Οι προδότες χωρίζονται σε «δεξιούς» και «αριστερούς» ή σε «ΝΑΤΟδημοκρατικούς και ΝΑΤΟχουντικούς».
Σαν σήμερα, πριν 46 χρόνια, η «οικουμενική» προδοσία της Κύπρου, σε σκηνοθεσία Cia, μπήκε στη φάση, της υλοποίησης της .
Στις 5 το πρωί , επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, αποβίβασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα.
Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση.
Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος.
Σχεδόν ταυτόχρονα, σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας.
Στις 05: 30,έγινε ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα.
Στις 20 Ιουλίου 1974 δεν αποβιβάστηκαν οι 40.000 του «Αττίλα» αλλά περίπου ένα Σύνταγμα. Το πόσοι ακριβώς αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» παραμένει ακόμα Εθνικό μυστικό της Τουρκίας που καλύπτει τους πράκτορες «έλληνες» φίλους της.
Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα εδώ και 45 χρόνια από τους διαφόρους «ερευνητάς» ιστορικούς, πολιτικούς κλπ είναι πολύ απλά.
1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974; 2. Μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα;
3. Πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;
Για 46 χρόνια, αυτή είναι η ουσία της Προδοσίας των Ιωαννίδη, Αραπάκη, Παπανικολάου, Μπονάνου, Γεωργίτση, Καραμανλή, Αβέρωφ, Μακάριου, κλπ, εκ των οποίων ουδείς δικάστηκε.
Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974, μετά από πόσες ώρες ακολούθησε το δεύτερο κύμα, και πόσα πλοία αποτελούσαν τον τουρκικό αποβατικό στόλο;
Και οι «έλληνες προδότες» δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν βύθισαν τα τουρκικά αποβατικά που συνέχιζαν το πήγαινε έλα διαρκούσης της Γενεύης.
Η κορυφή της προδοσίας του 1974 δεν ήταν ο αόρατος Ταξίαρχος, αλλά η τότε ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο μεν ναύαρχος Αραπάκης, δεν χρησιμοποίησε κατά του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου από 6 «παντόφλες» και ένα αρματαγωγό , τα «Γλαύκος ΙΙΙ», «Νηρευς ΙΙ», «Τρίτων ΙΙ», και δεν ανέκοψε το πήγαινε έλα του Αττίλα.
Ο δε (αεροπόρος) Παπανικολάου, δεν έστειλε ποτέ εναντίον του Τουρκικού αποβατικού στολίσκου, τα 7 Φάντομ -4Ε που είχαμε και που μεταστάθμευσαν από την Ανδραβίδα στο Ηράκλειο και έμειναν εκεί .
Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την "Δημοκρατία", η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών.
Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο.
Επί των ημερών του «Εθνάρχη».
Διότι, «η Κύπρος κείται μακράν». Και για τα Φάντομ.
Σπυρίδων Χατζάρας
Να είσαι καλά Σπύρο να γράφεις την αλήθεια. Ο Άγιος Θεός να σου χαρίζει υγεία, και ανδρεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Καλεντεριδης στο μπλογκ του, ειχε γραψει επανηλλειμενως για τον Αττιλα, οτι κεινες τις ημερες ισραηλινα υποβρυχια ολως τυχαιως "μπεδρευοντουσαν" στα "ποδια" των Ελληνικων δυναμεων καταφανεστατα διδοντας πληροφοριες (κατασκοπευοντας δηλ) για τις θεσεις της ΕΛΔΥΚ στους Τουρκαλαδες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μπορεις να το ψαξεις Σπυρο για τους "συμμαχους" μας τους ισρα αλητες
Αστάθεια Σπύρο, δεν γίνεται τίποτα. Η χώρα είναι γεμάτη ιδιοτελείς και προδότες. Απαγοήτευση κάθε μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφή
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/21-ioylioy-1944-h-thysia-ton-54-sto-pikermi/
Στο 19ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Μαραθώνος, στο Πικέρμι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, δίπλα στο χώρο της επιχείρησης Μπουτάρη ένα μνημείο που λίγοι παρατηρούν όντας απορροφημένοι με την οδήγηση, υπάρχει για να μας θυμίζει τη θυσία (από τις πολλές που έγιναν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο) των 54 Ελλήνων που εκτελέστηκαν με απαγχονισμό στις 21 Ιουλίου 1944.
Πηγή KKE Αγίας Παρασκευής! δλδ ΕΡΤ.
Το γραφείο τύπου του 'ΚΚΕ Αγίας Παρασκευής' συνεχίζει με αναρτήσεις
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/h-istoriki-machi-tis-agias-triadas-kaloskopis/
Ο Δήμος Δελφών αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
«Επέτειος εορτασμού ιστορικής Μάχης Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής.
Φέτος συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από την ιστορική μάχη της Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής, εκεί που στις 5 Γενάρη του 1944, ομάδα του 1ου Λόχου Παρνασσίδος έπεσε σε γερμανική ενέδρα με τραγικό απολογισμό τριαντατρείς αντάρτες, ανάμεσά τους τρεις Εβραίοι και δυο Σοβιετικοί, που έχασαν τη ζωή τους σε μια άνιση μάχη με τους κατακτητές.
Μέσα στο βαρύ χειμώνα, στις 5 Ιανουαρίου 1944, στην Αγία Τριάδα, ο λόχος του ανθυπολοχαγού Χαράλαμπου Μώκου, του θρυλικού Καλλία, με καπετάνιο τον υπολοχαγό Παναγιώτη Τζιβάρα πήρε εντολή να χτυπήσει τους Γερμανούς και τους γερμανοντυμένους Έλληνες προδότες. Έπεσε σε ενέδρα Γερμανών και σε λίγα λεπτά τα πολυβόλα των κατακτητών έστειλαν την αντάρτικη ομάδα στο Πάνθεον των ηρώων.
Τάφηκαν όλοι σε ομαδικό τάφο στην Αγία Τριάδα, εκτός από τον αξέχαστο Καλλία, που τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μαυρολιθάρι. Από το τρίγωνο του θανάτου γλίτωσαν μόνο τρεις συναγωνιστές. Ο πρώην παπάς Μπάκας, η νοσοκόμα του Λόχου και ο Σπανόπουλος από την Άμφισσα.
Κάθε χρόνο, ανήμερα της Αγίας Τριάδας, πραγματοποιείται εκδήλωση μνήμης από το Δήμο Δελφών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καλοσκοπιτών Παρνασσίδας «Η Αγία Τριάς», με τέλεση δοξολογίας στο εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας και εν συνεχεία επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο των πεσόντων.
Φέτος, η εκδήλωση μνήμης δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως τα τελευταία χρόνια, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αντιμετώπισης διασποράς του κορονοϊού, παρά μόνο επιμνημόσυνη δέηση από το Σύνδεσμο Καλοσκοπιτών Παρνασσίδας «Η Αγία Τριάς», με τη παρουσία του Τοπικού Συμβουλίου Καλοσκοπής, του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Γραβιάς και του Δημάρχου Δ. Δελφών».
ΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, ΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΚΕ-ΕΡΤ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ
@ Τρί Ιουλ 21, 08:00:00 π.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήAμα δεν ησαν και οι τρεις εβραιοι στην φωτογραφια, ουτε που θα θυμοντουσαν το περιστατικο τα κουμμουνια.
Τωρα ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ εγινε και περιμενουμε την ΕΡΤ να μας το πει ....φεξε μου και γλυστρησα.