Στά Καλάβρυτα πού περάσαμε, συναντιόμαστε μέ μιά ὁμάδα κρατουμένων, δώδεκα ἤ δεκατρεῖς καί τούς πήγαιναν τρεῖς τέσσερις [ἀντάρτες]. Ἀνεβαίνουμε στά Καλάβρυτα ἀπό πάνου, ἦταν ἕνα μαντρί καί μιά βρυσούλα. Ἐκεῖ σταματήσαμε στή βρύση. Τούς παίρνουν ἐκείνους τούς πᾶνε πιό κάτου. Μοῦ λέει ἡ Καίτη ἐμένα: «Ἡρακλῆ, θά πᾶμε κάτου;» «Ὄχι», μοῦ κάνει νόημα ἡ Χριστίνα τοῦ Πολί¬τη, ἡ ὁποία βέβαια ἦταν σκληρή κομμουνίστρια. Μοῦ κάνει νόημα λοιπόν: μήν πᾶς. Περάσαν λίγα λεπτά, ἀκοῦμε κάτι ριπές. «Γι᾽αὐτό σοῦ εἶπα νά μήν πᾶς», μοῦ λέει ἡ Χριστίνα. «Τί ἔγινε;» τῆς λέω. «Τούς σκότωσαν», μοῦ λέει».

    ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΘΩΩΝ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΠΟΥΓΑ

    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΤΑΛΕ ΚΟΥΑΛΕ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΤΡΩΝΕ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή