Ο Αδόλφος αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945. Την 1η Μαΐου 1945, ο διάδοχος του, ναύαρχος Ντένιτς, ανακοίνωσε τον τερματισμό των επιχειρήσεων στο δυτικό μέτωπο. Τα ξημερώματα της 4ης Μαίου, παραδόθηκαν οι διοικητές των γερμανικών δυνάμεων στην Ολλανδία, τη Δανία, στη Β. Γερμανία και στον Ελβα. Στις 7 Μαίου στο στρατηγείο του Αϊζενχάουερ στη Ρεμς, υπέγραψε πρωτόκολλο για την άνευ όρων συνθηκολόγηση όλων των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας, ξηράς, θάλασσας και αέρα, ο Αρχηγός του Επιτελείου Επιχειρήσεων της Ανώτατης Διοίκησης της Βέρμαχτ Άλφρεντ Γιόντλ.
Το νέο μεταδόθηκε αμέσως, και ο πόλεμος έληξε. Στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη ο κόσμος πανηγύριζε την ειρήνη, από το πρωί της 8ης Μαίου.
Κατόπιν επιμονής του Στάλιν όμως, υπογράφηκε και τρίτο πρωτόκολλο, στο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, όπου είχε εγκατασταθεί το Αρχηγείο των Σοβιετικών δυνάμεων, από τον Στρατάρχη της Βέρμαχτ Βίλχελμ Κάιτελ .
Οταν υπογράφηκε το νέο πρωτόκολλο, ήταν 11.30 ώρα Γερμανίας.
Στη Μόσχα όμως ήταν περασμένα μεσάνυχτα. Δηλαδή είχε μπει η 9η Μαΐου. Και όταν ενημερώθηκε ο Στάλιν ήταν 9 Μαΐου.
Οπότε για τη Σοβιετική Ένωση η ημέρα της Νίκης ήταν η 9η Μαΐου.
Στις 8 Μαίου 1821, που τότε ήταν και 20 Μαΐου και τώρα είναι 21 Μαΐου στις 2.00 π.μ., εγινε η έξοδος από το Χάνι της Γραβιάς. Δηλαδή η μάχη της Γραβιάς εγιεν στις 7/19 Μαίου και η Έξοδος εγινε στις 8/20 Μάιου. Στι 8/20 Μαΐου 1821, ο Λυκούργος Λογοθέτης κήρυξε την Επανάσταση στο Καρλόβασι.
Το πρωί της 8ης Μαΐου 1936, κορυφώθηκε το απεργιακό πάρτι του ΚΚΕ και των Καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη, με ξύλο και συλλήψεις. Οπότε το ΚΚΕ επιστράτευσε σιδηροδρομικούς, αυτοκινητιστές, και εργαζόμενους στον ηλεκτρισμό. Για την επομένη και ο Μεταξάς έθεσε το Γ' Σώμα Στρατού σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.
«To εσπέρας της 8ης Μαίου» 1948, «εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο «Αστόρια» της Θεσσαλονίκης όπου διέμενε, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζώρτζ Πολκ», και πιθανότατα δολοφονήθηκε το ίδιο βράδυ.
Το 1980 θάψανε στο Βελιγράδι τον Τίτο. Την ίδια ημέρα με 88-84 και 3 λευκά,οι βουλευτές της ΝΔ διάλεξαν τον Γεώργιο Ράλλη για αρχηγό του Κόμματος εναντι του Ευαγγέλου Αβέρωφ. Το 1988 ξαναβγήκε στη Γαλλία ο Μιτεράν, και το 1999 στο Κόσσοβο ο ΟΥΤΣΕΚΑ δολοφόνησε τον Αγκάνι.
Τέλος πάντων θα τα διαβάσετε όλα εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/05/8.html
Οι Γερμανοί παρέμειναν οπλισμένοι στην Κρήτη ως τις 23 Μαίου 1945, οπότε τους αφόπλισαν οι Άγγλοι και αποχώρησαν τελικά τον Ιούλιο του 1945!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσχετο:Περι Τοσκα τι ειπε ο κάθε Φελλος από Σο'ι; Τίποτα φαντάζομαι διότι είναι δημοκράτης ο Τοσκας
ΑπάντησηΔιαγραφή