Ο μέγας Γερμανός φιλόλογος και ο πρώτος χρονολόγος της Αρχαίας Ιστορίας Αύγουστος Μπεκχ πρότεινε το 1855, την 12η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής της Μάχης του Μαραθώνα.
Ο Μπεκχ σημείωσε ότι αφού ο Ηρόδοτος αναφέρει οι Σπαρτιάτες απάντησαν στον Αγγελιοφόρο των Αθηναίων ότι η Σελήνη ήταν μόλις 8 ημερών και για θρησκευτικούς λόγους το εκστρατευτικό τους στρώμα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από την πανσέληνο, δηλαδή ύστερα από έξι μέρες, και αφού οι πάνοπλοι Σπαρτιάτες περπατώντας έφθασαν την επομένη της μεγάλης μάχης, η μάχη έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου.
Ο Αύγουστος Μπεκχ σημείωσε ότι στην Σπάρτη, η απαγόρευση έναρξης εκστρατείας ίσχυε μόνο κατά τον μήνα Κάρνειο, που πήρε το όνομά του από τον ιερέα του Απόλλωνα μάντη Κάρνο, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από το άλογό του κατά τις μάχες που ακολούθησαν την εισβολή των Δωριέων στην Πελοπόννησο.
Ο θεός της μαντικής Απόλλων θεώρησε τους Λακεδαιμονίους υπεύθυνους για τον θάνατο του Κάρνου και τους τιμώρησε προκαλώντας επιδημία στην πόλη τους. Για να εξευμενίσουν τον Απόλλωνα οι Σπαρτιάτες θεσμοθέτησαν τη γιορτή των Καρνείων κατά τον ομώνυμο μήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν επιτρεπόταν να ξεκινήσει εκστρατεία.
Ο Κάρνειος μήνας των Σπαρτιατών, όπως υπολόγισε ο Αύγουστος Μπεκχ αντιστοιχεί με τον Μεταγειτνιώνα των Αθηναίων και με βάση το γεγονός ότι η πανσέληνος του Μεταγειτνιώνα το 490 π.X. έπεφτε κατά το σύγχρονο ημερολόγιο στις 9 Σεπτεμβρίου, κατέληξε στο ότι η μάχη εγινε στις 12 Σεπτεμβρίου.
Και πως εορτάστηκε σήμερα η ελληνική νίκη στον Μαραθώνα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως και δεν οργάνωσε κάνα gay parade ο Ψινάκης προς τιμήν των Μαραθωνομάχων;
ΔιαγραφήΕωρτάσθη με αχαλίνωτη μαουακία...
ΔιαγραφήΠΑΟΚ Σεπόλια
Τουριστικά φιλέτα και θέρετρα στην Κέρκυρα και την Ελλάδα εξαγοράστηκαν από την Goldman Sachs και εβραϊκά κεφάλαια
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://freedomvoicegr.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html