4/4/20

Οι Ρώσοι που ξεκλείδωσαν πρώτοι το γονιδίωμα του Κορωνοϊού ετοίμασαν εμβόλιο και αρχίζουν τις δοκιμές σε ανθρώπους τον Ιούνιο.

Ο γενικός διευθυντής του κρατικού ερευνητικού κέντρου του Νοβοσιμπίρσκ για την Ιολογία και τη βιοτεχνολογία, Ρινάτ Μακσούτωφ, δήλωσε στην ρωσική τηλεόραση ότι ο εργαστηριακές  δοκιμές ενός νέου πρωτοτύπου εμβολίου ενάντια στον COVID-19 θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Απριλίου, και οι δοκιμές σε ανθρώπους θα αρχίσουν τον Ιούνιο. 
Στη Ρωσία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό αυξήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες κατά 582 και τώρα ανέρχεται σε 4.731. 
Εννέα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων  στη Ρωσία σε 43. 52 ασθενείς είχαν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Στις ΗΠΑ, ο  Jeffrey Henderson, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής και μοριακής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον επιστράτευσε μια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1890 και είχε επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία κατά τη διάρκεια του 1918 για την αντιμετώπιση της πανδημίας της  «ισπανικής Γρίππης» και προσπαθούν να θεραπεύσουν νέους ασθενείς μεταγγίζοντας τους πλάσμα πλάσμα του αίματος  ανθρώπων που έχουν ανακάμψει από τον ιό .

Οι Κινέζοι από την πλευρά τους έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το δικό τους πειραματικό φάρμακο κατά του ιού SARS-Cov-2, που ονομάζεται  «αναστολέας σύντηξης ek1c4», και έχει την ικανότητα να εμποδίζει τη μόλυνση του ανθρώπου από τον κορωνοϊό, καθώς στοχεύει στη λεγόμενη πρωτεΐνη-ακίδα (λόγω του σχήματός της), την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να γραπωθεί στην επιφάνεια ενός υγιούς κυττάρου, να το επιμολύνει και έτσι να ξεκινήσει η διαδικασία του πολλαπλασιασμού του κορωνοϊού στο ανθρώπινο σώμα.

Οι «δυτικοί», έχουν το φάρμακο «APN01» με βάση «το ανθρώπινο ανασυνδυασμένο υδατοδιαλυτό μετατρεπτικό ένζυμο της αγγειοτενσίνης 2 (hrsACE2)», που σύντομα θα τεθεί σε κλινικές δοκιμές από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Apeiron Biologics και «είναι μια χρήσιμη αντι-ιϊκή αγωγή για τη νόσο COVID-19».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου