8/7/25

8 Ιουλίου 1997. Η Προδοσία της Μαδρίτης. Σημίτης Πάγκαλος υπέγραψαν ότι έβαλε μπροστά τους η Εβραία Μαντλίν

Η «εκσυγχρονιστική» Αθηναϊκή Ψωροελίτ, έχει δεσμευτεί από τη «μαύρη Τρίτη» της 8ης Ιουλίου 1997, να σέβεται «τα νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας», τα οποία διεκδικεί ο Ερντογάν. 
Όλες οι Τουρκικές διεκδικήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προδοτικού πρωτοκόλλου της Μαδρίτης και των ΜΟΕ που ακολούθησαν.

 


Ο ιουδαίος «Κώστας Σημίτης» και ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, υπέγραψαν σαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τη συμφωνία έξι σημείων, που την συνέταξε η Ολμπράϊτ , με σκοπό «τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και την απομάκρυνση του κινδύνου σύρραξης ανάμεσα στις δύο χώρες». 

 Η «Συμφωνία της Μαδρίτης» με την οποία ο Αβρούρι αναγνώρισε τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο εξακολουθεί να ισχύει μας δεσμεύει τις ελληνικές κυβερνήσεις. 

Ο Σημίτης, με τη προδοτική Συμφωνία της Μαδρίτης , που του υπαγόρευσαν οι Αμερικανοί αναγνώρισε, « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία της», 
Ο Σημίτης δεσμεύτηκε, «για τη διευθέτηση των διαφορών, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης», και για «συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας».

 Το "Τζέρτζελο", που γίνεται καμιά φορά στο Αιγαίο,   οφείλεται επομένως στο ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν σέβεται « τα νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», και αυτό το αποδεχεται η Αθήνα αφού ουδέποτε δεν θεώρησε ότι η Συμφωνία της Μαδρίτης έχει καταγγελθεί μονομερώς από την Τουρκία, και ποτέ η Αθήνα δεν είπε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί παραβιάζει την Συμφωνία της Μαδρίτης.
Οι έξι «Αρχές» που επέβαλαν στον Σημίτη οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προέβλεπαν

-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας.
 -Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας. 
-Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. -Σεβασμό στα θεμιτά , ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. 
 -Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, -Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας». 

Η Συμφωνία της Μαδρίτης, ήταν μια διμερής συμφωνία με εγγυητές του Αμερικανούς. 

 Αυτό που σηματοδότησε την αλλαγή της πολιτικής της Ελλάδος από τον κ. Σημίτη, ήταν το 4ο σημείο , με την αναγνώριση των «θεμιτών, (legitimate), ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας, με τα οποία έγινε αποδεκτή διεθνώς η διακήρυξη ως αιτίας πολέμου, από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας δεν προσδιορίστηκαν και επομένως η Τουρκία μπορεί να επικαλείται όποτε και όπως θέλει έναντι της Ελλάδας το ζωτικό της «Συμφέρον».

Σπυρίδων Χατζάρας

1 σχόλιο:

  1. Αργότερα βέβαια ακο λούθησε καί η Συμφωνία τού Ελσίνκι τής Φινλανδίας πού ήρθε καί έδεσε τό γλυκό ..!!! Γιατί άραγε έγινε αυτή η δεύτερη Συμφωνία...;;α

    ΑπάντησηΔιαγραφή