7/11/24

H 7η Νοεμβρίου στην Ιστορία

Η 7η Νοεμβρίου είναι η 312η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απομένουν 54 μέρες ως το τέλος του έτους.



680 .
Στην Κωνσταντινούπολη άρχισαν οι εργασίες της Τρίτης Συνόδου της Κωνσταντινούπολης, (η ΣΤ’ Οικουμενική), υπό την προεδρία του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Δ ο οποίος εσφαλμένα αποκαλείται με το προσωνύμιο του πατέρα του, «Πωγωνάτος». Στην ΣΤ’ Οικουμενική παραβρέθηκαν 289 επίσκοποι, και επιβεβαίωσε την πλήρη και αληθινή ενανθρώπηση του Ιησού έναντι της αιρετικής διδασκαλίας των Μονοθελητών. Η Σύνοδος διατύπωσε το δόγμα ότι ο Χριστός ειχε και Θεία και Ανθρώπινη θέληση, διότι είχε δύο φύσεις, τη θεία και την ανθρωπίνη, που ενεργούσαν «αδιαιρέτως, ατρέπτως, αχωρίστως, ασυγχύτως», χωρίς να επικρατεί αντιπαλότητα μεταξύ τους.

921. Στις 7 Νοεμβρίου, υπογράφηκε η Συνθήκη της Βόννης, με την οποία τακτοποιήθηκα οι διαφορές μεταξύ των δυτικών και των ανατολικών τμημάτων της Φραγκικής αυτοκρατορίας.

1185. Οι βυζαντινοί νίκησαν τους Νορμανδούς στην μάχη του Δημητρίτζη στην περιοχή του σημερινού Σιδηροκάστρου Σερρών. Η νίκη του Αλέξιου Βρανά ήταν ολοκληρωτική. Οι Νορμανδοί ηγέτες, ο Κόμης Ριχάρδος της Ακέρα και ο Κόμης Βαλδουίνος, πιάστηκαν και οι δύο αιχμάλωτοι μαζί μα άλλους 4000 που στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Καταδιωκόμενοι από τους Βυζαντινούς, οι επιζήσαντες Νορμανδοί κατέφυγαν στην Θεσσαλονίκη, η οποία εγκαταλείφθηκε δίχως μάχη.Τα υπολείμματα του Νορμανδικού στρατού κατέφυγαν στον Νορμανδικό στόλο υπό τον Ταγκρέδο της Σικελίας . Όσοι Νορμανδοί δεν κατάφεραν να διαφύγουν σκοτώθηκαν από τα Αλανικά στρατεύματα του Βυζαντινού στρατού προς εκδίκηση του θανάτου των ομοεθνών τους οι οποίοι εκτελέστηκαν όταν η πόλη αλώθηκε. 

1491. Οι Αψβούργοι αναγνώρισαν τη Βασιλεία του Βλάντισλαβ Β στην Ουγγαρία.

1492.Πτώση μετεωρίτη 120 κιλών στην πόλη Ενεσχάϊμ της Αλσατίας

1659. Υπογράφηκε η Συνθήκη των Πυρηναίων μεταξύ της Ισπανίας και της Γαλλίας.

1714‎‎ .  Στο Μαυροβούνιο, μετά την εισβολή του Νουμάν Πασά Τσουπρίλιτς,  ο Επίσκοπος Ντανίλο Πέτροβιτς, αναχώρησε για τη Ρωσία  και μετέφερε τις εξουσίες του  στη Γεροντική, για να αναλάβει τη διοίκηση της χώρας κατά την απουσία του και συμβούλευσε τους Μαυροβούνιους να ξεπεράσουν τις εσωτερικές διαμάχες, τις αμοιβαίες τριβές και τις δολοφονίες.‎

1787. Ο Λουδοβίκος 16ος υπέγραψε το διάταγμα των Βερσαλλιών για την «ανεκτικότητα» που επέτρεπε στους Προτεστάντες και τους Εβραίους να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Γάλλου πολίτη χωρίς να χρειάζεται να ασπασθούν τον καθολικισμό.(Το διάταγμα καταχωρήθηκε στο κοινοβούλιο στις 29-1- 1788).

