23/7/19

Εκτεταμένη νοθεία στις εθνικές εκλογές υπέρ του Σύριζα;

Γράφει ο Μανώλης Αυγερινός

Η πρώτη αιτία που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι ο αριθμός των Ελλήνων (μόνο;;;)πολιτών, που υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
 Η δεύτερη αιτία είναι ότι στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 437.579 ψήφους, παραπάνω από τις ευρωεκλογές .(1.343.595 ψήφους στις ευρωεκλογές και 1.781.174 ψήφους στις εθνικές εκλογές). 
Από μόνη της αυτή η αύξηση των ψήφων, σε μόλις ένα μήνα, δημιουργεί σκέψεις, απορίες αλλά και ερωτηματικά, που χρήζουν απαντήσεων. 

Οφείλω καταρχήν να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη, για ένα κείμενο, που έχει ως βάση τους αριθμούς, οι οποίοι σχεδόν πάντα είναι κουραστικοί. 

Πριν ξεκινήσουμε, να σημειώσουμε ότι, στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015, αλλά και στις συνεχείς εκλογές του 2019 (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Βουλευτικές), η συμμετοχή των πολιτών, κυμάνθηκε στα επίπεδα του 58% με πολύ μικρές αποκλίσεις. 
Επομένως μιλάμε για την ίδια αριθμητικά βάση των πολιτών που προσήλθαν στην κάλπη, σε όλες τις προαναφερόμενες εκλογές.

 Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 1.926.526 ψήφους και τον Ιούλιο του 2019, 1.781.174 ψήφους. Δηλαδή, μετά από σχεδόν 4 χρόνια κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόλις 145.352 ψήφους, αριθμός εξαιρετικά μικρός, ακόμα και για κυβερνήσεις που τα πήγαν αντικειμενικά καλά. Οι παλιοί πολιτικοί έλεγαν ότι, κάθε κυβέρνηση, ότι και αν κάνει, έχει 1% φθορά ανά κυβερνητικό έτος.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπέστη, μεταφραζόμενη σε απόλυτους αριθμούς ψήφων, ούτε καν τη φυσιολογική κυβερνητική φθορά.
 Ο αριθμός αυτός στάθηκε η αιτία, να ψάξουμε λίγο παραπάνω το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκαμε, αξιοπερίεργα στοιχεία. Πάμε να δούμε μερικά: 
Αρχή κάνουμε από τη Μακεδονία. 
Μια περιοχή, που λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, όλοι υποθέταμε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θα υποστεί καθίζηση από τους Μακεδόνες πολίτες. 
Οι αριθμοί όμως λένε άλλα πράγματα. 
Στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019, εκλογές με καθαρά κομματικές επιλογές υποψηφίων αλλά και καθαρά κομματική ψήφο, στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία περιλαμβάνει 7 νομούς (Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής), ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλης, έλαβε 105.710 ψήφους με μέσο όρο ποσοστού, 11,33%. 
Ένα μήνα μετά, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ, όχι ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και στους ίδιους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε 259.492 ψήφους, με μέσο όρο ποσοστού, 25,79%. 
Μόλις σε ένα μήνα από τις Περιφερειακές εκλογές, στην Κεντρική Μακεδονία, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε, 153.782 ψήφους παραπάνω από την κομματική επιλογή στις Περιφερειακές εκλογές, ανεβάζοντας το ποσοστό του κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας στο 25,79% !!!! 
Τι άλλαξε σε μόλις ένα μήνα και οι ίδιοι που καταψήφισαν την κομματική επιλογή του κ. Γιαννούλη, υπερψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ακόμα κάτι, πολύ -πολύ χαρακτηριστικό.
 Ο συνδυασμός της υποψηφίας Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου έλαβε 16.666 ψήφους. 
Σαν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, η κ. Νοτοπούλου, έλαβε μόνη της 28.049 σταυρούς, ενώ και ο αποτυχών σαν Περιφερειάρχης Χ. Γιαννούλης, εξελέγη επίσης βουλευτής.
 Η κ. Νοτοπούλου πήρε μόνη της, σχεδόν διπλάσιους ψήφους, από ό,τι πήρε ολόκληρος ο υποψήφιος συνδυασμός για τις Δημοτικές εκλογές!!! 
Δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, ψήφισαν για βουλευτές, κάποιους που δεν ήθελαν σαν τοπικούς άρχοντες, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο!!!! 
Ας πάμε όμως και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019, όπου θα δει κανείς εντυπωσιακά ευρήματα. 
Έγινε ότι έγινε με τη Μακεδονία και τη συμφωνία των Πρεσπών, έγιναν τα τεράστια σε πλήθος συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, έγιναν σε όλη την ομογένεια παντού στη γη συλλαλητήρια και το αποτέλεσμα ήταν, ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις εκλογές του 2015 να χάσει μόλις 66.833 ψήφους (414.883 το 2015, 348.050 το 2019). 
Και εάν συγκρίνουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μακεδονία, με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε αλματώδη αύξηση και από 254.469 ψήφους των ευρωεκλογών, έφτασε στις 348.050 ψήφους των εθνικών εκλογών, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ τις ψήφους του, κατά 93.584 ψήφους, ήτοι 7 ποσοστιαίες μονάδες!!!! Και μιλάμε για την ίδια περιοχή, τους ίδιους νομούς, για τον ίδιο αριθμό συμμετοχής πολιτών, μιλάμε για τη 
Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α. 
Αλήθεια τι ακριβώς άλλαξε σε ένα μήνα από τις ευρωεκλογές και οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ άλλαξαν την ψήφο τους;

3 σχόλια:

  1. Λογικά τα επιχειρήματα, πολλά μπορεί να συνέβησαν, αλλά ατην τελική, είτε με λαθρόνια είτε με νοθεία, κατάφεραν και έμειναν αλώβητοι. Και στην τελική εχετε εμπιστοσύνη στον ελληνόφωνο λαό; Το πρόβλημα έγκειται μόνο στις δομές εξουσίας, η οποία καταδυναστεύει τον καλούλη λσουτζίκο; Σιγά τους καραγκιόζηδες. Εδώ η γκόμενα του τσύριζα έπνιξε 20+ και έκαψε 100+ και υπήρξαν 350.000 κάτοικοι της ιεράς, αλλά βεβιασμένης Αττικής Γης, να την στηρίξουν. Υπήρξαν κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος που την ψήφισαν. Γιατί να την ψηφίσουν; Μηπως επειδή έσωσε ο κρατικός μηχανισμός τους ιδίους και τις δικές τους οικογένειες από την φωτιά, ενώ οι άλλοι εκάησαν; Μάλλον, αν μπορώ να εισέλθω στο συλλογικό ασυνειδητο των ηλιθίων. Αλλά άκρη δεν βγαζει κανείς. Το πείραμα, Μάνδρα και Μάτι (Μαραθώνας-Μάκρη), απέδειξε οτι οι Μαλ@κες δεν έχουν ταυτότητα και πίστη, παρά μόνο αισθήσεις.
    Ο Θεός να δώσει...

    ΠΑΟΚ Σεπόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που άλλαξε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θύμισε στους Έλληνες πώς ήταν η Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Αυτό θα αρκούσε...

    Στα σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει αξιοπιστία όταν το υπουργείο Εσωτερικών δεν κοινοποιεί το αποτέλεσμα ανά τμήμα. Ώστε να μπορείς να αθροίσεις τα τμήματα και να βρεις το σύνολο. και ώστε να μπορείς να ελέγξεις το αποτέλεσμα στα τμήματα που μπορείς να το διασταυρώσεις. Και αυτό μπορεί να γίνει απαιτητό από ομάδα πολιτών, και να δούμε την αλήθεια.

    Πάντως στις νοθείες η συμμετοχή είναι καθολική. Συναινεί πάντα και ο «χαμένος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Συναινεί πάντα και ο χαμένος". Πόσο μεγάλη κουβέντα είπες. Όλοι τους ξέρουν και δεν μιλάνε. Ακόμα και ο κοτζαμπάσης της Μάνης, εάν έπιανε το 3%, άχνα δεν θα έβγαζε. Οι συνιστώσες της Singular εν δράσει. Ένα αφεντικό, πολλά τα μαγαζιά. Έτσι, για να υπάρχει μονοκομματικός πολυκομματισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή