Σαν σήμερα, στην παλαιοημερολογίτικη επαναστατημένη Πελοπόννησο, το ημερολόγιο έγραφε 8 Οκτωβρίου 1827. Στην Λόντρα όμως και το Παρίσι, με το Γρηγοριανό, το ημερολόγιο έγραφε 20 Οκτωβρίου. Το ίδιο έγραφε και το βιβλίο στην Γέφυρα της "Ασίας¨της Ναυαρχίδας Κόρδιγκτον. 20 Οκρωβρίου. Σαν σήμερα
Ο Άγγλος ναύαρχος Κόρδιγκτον, αιφνιδίασε και κατέστρεψε τον Οθωμανικό και τον Αιγυπτιακό στόλο στην Πύλο.
Τα περισσότερα των τουρκοαιγυπτιακών πλοίων καταστράφηκαν και ότι δεν καταστράφηκε παραδόθηκε Οι απώλειες των Αιγυπτίων υπολογίστηκαβ σε 6.000 .Μόνο πάνω στην αιγυπτιακή ναυαρχίδα οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν περίπου 1.000.
Οι Βρεττανοί που ξεκίνησαν τη μάχη είχαν 272 νεκρούς και τραυματίες , οι Γάλλοι που εφθασαν δεύτεροι είχαν 184 Γάλλοι και οι 198 Ρώσοι .
Καταστράφηκε ο στόλος των τούρκων και ο στόλος και ο στρατός (που καθίστατο αδύνατον να ανεφοδιαστεί) των τουρκοαιγυπτίων, αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ναυμαχίας της Πύλου. Το ότι συνέφερε τους αγωνιζόμενους Έλληνες ήταν παράπλευρη συνέπεια και ΠΡΟΚΑΛΛΥΜΑ και ΑΦΟΡΜΗ να καταστρέψουν τους στόλους. ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΑ ΕΨΑΧΝΑΝ (επαναλαμβάνω ΑΦΟΡΜΗ) οι μεγάλες δυνάμεις να επιτεθούν χωρίς προηγούμενη κήρυξη πολέμου στην ανερχόμενη δύναμη που πιθανώς να απειλούσε κάποτε τα συμφέροντά τους αφού οι τουρκοαιγύπτιοι είχαν προσλάβει εξόριστους ανεξάρτητους γάλλους αξιωματικούς για να χτίσουν μεγάλη στρατιωτική δύναμι κι ότ,ι δεν ελέγχουν απολύτως οι μεγάλοι το φοβούνται και το καταστρέφουν. Δεν αγάπησαν ξαφνικά τους Έλληνες, άφησαν τους Έλληνες να κάμουν κράτος μόνον αφού ρήμαξαν όλη την Ελλάδα, σκοτώθηκαν τα γενναιότερα τέκνα της στις μάχες και δολοφόνησαν τους γνήσιους ηγέτες της. Μόνον όταν επιτελέστηκαν αυτά την κατάλληλη στιγμή προχώρησαν.
ΑπάντησηΔιαγραφή