1806. Η κατάληψη της Λυβέκκης, (Λίμπεκ). Μετά την ήττα των Πρώσων στην Ιένα ο γαλλικός στρατός υπό τους Μπερναντότ και Μυρά συνέχισε να καταδιώκει τα συντρίμμια του πρωσικού στρατού, (15000 άνδρες) που υπό τον στρατηγό Μπλύχερ κατέφυγαν στην ουδέτερη Χανσεατική πόλη της Λίμπεκ στις 3 Νοεμβρίου, την οποία υπεράσπιζε σουηδική φρουρά. Οι Γάλλοι, (30.000) επιτέθηκαν στις 6 Νοεμβρίου και στις 7 , μετά από σκληρές οδομαχίες την κατέλαβαν και την λεηλάτησαν. Ο Μπλύχερ με 8000 άνδρες διέφυγε αλλά αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει, λίγα χιλιόμετρα βόρεια στο Ράτκάου.

1822.Ο Ρώσος Τσάρος Αλέξανδρος Α' ενέκρινε την απόφαση  σχετικά με την απαλλαγή των Γερμανών και Βουλγάρων εποίκων  στην Τσαρική Βεσσαραβία από την καταβολή του φόρου για το ξύλο που αγόραζαν , για την κατασκευή των σπιτιών τους και δημόσιων καταστημάτων .

1893. Σε απάντηση για την εκτέλεση του δολοφόνου του στρατηγού Κάμπος Μαρτίνεζ οι αναρχικοί έβαλαν βόμβα στο Γκραν Τεάτρε στη Βαρκελώνη, που στοίχισε τη ζωή σε 23 θεατες. 

1901. H εφημερίδα «Ἀκρόπολις» διέκοψε τη δημοσίευση του μεταφρασμένου Ευαγγελίου και στο φύλλο της 7ης Νοεμβρίου ζήτησε συγγνώμη από τους φοιτητές δηλώνοντας ότι η εφημερίδα παραμένει «πολέμιος ἀμείλικτος παντὸς φρονοῦντος ἀντεθνικῶς καὶ ἀτίμως ὅτι τὸ Εὐαγγέλιον δὲν πρέπει νὰ ἀναγιγνώσκεται ἐν ταῖς εκκλησίαις εἰς ἄλλην τινὰ γλῶσσαν πλὴν ἐκείνης εἰς τὴν ὁποίαν ἐγράφη ὑπὸ τῶν Θεοπνεύστων ἀνδρῶν». Το μεσημέρι έγινε  ογκώδης και οχλοκρατική συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, την οποία συγκάλεσαν οι «γλωσσαμύντορες» και το Κόμμα  του  Δηλιγιάννη. Οι χωροφύλακες, χάνοντας τον έλεγχο της κατάστασης, πυροβόλησαν στο πλήθος .
Ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων αυτών ήταν οκτώ έως έντεκα, νεκροί. Επίσης, υπήρξαν 70 τραυματίες και έγιναν 22 συλλήψεις

1905. Σε μάχη με τάγμα του τουρκικού Στρατού που τους περικύκλωσε στο χωριό Πεταλινό που σήμερα βρίσκεται στην Σεβερνομακεντόνιγια , έπεσε μαχόμενος ο Μεσσήνιος μακεδονομάχος καπετάν Κρόμπας που ήταν ο Ανθυπολοχαγός Μαρίνος Λυμπερόπουλος. Μαζί του έπεσαν μαχόμενοι και οι περισσότεροι από τους άνδρες του

1910
. Ο Λέων Τολστόι , πέθανε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αστάποβο.

1912. Ο Ελληνικός στρατός εισήλθε στη Φλώρινα. Το βράδυ της 7ης/20ης Νοεμβρίου, ο ελληνικός στόλος αγκυροβόλησε έξω απ’ το λιμάνι της Μυτιλήνης, και ο Κουντουριώτης επέδωσε τελεσίγραφο στις οθωμανικές αρχές του νησιού, με το οποίο ζητούσε την παράδοση της πόλης.

1915. Στη Σερβία άρχισε η επταήμερη αιματηρή μάχη στο όρος Τσεμέρνο του Κράλιεβο, για την κάλυψη της υποχώρησης του Σερβικού Στρατού. Οι Σέρβοι έχασαν τους 2.000 στρατιώτες, αλλά ο στόχος τους εκπληρώθηκε.


