11/3/16

Μια είναι η ουσία της ελληνικής κρίσεις . Τα επιτόκια

Οι μάγκες θέλουν να πληρωθούν για να δεχτούν να δανειστούν τα λεφτά μας προσφέροντας όμως σιγουριά. Η Γερμανική τράπεζα, Berlin-Hannoversche Hypothekenbank AG Bank, είναι ο πρώτος ιδιωτικός δανειολήπτης που έβγαλε ομόλογα σε ευρώ με αρνητική απόδοση, δημιουργώντας ένα ορόσημο στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η έκδοση των ομολόγων ακολούθησε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Berlin Hyp εξέδωσε την Τρίτη τριετή ομόλογα 500 εκ ευρώ χωρίς τοκομερίδιο και επιτόκιο μείον 0,162 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι όποιος «τυχερός» αγοράσει ομόλογα αξίας 1,000 ευρώ σε τρία χρόνια που θα λήξουν θα πάρει πίσω 998.38 ευρώ.
Τα καλυμμένα ομόλογα ήδη διαπραγματευόντουσαν με αρνητικές αποδόσεις στις δευτερογενείς αγορές, αλλά η έκδοση της «Berlin Hyp» είναι η πρώτη με αρνητικές αποδόσεις από την αρχική πώληση. Οι «επενδυτές» στην πραγματικότητα πληρώνουν την τράπεζα να φυλάει τα χρήματά τους για τρία χρόνια.

Και όμως ενώ έχουν πλημυρίσει οι αγορές από «τζάμπα χρήμα» οι «αγορές» δεν δανείζουν την ελληνική κυβέρνηση και οι «φίλοι» μας από το ΔΝΤ την ΕΕ και την ΕΚΤ ζητούν να πληρωθούν 3000% περισσότερο για να «βοηθήσουν» τον ελληνικό λαό. Και η «αριστερή» πρεζοκυβέρνηση πάει πάσο μαζί με όλο το μνημονικαό «συνταγματικό τόξο» που κάνει μόκο.
Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός γίγαντας Swiss Re υπολογίζει ότι περίπου το 20% του συνόλου των κρατικών ομολόγων σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον αρνητικές αποδόσεις στις δευτερογενείς αγορές και πάνω από το 35% των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης έχουν αρνητικές αποδόσεις.

1 σχόλιο:

Ουρόφιλος είπε...

αναρωτιέμαι ....


•Tο αφεντικό είναι υπόδικος για πολλά κακουργήματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου..
•Του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα και πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα...
•Τον κυνηγά και η εφορία καθώς χρωστούσε πάνω από 120.000.000 ευρώ και το ρύθμισε (με την κυβέρνηση Τσίπρα) στα 59.000.000 ευρώ από τα οποία δεν έχει καταβάλει...σεντς..

Είναι, μεταξύ των άλλων, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha...

Τι έκανε, λίγες μέρες πριν προκηρυχθεί διαγωνισμός για νέες (4) άδειες;;

- Ανανέωσε το συμβόλαιο της κ. Μενεγάκη για τέσσερα (4) χρόνια με διπλασιασμό της αμοιβής της (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια !!)

- Ανανέωσε το συμβόλαιο του Λάκη (δεν χρειάζεται να πω περισσότερα)

- Δημιούργησε τον οφσορ Alpha Κύπρου ενοψει αδειων στην ελλαδα, τον οποίο εγκαινιάζει σε λίγες μέρες, με όλο το τσούρμο που κουβαλάει εκεί για τσιρκο (Μενεγάκη, Λάκης, Βερύκιο κλπ)



Και ερωτώ τώρα εγώ τρία απλά ερωτήματα :

1ο. Πως ταξιδεύει όπου θέλει (ΗΠΑ, Αγγλία, Κύπρος ,Αγ. Μαυρικιο με τις τηλετσουλες κλπ) αφού είναι υπόδικος και με δικαστική απαγόρευση ;

2ο. Πως πληρώνει εκατομμύρια αμοιβές όταν χρωστάει τα μαλιοκέφαλα του στο δημόσιο ;;
(Ενα χιλιάρικο να χρωστάμε εμείς και μας το κατάσχει αμέσως ο Αλεξιάδης από το μισθό μας στην τράπεζα)

3ο. ...και σημαντικότερο
Που ξέρει πως θα πάρει μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες και κλείνει τηλεπερσόνες και τηλεμαλάκες, με αμύθητα (για τα ελληνικά δεδομένα) ποσά και ανοίγει και θυγατρικό τηλεοπτικό σταθμό οφσορ μπακαπ κατοπιν οδηγιων των νομικων του, στην Κύπρο ;;

Tου το είπε ο...Τσίπρας σε καμιά συνάντηση παρουσία γάτας Ιμαλαϊων ;

Μάλλον...!!!

Κατά τα λοιπά ο Σύριζα και ο Τσίπρας θα τσακίσουν την διαπλοκή και τη διαφθορά και σκίζουν γάτες και τα ιμάτια τους, στο όνομα της διαφάνειας...!!!


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/03/blog-post_210.html#more