Στις 3 το πρωί ,της 20ης Ιουλίου 1974, επτά τουρκικά αποβατικά, που είχαν την κάλυψη 4 αντιτορπιλικών, έφθασαν στην παραλία «Πέντε Μίλι», οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κερύνειας, και άρχισαν να αποβιβάζουν το πρώτο απόσπασμα του Αττίλα. Ήταν δυο Ουλαμοί αρμάτων και δύο ενισχυμένα τάγματα, που δεν συνάντησαν καμιά αντίσταση. Ήταν η απαρχή της Τουρκικής εισβολής την οποία είχε ζητήσει ο Μακάριος.
Από το "LIFO" μου απάντησαν ότι " Η τουρκική δύναμη αποτελείτο από 3.000 στρατιώτες, 12 άρματα μάχης M47 και 20 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113, και 12 ολμοβόλα.
Ο πιστός στο ΝΑΤΟ Λοχαγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος , ο Επικεφαλής της 182ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού, που έδρευε στο Βόσπορο στην Κερύνεια, δεν έριξε ούτε μια οβίδα κατά την απόβαση του Αττίλα.
Ο Ομογενειακή εφημερίδα "Ταχυδρόμος" που εκδιδόταν στην Αλεξάνδρεια χωρίς λογοκρισία έγραψε:
Ο Τουρκικός στολίσκος είχε αποπλεύσει στις 11.30 της 19ης Ιουλίου, την στιγμή που ο Ανδρουτσόπουλος και ο Μπονάνος μιλούσαν με τον Σίσκο, και η Αθήνα το πληροφορήθηκε αμέσως από τις αναφορές της ΚΥΠ.
Το ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου βασιζόταν στις ψευδείς πληροφορίες των Πρακτορείων:
Ελλάδα, και δεν έστειλαν καμιά ενίσχυση στην Κύπρο. Όταν πληροφορήθηκαν την βύθιση της κανονιοφόρου και την απόβαση στις στις 05.30 επίσης δεν έκαναν τίποτα. Κήρυξαν επιστράτευση στην Ελλάδα μετά τον βομβαρδισμό της Λευκωσίας στις 9 το πρωί.
Σμήνη μαχητικών F-100 από τις Μοίρες 171,132, και 184 της Τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έκαναν προσβολές κατά της ευρύτερης περιοχής της Κερύνειας και της Λευκωσίας.
Στην Κερύνεια χτυπήθηκαν οι θέσεις της 182 Μοίρας ΠΠ που όμως είχε μετακινηθεί.
Στις 05: 30, έγινε η ρίψη αλεξιπτωτιστών γύρω από τη Λευκωσία, στην οποία συμμετείχαν και τα 19 C-47, τα 6 C-130, και τα 11 C-160d της Τουρκικής αεροπορίας. Συμμετείχαν και 12 ελικόπτερα. Στις 09.00 βομβάρδισαν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ.
Είναι σημαντικό ότι στην ανακοίνωση δεν γινόταν καμιά αναφορά στον χρόνο της Συνεδρίασης.
Παρόντες ο πρόεδρος ο Φαίδων Γκιζίκης, ο πρωθυπουργός Αδαμάντιος Ανδρουτσόπουλος, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κυπραίος, που καθόταν στην καρέκλα του παραιτηθέντος από τις 8 Ιουλίου Σπυρίδωνα Τετενέ, ο υπουργός Άμυνας αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ευστάθιος Λατσούδης, ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνος, οι αρχηγοί Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, Γαλατσάνος, Παπανικολάου, Αραπάκης, και ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.
Όταν έφθασαν «ασθμαίνοντες» από το αεροδρόμιο ο Χένρι Τάσκα με τον Τζότζεφ Σίσκο, ο απεσταλμένος του Κίσινγκερ και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» , και τους κάλεσε «να αποφύγουν κάθε πολεμική ενέργεια», ενώ τους διαβεβαίωσε ότι , «οι Αμερικανοί θα έπειθαν τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την Κύπρο, τα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια δύναμη 1.500 ανδρών για ενίσχυση της ΤΟΥΡΔΥΚ και τόνωσης του ηθικού των Τουρκοκυπρίων».
Μετά από πολύ περίσκεψη και χωρίς Αιδώ στις 15.00 , 12 ώρες μετα την έναρξη της απόβασης εμφανίστηκε ο προδότης Γκιζίκης για να φωνάξει "Ζήτω το Εθνος". Το κλού της παρατάσεως ήταν το "απροειδοποίητα".
Οι κορυφαίοι προδότες της 20ης Ιουλίου 1974.
Τα μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που παραμένουν αναπάντητα μετά από 48 χρόνια είναι πολύ απλά.
1.Πόσοι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο «Πέντε Μίλι» στις 20 Ιουλίου 1974;
Και παρά την απομάκρυνση των προδοτών, από την «Δημοκρατία», η προδοσία συνεχίστηκε και επί της άλλης βάρδιας των προδοτών.
Ο Τουρκικός στολίσκος συνέχισε να μεταφέρει στρατό ως και τον Αύγουστο.
Είσαι στο κέντρο.Σε όλα...
ΑπάντησηΔιαγραφή