1917.
 Στην Aγία Πετρούπολη το Αουρόρα έδωσε το σύνθημα της επίθεσης . Ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβέρνησης Κερένσκυ δραπέτευσε από τα Χειμερινά Ανάκτορα και κατέφυγε στην έδρα του σώματος Στρατού στο Πσκοφ.
Οι μπολσεβίκοι κατέλαβαν τα Ανάκτορα και συνέλαβαν την κυβέρνηση. Την ίδια ημέρα στην Τρίτη μάχη της Γάζας οι Οθωμανοί εγκατέλειψαν τη Γάζα.


1918
. Στο Μόναχο,  στην πρώτη επέτειο της Επανάστασης στην Αγία Πετρουπολη, οι επαναστάτες του Κουρτ Άϊσνερ, ανέτρεψαν τη βαυαρική μοναρχία. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος δραπέτευσε από την πόλη. Οι πόλεις του Βούκοβαρ και της Σρεμσκα Μιτροβίτσα, απελευθερώθηκαν  το στρατό του Βασιλείου της Σερβίας.


1926
. Οι βουλευτικές εκλογές της 7 Νοεμβρίου 1926. Έγιναν για πρώτη φορά με αναλογικό εκλογικό σύστημα και έντυπο κομματικό ψηφοδέλτιο. Το σφαιρίδιο χρησιμοποιήθηκε μόνο στις περιφέρειες Ύδρας, Σπετσών, Ψαρών. Δεν συμμετείχε ο Ελευθέριος Βενιζέλος που βρισκόταν στο Παρίσι. Ψήφισαν συνολικά 962,304. Τα βενιζελικά κόμματα έβγαλαν 126 έδρες έναντι 119 των Αντιβενιζελικών. Πρώτο κόμμα ήταν ο Συνασπισμός των Φιλελευθέρων Καφαντάρη-Μιχαλακόπουλου με 31,63% και 102 έδρες. Δεύτερο ήταν το Λαϊκό Κόμμα του ΠαναγήΤσαλδάρη με 20,27% και 60 έδρες και τρίτο το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων του Ιωάννη Μεταξά, που πήρε 15,76% και έβγαλε 54 βουλευτές. Ακολούθησαν η «Δημοκρατική Ένωση» του Αλέξανδρου Παπαναστασίου με 62,086 ψήφους και 17 βουλευτές, το ΚΚΕ, ως Ενιαίο Μέτωπο Εργατών, Αγροτών και προσφύγων πού πήρε 41,982 ψήφους η ποσοστό 4,38% και έβγαλε 10 βουλευτές και ο «Συνοδοιπόρος» του ΚΚΕ Αλέξανδρος Μυλωνάς με το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας που πήρε 28,318 ψήφους και έβγαλε 10 βουλευτές. Ο Θεμιστοκλής Σοφούλης κατέβηκε μόνος του και πήρε 13,798 ψήφους και έβγαλε 4 βουλευτές. Το Κόμμα της Εβραϊκής Πολιτικής Ενώσεως με 5,825 ψήφους έβγαλε 2 βουλευτές. 12 βουλευτές ήταν μεμονωμένοι και ανεξάρτητοι. Από αυτές τις εκλογές προέκυψε οικουμενική κυβέρνηση του «εξωκοινοβουλευτικού» Αλέξανδρου Ζαΐμη που ορκίστηκε στις 4 Δεκεμβρίου και στην οποία μετείχαν και τα 4 μεγάλα κόμματα.

1927. Στην ΕΣΣΔ εκδηλώθηκε το πραξικόπημα των Τροτσκιστών για την ανατροπή του Στάλιν.

1928. Στη Σοβιετική Ένωση τέθηκε σε λειτουργία ο αγωγός πετρελαίου Γκρόζνι – Τουαπσέ μήκους 618 χιλιομέτρων.

1931. Ο Μάο εκμεταλλεύθηκε για να την απόσυρση των στρατευμάτων του Τσανγκ Κάι-σεκ, από το βόρειο τμήμα της χώρας που στράφηκαν στην αντιμετώπιση των Ιαπώνων εισβολέων και ανακήρυξε στο Τζιανγκσί, την υποστηριζόμενη από την Κομιντερν, Κινεζική Σοβιετική Δημοκρατία.

1932 .Το Κροατικό Αγροτικό Κόμμα και το Ανεξάρτητο Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασαν τη δικτατορία του βασιλιά Αλέξανδρου και ζήτησαν την ομοσπονδιακή δομή της Γιουγκοσλαβίας.

1936. Στον ισπανικό Εμφύλιο άρχισε η πολιορκία της Μαδρίτης. Η δημοκρατική κυβέρνηση είχε διαφύγει στην Βαλένθια την προηγουμένη. Ο κομμουνιστής Σαντιάγκο Καρίγιο που διορίστηκε Σύμβουλος Δημόσιας Τάξης στη Μαδρίτη, διέταξε την εκτέλεση περισσότερων από 2.000 φυλακισμένων αξιωματικών του στρατού, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ήσαν «πεμπτοφαλαγγίτες».  Η επίθεση των Φρανκιστών κατά της Μαδρίτης άρχισε στις 8 Νοεμβρίου.

1938. Στο Παρίσι, ένας Εβραίος ο Χέρτσελ Γκρύνσπαν, διαμαρτυρόμενος για την απέλαση των Πολωνό-Εβραίων από τη Γερμανία, πυροβόλησε πέντε φορές στην κοιλιά τον τρίτο γραμματέα της Γερμανικής Πρεσβείας στο Παρίσι, Ερνστ φον Ρατ, και προκάλεσε δύο ημέρες αργότερα , όταν ο φον Ρατ υπέκυψε στα τραύματά του, τη «Νύχτα των Κρυστάλλων».

1940. Από τις 09:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί η ιταλική αεροπορία βομβάρδιζε αδιάκοπα την περιοχή της Γκραμπάλας. Κατόπιν το ιταλικό πυροβολικό. Η απόπειρα επίθεσης αναχαιτίστηκε 16:30 από το ελληνικό πυροβολικό. Το ιταλικό Ιππικό, ανέβηκε στο ύψωμα Λεπροβούνι, απέναντι από το χωριό Ρεπετίστι, αλλά διασκορπίστηκε από το πυροβολικό μας. Το απόγευμα σημειώθηκαν νέες προσπάθειες των Ιταλών και νέες τους αποτυχίες. Στις 22:00, μια ιταλική επίλεκτη διλοχία , («FANTI DELLA MORTI»), κατέλαβε στη νότια πλευρά της Γκραμπάλας το ύψωμα 1060, που το ανακατέλαβαν μετά από αγώνα σώμα με σώμα και με τη χρήση χειροβομβίδων οι ελληνικές δυνάμεις .
Για την Πίνδο, στο Ημερολόγιο Πολέμου του Αργύρη Μπαλατσού αναφέρεται : «7 Νοεμβρίου 1940. Σήμερα σκοτώθηκαν δύο παιδιά του 33ου Συντάγματος και αυτό μάνιασε περισσότερο τους στρατιώτες. Φωνάζαν εμπρός για τη Ρώμη.
Ο θάνατος αυτός αντί να μας δειλιάσει μας έδωσε περισσότερα φτερά για να κυνηγήσουμε τους Ιταλούς. Συνάντησα γυναίκες που κουβαλούσαν πυρομαχικά. Μία ήτο 88 ετών. Το βράδυ είδα μια γριούλα να κρατά δυο μικρά και η μητέρα τους ζύμωνε ψωμί για τον στρατό με το φως δυο κεριών. Τα χιόνια, ο πάγος, το τρομερό κρύο, δεν φαίνονταν να τις τρόμαζε. Όλες γεμάτες χαρά ήθελαν να προσφέρουν στο στρατό ό,τι δεν μπορούσαν τα μεταγωγικά».
Η Ιταλική αεροπορία βομβάρδισε την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, τον Βόλο και τη Λάρισα.


1941.
 Στην Κόκκινη Πλατεία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Μάχης της Μόσχας, η «ιστορική» παρέλαση της Νίκης.Γερμανικά αεροσκάφη βύθισαν κοντά στη Γιάλτα το νοσοκομειακό πλοίο «Αρμενία» με 5-7.000 επιβαίνοντες.

