16/8/24

Τα πρωϊνά νέα, της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στο Ντονμπάς

 

Ο ρωσικός στρατός απέχει 13 χιλιόμετρα από το Πακρόφσκ, το Κέντρο ανεφοδιασμού των Χαχόλων που μάχονται στο Ντονμπάς, όπως το Τσασόβ Γιάρ.
 Όταν ξεκίνησε η επίθεση προς το Πακρόβσκ, πριν μερικές εβδομάδες οι Ρώσοι βρισκόντουσαν στα 38 χιλιόμετρα από το Πακρόβσκ.
 Στο Κούρσκ οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκκαθαρίζουν τους οικισμούς Κρουπέτς και Καμύνσνογιε ενώ το χωριό Όζερκι εκκαθαρίστηκε πλήρως. 
Στο Κρουπέτς η μάχη διήρκεσε αρκετές ώρες, και ο ρωσικός στρατός κατάφερε να καταστρέψει εντελώς μια ομάδα αλεξιπτωτιστών της 80ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας των Χαχόλων. 
Τα πληρώματα των ελικοπτέρων Mi-28NM κατέστρεψαν τη νύχτα, με πυραύλους τη συγκέντρωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή του Κούρσκ. «Όλοι αυτοί οι στόχοι καταστράφηκαν με επιτυχία», τόνισε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Ο υποστράτηγος Άπτου Αλαουντίνοφ , διοικητής των ειδικών δυνάμεων «Αχμάτ», δήλωσε στους πολεμικούς ανταποκριτές ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν δύο άρματα μάχης, εκ των οποίων το ένα ήταν «Challenger», πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης 2 ημιφορτηγά, και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού». 
Οι διοικητές των μονάδων δεν έχουν αναφέρει ακόμη στοιχεία για τους καταμετρημένους νεκρούς γιατί οι μάχες συνεχίζονται. «Είχαμε μια πολύ κουραστική νύχτα», είπε ο στρατηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου