27/10/23

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. O Ριζοζπάστης , 79 χρόνια μετά , φωτίζει την Αλήθεια για όσα έγιναν στην Ελλάδα από τους Κομμουνιστές το 1944. Οι πράκτορες της Ιντέλιζνες Σέρβις που τους τάϊζε το χρυσάφι των Άγγλων και παρίσταναν την κομμουνιστική ηγεσία γνώριζαν την συμφωνία της «Χαρτοπετσέτας» και έκαναν ότι έκαναν γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα ανήκε στους Αγγλοαμερικάνους κατά 90%

Η Τέταρτη Διάσκεψη της Μόσχας, μεταξύ του Ουίνστον Τσώρτσιλ και του Ιωσήφ Στάλιν κράτησε , από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 19 Οκτωβρίου 1944. 
Η ηγεσία του ΚΚΕ γνώριζε από τα τηλεγραφήματα του ΤΑΣ από τις 11 Οκτωβρίου τις Συμφωνίες και ενημέρωσε τον Λαό από τον Ριζοσπάστη. 
16 ημέρες μετά , στις 27 Οκτωβρίου αφού χαιρέτισε τον (Τζέντλμαν) εκπρόσωπο των Ιδιοκτητών κ. Ηντεν δημοσίευσε στον Ριζοπάστη το ακόλουθο σχόλιο για τις Συμφωνίες της Μόσχας, που κατέληγε με την «Εθνική μας Ενότητα» υπό το Αγγλικό Στέμμα, ενώ ο λαός στην Κοκκινιά φώναζε «Θάνατος στους Προδότες» και «Λαοκρατία»

 

Το κύριο άρθρο του Ριζοσπάστη, δεν αφορούσε στους αναγνώστες του, (τον Λαό),  ούτε στους κάθε λογής "Νεφελίμ" που συνωμοτούσαν , αλλά, απευθυνόταν στον κ. Ηντεν ο οποίος ήταν παρών στην Μόσχα, και ήταν δήλωση αποδοχής των συμφωνιών που υπέγραψε ο Στάλιν και αποκήρυξη του «λάθους» των τοπικών κομμουνιστών της Μακεδονίας Θράκης, που ζήτησαν την βοήθεια των Βουλγάρων για να εξοντώσουν στα πλαίσια της "Εθνικής Ενότητας" τους "Φασίστες" Πόντιους, τους οποίους εσφαξαν μερικές ημέρες μετά στο Κιλκίς, με την βοήθεια των συμμάχων Άγγλων.

Η συμφωνία της Χαρτοπετσετας 

Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Τσώρτσιλ, ο Τσώρτσιλ έκανε μια μυστική πρόταση στον Στάλιν πάνω σε μια χαρτοπετσέτα για να διαιρέσει τη μεταπολεμική Ευρώπη σε δυτική και σοβιετική σφαίρα επιρροής. 

Ο Στάλιν κοίταξε τα ποσοστά , το συλλογίστηκε για μια στιγμή, και έβαλε  μια μεγάλη υπογραφή με μπλε μολύβι και έδωσε πίσω την χαρτοπετσέτα στον Τσώρτσιλ. 

Ο Τσώρτσιλ θυμόταν οτι είπε στον Στάλιν: 

«Θα μπορούσε να θεωρηθεί μάλλον κυνικό αν φαινόταν ότι είχαμε ξεφορτωθεί τέτοια ζητήματα, τόσο μοιραία για εκατομμύρια ανθρώπους, με τόσο πρόχειρο τρόπο; Ας κάψουμε το χαρτί». 

Ο Στάλιν τον συμβούλεψε, ωστόσο, να σωθεί το ιστορικό κομμάτι χαρτιού. 

Ο Τσώρτσιλ αποκάλεσε αυτό  το κομμάτι χαρτιού «άτακτο έγγραφο» το οποίο έγινε γνωστό ως «συμφωνία ποσοστών».

 Οι σφαίρες επιρροής που ο Τσώρτσιλ πρότεινε  στον Στάλιν σε ποσοστά:

 

Ρουμανία = 90% ρωσικά και 10% τα άλλα,

Ελλάδα = 90% Μεγάλη Βρετανία (σε συμφωνία με τις ΗΠΑ) και ρωσική 10%,

Γιουγκοσλαβία = 50-50%,

Ουγγαρία = 50-50%,

Βουλγαρία = 75% Ρώσοι και 25% οι άλλοι, 


Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 

ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ 

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ 

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ  ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ

 ΚΑΙ 

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή Χατζάρα κατηγορείς το ΚΚΕ ότι δεν υπάκουσε στον Στάλιν και τον Τσώρτσιλ; Εσύ δηλαδή θα υπάκουες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή