15/8/24

Και ενω οι Χαχόλοι πάνε για τη Μόσχα να συλλάβουν τον Πούτιν οι Ρώσοι συνεχίζουν να απελευθρώνουν οικισμούς στο Ντόνετσκ

 Τα στρατεύματα του Σώματος  Στρατού «Κέντρο»  απελευθέρωσαν σήμερα  το χωριό Ιβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ .

Οι Χαχόλοι (Ούκοι), έχασαν επίσης την πόλη Αρτέμοβο (Ζαλίζνογιε)  κοντά στο Τορέτσκ, στο οποί εισήλθαν  οι στρατιωτες του 109ου Συντάγματος Τυφεκιοφόρων και της 1ης Ταξιαρχίας Σλαβιάνσκ και την Ορλόβκα κοντά στο Πακρόφσκυ..

Το μέτωπο των Χαχλόλων στο Ντόνετσκ καταρρέει.  

Ο ρωσικός στρατός απέχει ήδη 6 χιλιόμετρα από το Σελύντοβο , η απελευθέρωση του οποίου θα διασπάσει την γραμμή άμυνας των χαχόλων στο Κουράχοβε.  Οι Ρώσοι πέρασαν τον αυτοκινητόδρομο  Βουλεντάρ-Μαρίνκα  και κινούνται για τη περικύκλωση των Χαχόλων στο Βουλεντάρ

Το Σώμα Στρατού "Βορράς" στο μέτωπο του Τορέτσκ , πιέζει τους Χαχόλους τον εχθρό κατά μήκος των οδών Mirnaya και Kalinova.
Στη Νέα Υόρκη , τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν  3,5 χιλιόμετρα σε πλάτος και σε βάθος 1,5 χιλιομέτρων, απελευθερώνοντας ολόκληρο το δυτικό τμήμα του χωριού ,
 Στο μετωπο του Πακρόφσκι , οι Ρώσοι προχώρησαν στο νότιο τμήμα της  Ζουράβκα, απελευθέρωσαν την Ορλόβκα, προχώρησαν στο βόρειο τμήμα της Nikolaevka και εκκαιάρισαν πλήρως το χωριό Zhelannoye . Συνολικά, ένα τμήμα πλάτους 5,24 χιλιομέτρων σε βάθος 2,2 χιλιομέτρων). Οι μάχες συνεχίζονται στη Hrodivka, Zhuravka, κατά μήκος του σιδηροδρόμου προς την κατεύθυνση της Novohrodivka και στη Mykolaivka.

Οι διοικητές των μονάδων που μάχονται στην πρώτη γραμμή ανέφεραν την περισυλλογή 1650 πτωμάτων και βαρύτατα τραυματισμένων που εγκαταλείφτηκαν. 

Καταστράφηκαν επίσης 2 τάνκ . 5 αμερικανικά τεθωρακισμένα 15 πυροβόλα και 4 αποθήκες πυρομαχικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου