του Κώστα Μπετινάκη
Δυστυχώς, υπάρχουν ΔΥΟ Ενώσεις Συντακτών ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Η μία στη Θεσσαλονίκη (ΕΣΗΕΜΘ) και η άλλη στα Σκόπια.
Ευτυχώς που δεν ζει πια ο Δημήτρης Γουσίδης, (πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ επί χρόνια) με τον οποίο -μαζί με το Νίκο Μεγγρέλη, και την Δώρα Αυγέρη (!)- είχαμε δώσει μάχη για την είσοδο της ΕΣΗΕΜΘ στην IFJ στο Παγκόσμιο δημοσιογραφικό συνέδριο της Μόσχας (28 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2007) και να γίνεται αναφορά στην Ένωση των βορείων γειτόνων ως «της FYROM», τότε.
Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ που αποδέχθηκε πρόσκληση «από την Ένωση Συντακτών της Βόρειας Μακεδονίας» να οργανωθεί διμερής συνάντηση εργασία στην Οχρίδα στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Οχρίδα». Καθώς και ότι «η συνάντηση υποστηρίζεται οικονομικά από το ίδρυμα Konrad Adenauer».
(Αχ αυτοί οι φίλοι Γερμανοί… πόσο προωθούν τις Πρέσπες).
Πολύ θα θέλαμε να μας δείξουν από το ΔΣ της ΠΟΕΣ την επιστολή των βορείων συναδέλφων και το λογότυπό της.
Κι όλα αυτά, επειδή στην τακτική ενημερωτική επιστολή που λαμβάνω από την δημοσιογραφική ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ελευθερία του Τύπου και των Μέσων, μου προκάλεσε ιδιαίτερα ενδιαφέρον για ένα από τα προτεινόμενα βαλκανικά θέματα. Με την μικρή διαφορά ότι το ΕΚΕΤ αναφέρει «Βόρεια Μακεδονία.
Επισκέφθηκα λοιπόν την ιστοσελίδα της Ένωσης Συντακτών Βόρειας Μακεδονίας, όπως μου πρότεινε το ΕΚΕΤ και συνάντησα την «Ένωση Συντακτών ‘Μακεδονίας’».
Προφανώς έχουν ξεχάσει να ενημερώσουν λογότυπο με το νέο όνομα της χώρας τους. Ίσως περιμένουν να τους ειδοποιήσει η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ Ελλάδος, αφού και δεν θα περίμενε κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο του ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. ( ‘Άραγε το έχει ψάξει το γραφείο Τύπου;).
Δίπλα στο λογότυπο λοιπόν οι Βόρειοι συνάδελφοι γράφουν ότι ο «Σύνδεσμός» τους «έχει δεδομένη την πίστη, την συνείδηση, την σκέψη στην δημόσια ελεύθερη έκφραση, πως είναι εγγυημένες» και ότι «απαγορεύεται η λογοκρισία», βάσει του άρθρου 16 του Συντάγματος της Δ.Μ». (Λείπει κι εδώ ένα «Β.»).
Κατόπιν, επισκέφθηκα την ιστοσελίδα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. Την ‘IFJ’ και ανέτρεξα να δω ποια τα μέλη της. Ιδού η εικόνα, μιλάει από μόνη της.
Έχω να συγχαρώ εκείνους τους δημοσιογράφους που ήταν βουλευτές ή υπουργοί με την προηγούμενη κυβέρνηση και μας είχαν διαβεβαιώσει «για την επιτυχία της συμφωνίας των Πρεσπών».
Περιμένω τώρα τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης που η άποψή της γύρω από το ‘όνομα’ είναι γενικώς αμφιλεγόμενη.
τι περιμενεις ρε χατζαρα
ΑπάντησηΔιαγραφήστα παπαρια των αναρχοκομμουνιστων στην πλειονοτητα σκεψης ,κατοικων της χωρας αυτης η μακεδονια
και των δημοσιογραφων επισης
αυτοι νοιαζονται για αλλα πραγματα εχουν αλλες αξιες
πρεζα πουστια ισλαμ πακισταν και τα τοιαυτα
και πως θα βαζουμε παντου φορους για τεμπελια να μας ταιζει το κρατος δηλαδη οι αλλοι τα κοροιδα
α και δικαιωματα εγκληματιων και αριστερων κακοποιων και αλλοδαπων εποικιστων και πλιατσικολογων καθαρματων συμμοριτων
απο σκουληκια λαους διεφθαρμενους σαν τους ελληνες και τους δυτικους γενικα περιμενεις τιμη και ντομπροσυνη
Την αμφιλεγόμενη στάση της τέως αντιπολίτευσης, οι παλιοί την λέγανε (ακριβολογούντες και κυριολεκτούντες), "π@ύστικη". Τώρα, για να μην παραξηγηθούμε, μπορείτε να την πείτε : "πέρα-δώθε" ή "σύρε-κι έλα" ή "κουνισθώμεν-λιγισθώμεν", παρά αμφιλεγόμενη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαράντος Καργάκος – Η άγνωστη λέξη «καθήκον» και η παραγωγή… τεμπέληδων
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/blog-post_211.html#ixzz5wOw14v8b
ΑπάντησηΔιαγραφήH χούντα 1967-74 και η χ.α. φταίνε σύντροφε...
H δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα,
έχει μόνο έξοδα...
άαα έχει και φόρους, πολλούς φόρους!!!