1943. Οι Γερμανοί έκαψαν το μεγαλύτερο μέρος του Καρπενησίου, και εκτέλεσαν όσους δύστυχους άμαχους δεν ακλούθησαν τους Ελασίτες στο Βουνό.

1944. Εκτελέστηκε στο Τόκιο με απαγχονισμό ο κατάσκοπος της Σοβιετικής Ένωσης, Ριχάρδος Ζόργκε μαζί με τον συνεργάτη του Οζάκι Χοζούμι και άλλα 25 μέλη του δικτύου του. Ο Ζόργκε το Μάιο του 1941, είχε αναφέρει στη Μόσχα ότι η εισβολή στη Σοβιετική Ένωση θα άρχιζε στις 20 Ιουνίου, ενώ τον Αύγουστο του 1941, ανεφερε ότι η Ιαπωνία είχε σχέδια να επιτεθεί σε στόχους στο Νότιο Ειρηνικό, όχι στη Σοβιετική Ένωση, και έτσι ο Στάλιν διέταξε τη μεταφορά του στρατού από τα σύνορα της Μαντζουρίας στη Μόσχα. Ο Ζόργκε συνελήφθη στις 18 Οκτωβρίου του 1941, μαζί με τα 34 μέλη του δακτυλίου του. Την ίδια ημέρα, το 1944. ο βουλαγαροπαρτιζάνικος Απελευθερωτικός Στρατός των «μακεντόντσι» μπήκε στην Αχρίδα, αφού έφυγαν οι Γερμανοί και συνέλαβε και τον δήμαρχο Ηλία Κοτάρεφ που είχε διασώσει του βουλγάρους στρατιώτες. όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Αχρίδα πριν 25 ημέρες,στις 13 Οκτωβρίου.

1946. Στην Γιουγκοσλαβία , ολοκληρώθηκε πρώτη «δράση Εργασίας» της Κομουνιστικής Νεολαίας της Γιουγκοσλαβίας. Μετά από 190 ημέρες δουλειάς περίπου 70.000 νέοι από όλη τη Γιουγκοσλαβία που συμμετείχαν «εθελοντικά», και περίπου 2.000 κομμουνιστές από το εξωτερικό έφτιαξαν τη σιδηροδρομική γραμμή Μπράτσκο-Μπάνοβιτσι ,μήκους 90 χιλιομέτρων.

1956. Οι δύο υπερδυνάμεις οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ επέβαλαν την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα που υποχρέωνε το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και το Ισραήλ να αποσύρουν αμέσως τα στρατεύματα τους από την Αίγυπτο. Ο ΟΗΕ δημιούργησε μια δύναμη έκτακτης ανάγκης (UNEF) για την εποπτεία της κατάπαυσης του πυρός. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Αντονι Ηντεν ενημέρωσε τον Γκι Μολλέ ότι η Βρετανία διακόπτει τις επιχειρήσεις στην Αίγυπτο. Ο Γερμανός καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, που βρισκόταν σε συνάντηση με τον Μολλέ, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί για να αντιμετωπίσει την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην Κύπρο , ο  Χάρτινγκ υπέγραψε τη  μόνιμη διαγραφή του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λάρνακος από το μητρώο σχολείων μέσης εκπαίδευσης.

1961. Πρώτη πυρηνική δοκιμή της Γαλλίας.

1966 .Μετά τη σοβιετική κριτική στην κυβέρνηση της Κίνας, οι κινέζοι διπλωμάτες αποχώρησαν από τον εορτασμό της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Μόσχα σε ένδειξη διαμαρτυρίας άφησε.

1972. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας αποφάσισαν να συνάψουν διπλωματικές σχέσεις. Στις ΗΠΑ ο Ρίτσαρντ Νίξον εξελέγη για δεύτερη φορά Πρόεδρος .

1980. Στην Τουρκία, πέθανε από τα βασανιστήρια στις φυλακές Μαμάκ, ο αριστερός εκδότης Ιλχάμ Ερντόστ, που είχε συλληφθεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 12ης Σεπτεμβρίου.

1982. Στην Τουρκία, το 91,3% είπε "ναι" για το Σύνταγμα του Εβρέν

1983. Στην Τουρκία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών,  το κόμμα της  «Μητέρας Πατρίδας» του Τουργκούτ Οζάλ, έλαβε το 45,1% και 212 έδρες.

1987. Τυνησία. Η επανάσταση του Γιασεμιού .Ο 84χρονος Πρόεδρος Χαμπίμπ Μπουργκίμπα παρέδωσε την εξουσία στο διάδοχό του, Ζιν ελ Αμπεντίν Μπεν Αλί, ως τότε Πρωθυπουργό.

1988.Διαφυγή του Γ. Κοσκωτά με ιδιωτικό αεροσκάφος.

1989. Ο κομμουνιστής πρωθυπουργός της Ανατολικής Γερμανίας Bίλι Στοθ, μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από τις τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά την παραίτηση ο κομμουνιστής ηγέτης Ίγκον Κρένζ σχημάτισε νέα κυβέρνηση.

1990. Στη Μόσχα ο μηχανικός Αλέξανδρος Σμόνοφ πυροβόλησε ανεπιτυχώς τον  Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Η  Μαίρη Ρόμπινσον  έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ιρλανδίας.‎

1994.Ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου μερικής ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ με την εισαγωγή του 25% των μετοχών του Οργανισμού στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ξένα χρηματιστήρια. Μιράζ F1 της Πολεμικής Αεροπορίας επεσε σε παραλιακή περιοχή της Χίου, και σκοτώθηκε   ο χειριστής του.

2000.Οι πλέον αμφιλεγόμενες εκλογές στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Τζορτζ Γ. Μπους (47,9% και 30 πολιτείες) κέρδισε τον Αλ Γκορ, που πλειοψήφησε σε 20 πολιτείες αλλά έλαβε το 48,4% της λαϊκής ψήφου στην Φλώριδα, χάρις στα άκυρα, και με τους εκλέκτορες της έγινε πρόεδρος.Η Χίτλερι  εκλέχτηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ

2001. Η βελγική εθνική αεροπορική εταιρεία Sabena κήρυξε πτώχευση.

2002. Περίπου 20.000 κάτοικοι του Γιβραλτάρ με δημοψήφισμα αποφάσισαν να παραμείνουν μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Ιράν απαγορεύσε τη διαφήμιση προϊόντων των Η.Π.Α.

2004.Αποτυχημένο δημοψήφισμα διεξήχθη στη Βαρντάρσκα της Μακεδονίας για την τροποποίηση των διοικητικών ορίων, και τα  δικαιώματα των Αλβανών.

2006. Στην Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ίδρυση του ισλαμικού τεμένους των Αθηνών.

2007. Άρχισε στη Χάγη η δίκη του ηγέτη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι.

2008‎‎ .Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνη στον κεντροαριστερό ηγέτη Μπορούτ Παχόρ.    

‎2009‎‎. Οι υπουργοί Οικονομικών της  ομάδας των 20   συμφώνησαν  στη Σκωτία οτι είναι πολύ νωρίς για την κατάργηση των πακέτων κρατικών ενισχύσεων.‎

2012. Σεισμός μεγέθους 7,4 της κλίμακας Ρίχτερ στη Γουατεμάλα. Ο «Ρώσος Μπρέϊβικ»[ Ντμίτρι Βινογκράντοφ σκότωσε 6 άτομα με πυροβόλο όπλο και τραυμάτισε έναν στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φαρμακείων της Μόσχας «Ρίγκλα» ,όπου εργάστηκε ως δικηγόρος για 4 χρόνια αλλά τον απέλυσαν.

2020. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τέσσερεις ημέρες μετά την  διεξαγωγή των εκλογών ανακοινώθηκε η νίκη του Τζο Μπάϊντεν. 

2022. Η δίδυμη απάτη εμβόλια-ΚΟΒΙΝΤ19. Στην Ανεμβολίαστη Ρουμανία ο ΚΟΒΙΝΤ19 σκότωσε μόνο 2 που ήταν πλήρως ασφαλείς. Προστασία από την Pfizer 100%. Στην Κλινική Λοιμωδών στα Τίρανα νοσηλευόντουσαν μόνο 4 ασθενείς με ΚΟΒΙΝΤ19 .Έκανε μετάταξη στα Καζάνια ο λειτουργός της Pfizer, Χρυσόστομος Β της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου