Επί του παρόντος, έχουν ήδη καταγραφεί στην Κίνα 5000 μολύνσεις με τον θανατηφόρο ιό, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Σύμφωνα με τη βρετανική ηλεκτρονική έκδοση "The Independent," αυτός είναι ο ιός chikungunya, ο οποίος μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος κουνουπιών και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένου σοβαρού πόνου στις αρθρώσεις, πυρετού και νευρολογικών προβλημάτων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ετοιμάζουν λόγω της αύξησης του αριθμού των μολύνσεων, προειδοποίηση για τους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Κίνα Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν ήδη ξεκινήσει την καταπολέμηση του ιού.
Οι επιστήμονες είχαν εκτρέψει γιγαντιαία κουνούπια που τρώνε τις προνύμφες του Aedes, που είναι φορείς του επικίνδυνου ιού «chikungunya». Το καθήκον τους είναι να μειώσουν τον πληθυσμό των εντόμων που εξαπλώνουν την ασθένεια.
Στην Κίνα οι περιούσιοι αμερικλάνοι έριξαν ΑΛΛΟ στέλεχος του κορονιού, γι αυτό τρέχαν οι Κινέζοι να το περιορίσουν, με δρακόντεια μέτρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔέν υπάρχουν ιοί Σπύρο. Η Σι ντι Σι παραδέχεται ότι δέν έχει απομονώθεί ποτέ κανένας. Ιός στα Ελληνικά σημαίνει δηλητήριο (ιός ασπίδων)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλοί γιατροί ξέρουν και χρησιμοποιούν τόν όρο ιογενείς λοιμώξεις αντι γιά ιώσεις. Τά αντιβιοτικά είναι βακτηριοκτόνα η μυκητοκτόνα.