Η ετήσια έκθεση Κοινωνικής Δικαιοσύνης ,(Social Justice Index),
της «ανεξάρτητης», «ακομμάτιστης» και «μη κερδοσκοπικής» «δεξαμενής σκέψης» «Bertelsmann Stiftung», (ίδρυμα Μπέρτελσμαν) , με έδρα το Γκύτερσλοχ, που ιδρύθηκε το 1977 από την οικογένεια Μον, (που είναι αμερικανοί με γερμανικό διαβατήριο), για να ελέγχει τον εκδοτικό όμιλο Μπέρτελσμαν, βγήκε έγκαιρα για την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που αρχίζει σήμερα στο Γκέτεμποργκ.
Το ίδρυμα Μπέρτελσμαν, έχει μια «διατλαντική προοπτική για τις παγκόσμιες προκλήσεις», «προωθεί τις διαδικασίες μεταρρύθμισης» και θέλει να οικοδομήσουμε μια «κοινωνία προσανατολισμένη στο μέλλον».
Στο στόχαστρο της έκθεσης φέτος ήταν οι μεταρρυθμίσεις των «λαϊκιστικών» και ακροδεξιών κυβερνήσεων Ουγγαρίας και Πολωνίας.
Το αριστερό μπουρδέλο του Πουτσαλέξη ήταν εκτός του Πλάνου.
Η ετήσια έκθεση Κοινωνικής Δικαιοσύνης του Ιδρύματος , που ελέγχει το πόσο
«κοινωνικά δίκαιες είναι οι χώρες της ΕΕ» ,διαπιστώνει, «βελτιώσεις», αλλά και «τεράστιες διαφορές μεταξύ Βορρά-Νότου».
Στην πραγματικότητα, από την «Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη», που υπογράφηκε στη Στουτγάρδη στις 19 Ιουνίου 1983, τότε που φώναζε ο «Αντρέ» για σύγκλιση βιοτικών επιπέδων και όχι σύγκλιση οικονομικών πολιτικών, η διαφορά του «Νότου» με τον «Βορρά» μεγάλωσε.
Η σύγκλιση των οικονομικών πολιτικών δεν απέφερε τη
τη των σύγκλιση βιοτικών επιπέδων.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το μέσο ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ το 2016 ήταν 29.000 ευρώ. Στο Λουξεμβούργο ωστόσο ήταν υπερδιπλάσιο, ενώ στη Βουλγαρία μικρότερο από το μισό.
Η ετήσια έκθεση Κοινωνικής Δικαιοσύνης του ιδρύματος Μπέρτελσμαν διαπιστώνει «ανάκαμψη της αγοράς εργασίας» χάρη στις «μεταρρυθμίσεις» και ότι χάρη στην αυστηρή στην πολιτική λιτότητας, οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δείχνουν να ξεπερνούν, αργά αλλά σταθερά την οικονομική κρίση.
Η μόνη εξαίρεση, το Κοινωνικό Κράτος του Πουσταλέξη, που βρίσκεται τελευταίο κάτω και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Ο Δείκτης Κοινωνικής Δικαιοσύνης του γερμανικού ιδρύματος βαθμολογεί την κοινωνική δικαιοσύνη σε 6 τομείς: Aποφυγή φτώχειας, Aπασχόληση, Παιδεία, Υγεία, Αποφυγή διακρίσεων και Δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών.
Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται, Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβενία, Ολλανδία και Γερμανία, ενώ την τελευταία θέση, την 28η, καταλαμβάνει η Ελλάδα.
Ως «κοινωνική δικαιοσύνη» λογίζονται οι ίσες δυνατότητες συμμετοχής του κάθε πολίτη στην κοινωνία όπου ζει βάσει των ικανοτήτων του, ανεξάρτητα από το κοινωνικό του υπόβαθρο. Αυτό το κριτήριο ανεβάζει κάπως τους βαθμούς που Πουσταλέξη, διότι δίνει ίσες ευκαιρίες στους Λαθραίους να συμμετέχουν στην κοινωνία όπου ζουν. Για αυτό με άριστα το 10 του έβαλαν πάνω από τη βάση, 5,27 για την Πρόσβαση στην Παιδεία και 4,36 στην Κοινωνική συνοχή και την αποφυγή διακρίσεων.
Συνολικά ο Δείκτης Κοινωνικής Δικαιοσύνης βαθμολογεί, με άριστα το 10, και με βάση τον Οκτωβριο του 2017, την Ελλάδα ως εξής :
Για την αποφυγή της φτώχειας το Αριστερό κράτος βαθμολογήθηκε με 2,53, παρόλο το «μέρισμα». Σύμφωνα με το ίδρυμα Μπέρτελσμαν, το ποσοστό των ατόμων σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα ανέρχεται στο «τρομακτικά υψηλό 35,6%, ακολουθούμενη από το 27,9% στην Ισπανία και 28,7% στην Ιταλία» .
Χειρότερα από την αριστερή Ελλάδα, είναι η δεξιά Βουλγαρία του φιλελέ Μπορίσοφ που τον βαθμολογούν με 1.39, αφού το 40.4% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η έκθεση στην στέρηση υλικών αγαθών σε παιδιά, η οποία αυξήθηκε στην Ελλάδα στο 26,7% και είναι τριπλάσια από ότι πριν από την κρίση.
Για την Απασχόληση το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-Πουσταλέξη παίρνει 3,46 επειδή η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε το 2016 στο 23,7%, από το 27,7%, και οι νέοι είναι άνεργοι κατά 47,3%, ενώ ήταν 58,3%.
Για την Υγεία τον βαθμολογούν με 3,99 και με 3,60 για τη Δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών.
Στο Γκέτεμποργκ το τεταρτο Ράιχ θα υποσχεθεί μια πιο κοινωνική Ευρώπη με τον νέο Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων , και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για να μην ρίξει και άλλο νερό στον μύλο των λαϊκιστών και των ευρωσκεπτικιστών που τάσσεται υπέρ μιας Ευρώπης με πιο κοινωνικό πρόσωπο.
«Για να πετύχει η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στους εργαζόμενους», όπως δήλωσε .
Η ΕΕ θα υπόσχεται στο εξής ένα μίνιμουμ προϋποθέσεων για «δίκαιες αμοιβές», «Κατοικία», «ασφάλιση υγείας», «κοινωνική μέριμνα» και «προστασία από την απειλή της φτώχειας για ενήλικες και παιδιά».
Με δυο λόγια η έκθεση «Κοινωνικής Δικαιοσύνης» δεν συντάχθηκε για καλό αλλά για κακό. Για να πλήξει τους λαϊκιστές , τους ευρωσκεπτικιστες, και τους ακροδεξιούς, και για να δείξει «πρόοδο» και να υποστηρίξει τις σημερινες μπούρδες του Τεταρτου Ράιχ στο Γκέτμποργκ. Για παράδειγμα διαπιστώνει ότι σε ολόκληρη την ΕΕ, οι ευκαιρίες εκπαίδευσης έχουν βελτιωθεί, και ότι το ποσοστό των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο επεσε στο 10,7% το 2016, από το 14.7% του 2008.
Για τον Πουσταλέξη δεν έχει «κακά λόγια». Διαπιστώνει μικρή μεν, αλλά, βελτίωση.
Όμως η Αλήθεια δεν κρύβεται. Φτώχεια και των γονέων.
φαντασου ειμαστε στον πατο της ξεπατωμενης Ευρωπης
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχαχαχα