Στην Αθήνα, υπήρχε τότε η «τριφασική» κυβέρνηση Καραμανλή που στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, 1956 είχε πάρει 1.594.112 ψήφους αλλά έβγαλε 165 βουλευτές έναντι των 132 του Συνασπισμού του Γεωργίου Παπανδρέου που είχε την λαϊκή πλειοψηφία, αφού τον ψήφισαν 1.620.007. Στον Συνασπισμό Παπανδρέου ήταν και η ΕΔΑ.
Στις 9 Μαίου 1956, ήταν η παραμονή της εκτέλεσης με απαγχονισμό από την Αυτοκρτατορία της Πουστιάς, του Μιχαλάκη Καραολή και του Ανδρέα Δημητρίου
Στην Αθήνα,μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας Επιτροπής Ενώσεως Κύπρου (ΠΕΕΚ) κατέβηκαν χιλιάδες Έλληνες στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας, με ομιλητή τον πρόεδρο της ΠΕΕΚ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δωρόθεο, ,για να διαδηλώσουν κατά των Βρετανών και να ζητήσουν να μην εκτελεστούν τα παλικάρια της ΕΟΚΑ. Συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τις 4 το μεσημέρι, αφότου τελείωσε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών χιλιάδες διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις οδούς Σταδίου και Πανεπιστημίου με σκοπό να φτάσουν στη βρετανική πρεσβεία στο Κολωνάκι.
.
Η αγγλόδουλη (τριφασική) κυβέρνηση Καραμανλή για να μην πάνε οι διαδηλωτές στην αγγλική πρεσβεία παρέταξε την αστυνομία στην οδό Πεσμαζόγλου.
Οι αριστεροί συνεργάτες από την ΕΔΑ επιτέθηκαν στην Αστυνομία.
Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πλατεία Κλαθμώνος.
Σε κάποια στιγμή απομονώθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Αριεστειδης Παπαδόπουλος τον οποίο λιντσάρισαν οι διαδηλωτές.
Σε κάποια στιγμή απομονώθηκε ο αστυνομικός διευθυντής Αριεστειδης Παπαδόπουλος τον οποίο λιντσάρισαν οι διαδηλωτές.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλων. 4 διαδηλωτές νεκροί και 163 τραυματίες από σφαίρες. Από τα γκλομπ τραυματίστηκαν άλλοι 132.
Επίσης ένας αστυνομικός πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.
Οι ΕΔΑίτες μπήκαν στα γραφεία της USIS και τα έκαψαν. Την επομένη το «ΕΘΝΟΣ» διαλαλούσε ότι,«Οι πρώτοι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από τους Κομμουνιστάς», Ο συνεργάτης του Μπλάφουρ Πάνος Κόκας, έγραφε στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» κύριο Άρθρο με τίτλο «ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», που δεν αναφερόταν στους Αγγλους, και η «ΑΥΓΗ» των συντρόφων της SoE, είχε «μασκαρευτεί σε Εθνικόφρονα και «φωναζε»: «Να εκδιωχθεί αμέσως η κυβέρνησις του αίματος και της εθνικής μειοδοσίας».
Το εν Αθήναις εθνοπροδοτικό παράρτημα, φώναζε για εθνική μειοδοσία, των αγγλόδουλων, ενώ το εν Λευκωσία παράρτημα ήταν οι άμεσοι συνεργάτες και πληροφοριοδότες του Χάρτινγκ.
Το καταπληκτικό είναι ότι εάν κάποιος ΕΔΑΙΤΗΣ ήθελε πράγματι να καταλάβει την Αγγλική πρεσβεία, μπορούσε να ξεκινήσει από τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ή από το Παγκράτι, είτε από την Καισαριανή, και όχι από την Ομόνοια. Και φυσικά δεν θα συναντούσε την αστυνομία που περίμενε στην Πεζματζόγλου.
Αλλά, κανείς δεν ήθελε να καταλάβει την Πρεσβεία.
Τα Αφεντικά ήθελαν να γίνουν επεισόδια. Και έγιναν.
Το 2018 , στα 62 χρόνια χρόνια μετά, ο μασόνος ένοικος της Ηρώδου Αττικού κάλεσε τον γιό της δολοφόνου των Ηρώων μας για να μας... τιμήσει.
Στις 10 Μαΐου , 2018 στην επέτειο του απαγχονισμού του Μιχαλάκη Καραολή και του Ανδρέα Δημητρίου, ο Κάρολος κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ήταν μια πρόκληση.
Η Στοά που δεν ξεχνά και διάλεξε σημαδιακή ήμερα για την επίσκεψη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
that is why, Pillo Rying 1926 deanphil.uoa.gr γαταλαι aka Ελληνιδες Φιλολογοι J.B.Hofmann.de dw.com wsj.com mit.edu nytimes.com bnd.bund.de
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεθαψιμο και πεταγμα τα απομειναρια του "κουφου" στον πολυ Νοτιο Ατλαντικο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκει κοντα στην Ανταρκτικη.
Μακρια απ' τα Αγια Χωματα της Ελλαδος.
Κι οχι μονον αυτος.
Κατι Αντρεϊδες κατι Μητσοτακηδες κατι Φλωρακηδες κατι αλλες παλιοπουτανες 'ρσενικες και θηλυκες και ολα τα υπολοιπα κομμουνια που αιματοκυλισαν την Πατριδα μας και μολυνουν ακομα και ψοφιοι τα χωματα της.