Στις 21 Φεβρουαρίου 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύτηκε ένας νόμος 76 σελίδων, με ρυθμίσεις για ....την καλύτερη εφαρμογή των μνημονίων.
Οι διατάξεις του αφορούσαν φορολογικά και οικονομικά ζητήματα.
Σε αυτόν τον φορολογικό νόμο λοιπόν, έβαλαν μια άσχετη πονηρή διάταξη που προσέθετε 8 λέξεις σε μια υπάρχουσα διάταξη, του άρθρου 236 του νόμου Ν.3852/10. (του Καλλικράτη).
Οι 8 λέξεις που προστέθηκαν είναι: «εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση»
Έτσι, η διάταξη που ισχύει από 21/2/2016, λεει: «αυτοδίκαιη θέση σε αργία (Δημάρχου, Περιφερειάρχη) επιβάλλεται εφόσον ασκηθεί δίωξη για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση».
Τι σημαίνει αυτό:
Μέχρι τις 21/2/2016, ο νόμος όριζε ότι εφόσον ασκείτο δίωξη για κακούργημα σε αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτός τίθετο σε αυτοδίκαιη αργία.
ΚΑΝΕΝΑ μέσο στην Ελλάδα, δεν έγραψε τότε το παραμικρό. Πλην φυσικά του makpres που έγραψε στις 26/2/2016:
Ο Ν.4368/16 (άρθρο 6) διόρθωσε το «λαθάκι»: Δεν αρκεί λοιπόν μόνο η παραπομπή, χρειάζεται να επιβληθούν και περιοριστικοί όροι στον αυτοδιοικητικό, για να εκπέσει. Αυτό δεν έγινε, επειδή κάποιος ευαίσθητος θέλησε να αποδώσει καλύτερα το δίκαιο, αλλά επειδή πολύ σύντομα επίκειται η παραπομπή Δημάρχου για κακούργημα, (ε, πασόκου εννοείται, που θα γίνει συριζαίος φυσικά μετά απ΄αυτή τη χάρη».
Κάποιος Δήμαρχος λοιπόν ήξερε όμως ότι έρχεται ποινική δίωξη για αυτόν σε βαθμό κακουργήματος. Και κατάφερε να πείσει τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στα κρυφά το άρθρο που θα τον έσωζε.
Έτσι, ο νόμος άλλαξε.
Και τι έγινε;
Χθες, ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο οποίος θα εξέπιπτε αμέσως από το αξίωμα, εαν δεν υπήρχε η πονηρή "διαταξούλα". Του ασκήθηκε δίωξη, αλλά δεν του επιβλήθη προφυλάκιση ή περιοριστικοί όροι. Έτσι, δεν έχει πρόβλημα, ο αλκοολικός.
Κόρακας, κοράκου μάτι δε βγάζει, Σπύρο μ'.
ΑπάντησηΔιαγραφή