12/4/20

Ποια «Φιλική Εταιρεία» ρε Λωποδυτες! Στις 31 Μαρτίου/ 12 Απριλίου. 1820 ο Φιλογενέστατος Αλέξανδρος Υψηλάντης ,ανέλαβε Γενικός Έφορος της «Φιλομούσου Γραικικής Εταιρείας», που είχε φορολογικό μητρώο. Της «Φιλογενικής Κάσας».200 χρόνια μετά, επιτέλους να ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στις 31 Μαρτίου/12 Απριλίου 1820, στην αγία Πετρούπολη, υπέγραψε το ακόλουθο απέριττο πρωτόκολλο , με το οποίο αναγνωρίστηκε ως Γενικός Έφορος της «Ελληνικής Εταιρίας», το οποίο σώζεται στον κατάλογο χειρογράφων της «Φιλικής Εταιρίας». (Χειρόγραφο αρ. 642) «Κατά την άπαξ εγκριθείσα γνώμη, συνελθόντα τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας και συσκεφθέντα μετά ακριβούς ερεύνης και εξετάσεως, εγνώρισαν Έφορον Γενικόν της Ελληνικής Εταιρίας τον εκλαμπρότατον Πρίγκιπα κύριον Αλέξανδρον Υψηλάντην, ίνα εφορεύει και επιστατεί εν πάσιν, όσα κρίνονται άξια, ωφέλιμα και πρέποντα τη Ελληνική Εταιρία. Εις ασφάλειαν δε και βεβαίωσιν των εγκριθέντων βεβαιούται τη υπογραφή των εκάστου των μελών. Εν Πετρουπόλι τη 12 Απριλίου 1820. Αλέξανδρος Υψηλάντης, Ιωάννης Μάνος, Εμμανουήλ Ξάνθος» .
Παρόντες , όπως προκύπτει από τις υπογραφές , ήσαν τουλάχιστον τρεις. Ο Αλ.Υψηλάντης, ο Ιωάννης Μάνος και ο Εμμανουήλ Ξάνθος .
Το έγγραφο, δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 1859, από τον πλαστογράφο και μασόνο Ιωάννη Φιλήμονα , ως δηθεν το «ντοκουμέντο» ανάθεσης της αρχηγίας της Εταιρίας των Φιλικών. 
Ο Φιλήμονας έγραψε τότε, ότι το καταστατικό της «Φιλομούσου και Φιλνθρώπου Γραικικής Εμπορικής Εταιρίας», συντάχθηκε από τον Κομιζόπουλο και τον Παξιμάδη στην Μόσχα και απεκάλυψε τέσσερεις «μυστικές παραγράφους» του, σύμφωνα με τις οποίες, σκοπός της εταιρίας ήταν να συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια ρούβλια που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν «διά την ελευθερία της φιλτάτης Πατρίδος» Οι Έφοροι της Εταιρίας έπρεπε να ήσαν μέλη της «Εταιρίας των Φίλων», και αν κάποιος δεν ήταν κατά την εκλογή του, οι υπόλοιποι θα έπρεπε να τον μυήσουν.
Μέλη της μυστικής «Εταιρίας» , έπρεπε να ήσαν και όλοι οι υπεύθυνοι των παραρτημάτων, «οι γραμματικοί καταστίχων, οι της αλληλογραφίας και οι πράκται» και ο «Εταιρίαρχος». Ο «Εταιρίαρχος», ήταν Γενικός Έφορος, Αλέξανδρος Υψηλάντης. Από την αλληλογραφία Ξάνθου-Κομιζόπουλου, προκύπτει ότι στις 15 Μαρτίου 1820, ο Υψηλάντης, ως «Γενικός Έφορος της Γραικικής Εμπορικής Εταιρίας», «συνέταξε έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούσε εις τους «διευθυντάς» της Εταιρίας, την αποδοχή της προτάσεως που του έγινε, και ζητούσε να μην αναμιγνύονται πλέον εις το έργον του , και σημείωνε ότι αυτός θα αποφάσιζε ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιεί και ποια όχι. Επίσης σημείωνε ότι όλοι θα έπρεπε να απευθύνονται σ΄αυτόν, ως τον ανώτατο αρχηγό, και τα όλα τα  ζητήματα θα ελύνοντο με δικές του διαταγές


Η «Επανάσταση των Φιλογενών» και το «Πατριωτικό Δοκίμιο» με τριάντα ευρώ ταξιδεύουν ηλεκτρονικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλο τον Κόσμο. Και στις ΗΠΑ και τον ΚΑΝΑΔΑ, και την ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. 200 χρόνια μετά κάθε Έλληνας έχει το δικαίωμα να μάθει την Αλήθεια για το Ποιοι οργάνωσαν την Παλιγγενεσία, και την Επανάσταση και ποιοι ήταν και είναι οι Εφιάλτες.

Οι «πολιορκημένοι» στα Σπίτια σας, διαβάστε τώρα την «Επανάσταση των Φιλογενών» και το «Πατριωτικό Δοκίμιο» του Σπύρου Χατζάρα. 
Η τιμή για τα δυο βιβλία θα είναι 30 ευρώ και σε όποιον ενδιαφέρεται θα στέλνω με μέιλ τον λογαριασμό μου στη Εθνική Τράπεζα , όπου θα πρέπει να γίνει η κατάθεση των χρημάτων.

Παραγγελίες  στο deltio11@gmail.com

3 σχόλια:

  1. Οι ορκισμένοι φιλογενής δεν αγωνίστηκαν για την υστεροφημία τούς και δεν έγραψαν
    απομνημονεύματα και έτσι ξέρουμε μόνο την άποψη των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω που προγραμμάτισα την αγορά του όλου του πακέτου ξεμείναμε από έντυπες εκδόσεις.
    Scripta manent, προχώρα σε επανέκδοση Κ. Σπύρο, θέλω κάτι να αφήσω στα εγγόνια. Περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος κορονοιος ρε απατεώνες; Στα εργαστήρια των Αθεατων φτιάχτηκε αυτός ο "ιός"! Και φέρτε πίσω τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό, γα. ... νες "ποδιές"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή