24/9/24

Οι Ρώσοι εχουν περικυκλώσει το Βουλεντάρ και το Σελίντοβο

 


 
Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις  Ζελένσκι σχετικά με το επικείμενο τέλος της σύγκρουσης, είπε: « Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει όταν η Ρωσία,  επιτύχει τους  στόχους της. Μόλις επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα ολοκληρωθεί.Οποιοσδήποτε πόλεμος τελειώνει με ειρήνη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε σύμφωνα με το  TASS.



Οι Χαχόλοι προσπαθούν να αποσύρουν από το Βουλεντάρ , δυνάμεις  της 72ης ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες  βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση το οποίο περικυκλωθεί από ρωσικά στρατεύματα, αλλά αυτό είναι σχεδόν αδύνατο.
Το  Βουλεντάρ είναι ένα σημαντικό οχυρό για ολόκληρη την κατεύθυνση του Νότιου Ντόνετσκ  και η πτώση του θα επηρεάσει όλο το μέτωπο.  
Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν περικυκλωσει του χαχόλους και στο Σελίντοβο.


Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε το Μεσημέρι ότι οι διοικήσεις των Μονάδων της Πρώτης Γραμμής ανέγεραν ότι μάζεψαν 2006 νεκρούς και τραυματίες  Χαχόλους. Τις λιγότερες απώλειες (50) ανέφεραν από την Χερσώνα και τη Ζαπορόζιε. 65 πτώματα ανέφεραν από το μέτωπο του Χαρκοβο. Οι πιο αιματηρές μάχες  έγιναν σε Kramatorsk, Seversk, Verkhnekamensky, Kalinina, Stupochka, Predtechino, Belaya Gora, Maksimilianovka και Katerinovka  από όπου αναφέρθηακν 809 νεκροί και τραυματίες.

Εικόνες από την περισυλλογή των πτωμάτν των Χαχόλων στο χωριό Μπόργκι του Κουρσκ  από την 810η ταξιαρχία Πεζοναυτών





1 σχόλιο: