1/3/18

Σαν σήμερα εκδόθηκε το 1952 η απόφαση για την εκτέλεση του σφαγέα της Πελοποννήσου και κόκκινου κατασκόπου Νίκου Μπελογιάννη

Μετά από 15 ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, το Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών που συνεδρίαζε στα δικαστήρια της οδού Σαναρόζα αποσύρθηκε το πρωί της 1ης Μαρτίου 1952 για να εκδώσει απόφαση του για τους κατηγορούμενους κομμουνιστές για παράβαση του Νόμου 375/1936 περί κατασκοπείας.

Μετά από τρεισήμισι ώρες, στη μία το μεσημέρι, εκδόθηκε η απόφαση. Οκτώ από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε θάνατο. Οι υπόλοιποι 21 σε βαριές ποινές φυλάκισης.
Οι κατηγορούμενοι που είχαν επιστρέψει στις φυλακές Καλλιθέας έμαθαν την απόφαση στη φυλακή.
Δις εις θάνατο σε Μπελογιάννη, Αργυριάδη και εις θάνατον οι Μπάτσης, Λαζαρίδης , Ιωαννίδου, Καλούμενος και Μπισμιάνος.
Στο Στρατοδικείο ο Μπελογιάννης δεν μίλησε για την μυστική συνλαντηης του με τον Κανελλόπουλο στα Κήθυρα, αλλά είπε ότι ως πολιτικός επίτροπος του 9ου Συντάγματος, στην Καλαμάτα απαγόρεψε κάθε επίθεση κατά των Βρετανών αλεξιπτωτιστών που συνόδευαν τον Κανελλόπουλο.
Όλα τα γεγονότα της 1ης Μαρτίου θα τα διαβάσετε εδώ...
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/03/1331.html

4 σχόλια:

  1. το σφυρι και το δρεπανι
    στη κωλαρα του μπελογιαννη!!!!
    σκατα στα ιερα και τα οσια της αρωστημενης θρησκειας τους του μπολσεβικισμου τους!
    σκατα στους αγωνες και στις θυσιες τους!
    αγωνες κατα της δημοκρατιας κατα της πατριδας κατα του ελληνικου λαου!

    δεν θα περασει ο μπολσεβικισμος και ο πολιτισμικος μαρξισμος!!!!
    ποτε ξανα κομουνισμος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά τον Μπάτση λένε ότι καταδικάσθηκε σε θάνατο επειδή είχε ήδη αποκαλύψει στο βιβλίο του "Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα", αφ' ενός τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της Βαρειάς Βιομηχανίας στην Ελλάδα και, αφ' ετέρου τον ληστρικό ρόλο του νεοελλαδικού κεφαλαίου.

    Τι λές επ' αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απεκάλυψε και την ύπαρξη της σύμβασης Cooper, για την οποία το ευρύ κοινό δεν είχε ιδέα...

      Διαγραφή
  3. Αλήθεια Σπύρο ,πρακτικά υπάρχουν από τις δίκες αυτές;Πού μπορεί κανείς να τα βρεί;Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να τα μελετήσει κάποιος,τί ειπώθηκε σ'αυτές τις δίκες;Την Πέμπτη είπες κάποια πράγματα από βαλκανική ιστορία,Κοτέλ κλπ.Αφιέρωσε λίγο περισσότερο χρόνο ή γράψε ένα βιβλίο γι'αυτά.Επίσης έχουν πολύ ενδιαφέρον.Γιατί έχετε σταματήσει να ανεβάζετε τις παλιές εκπομπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή