20/6/16

Τα τρία πρόσωπα της Ιταλικής Αλλαγής

Κατέρρευσε το κόλπο της συστημικής «Κεντροαριστεράς»
Έφεραν το μέσα -έξω βρήκαν και τον Ματτέο που γεννήθηκε για να κυβερνήσει και μοντάρισαν το νέο συνταγματικό τόξο, που έστειλε τον Μπερλουσκόνι φυλακή. Αλλά, στην Ιταλία, οι γυναίκες άρχισαν να ξυπνάνε, και ψήφισαν Αλλαγή.
Τρείς γυναίκες δήμαρχοι συμβολίζουν την μεταβολή.
Στην Ρώμη κέρδισε την δημαρχία με το εντυπωσιακό 67,3%, η 37χρονη υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι. Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι έμεινε στο 32,7%.
Στο Τορίνο, η υποψήφια των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο, ανέτρεψε διαφορά 11 πόντων και υπερίσχυσε με ποσοστό 54,6% επί του απερχόμενου δημάρχου Πιέρο Φασίνο (45,4%) του Δημοκρατικού Κόμματος. Πρόκειται, πιθανότατα, για το αποτέλεσμα που εξέπληξε περισσότερο τους πολιτικούς αναλυτές, επειδή οι «δεξιοί» ψήφισαν την υποψήφια των Πέντε Αστέρων δημιουργόντας μια νέα πλειοψηφία.
Στην Πίζα βγήκε δήμαρχος η Σουζάνα Τσεκάρντι κερδίζοντας με 50,29% τον Αλέσιο Αντονέλι του Δημοκρατικού Κόμματος . Και εδώ, οι ψηφοφόροι των Πέντε Αστέρων ψήφισαν τη Δεξιά.
Τον Οκτώβριο, η Ιταλία θα αποφασίσει με δημοψήφισμα εάν θα δεχθεί ή θα απορρίψει τις αλλαγές στον ιταλικό εκλογικό νόμο που έφερε ο Ρέντσι και οι δημοτικές εκλογές έδειξαν ότι πλέον υπάρχει άλλη πλειοψηφία στην Ιταλία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέγα θέμα έχει προκύψει με τη σκληρή αντιπαράθεση για το Κατάρ, όπου λειτουργεί Ορθόδοξη Εκκλησία η οποία, λόγω περιοχής, υπάγεται στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Η ηγεσία του πάμπλουτου εμιράτου, όμως, θέλει να υπαχθεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά του, έχει συναινέσει!

Και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ορθώς κατηγορείται από το Αντιοχείας για εισπήδηση και παραβίαση της κανονικότητας !

Η εμπλοκή, όμως, παραμένει και πίσω από αυτήν υπάρχει ο δάκτυλος της Ουάσινγκτον, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει το Κατάρ να υπάγεται στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, το οποίο είναι υπό την επιρροή των Αράβων!

Πριν από την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και η κρίση αυτή δεν έχει διευθετηθεί, παρότι πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Συρίας Άσαντ είχε επικοινωνία με τον Λευκό Οίκο.

Τελικά το Πατριαρχείο Αντιοχείας ανακοίνωσε ότι δεν θα μετάσχει...

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτο βαλεν και τη βομβα να τιναξουν στον αερα τον πατρ. Αντιοχειας χθες!!!! Για να τον συνετισουν.......Στους Αμερικανους δεν λεει κανεις οχι....

Ανώνυμος είπε...

Πατριώτες,
λέτε να μας ξυπνήσουν οι Γυναίκες;
Να γράψουνε δηλαδή την Νεα Αντίσταση των ΕΘνών της Ευρώπης;
Και οι άρρενες ηγέτες να κοιτούν έκθαμβοι και ευνουχισμένοι;
Υπενθυμίζω ότι η Εναλλακτική για την Γερμανία(που απειλεί το γερμανικό κατεστημένο)έχει επικαφαλής μία νέα γυναίκα...
Λέτε να το δούμε και εδώ;
Τι είχε πει ο Ξέρξης στην Ναυμαχία της Σαλαμίνος για την Αρτεμισία;
«Οἱ μὲν ἄνδρες γεγόνασί μοι γυναῖκες, αἱ δὲ γυναῖκες ἄνδρες» (μετ. οι άνδρες μου έγιναν γυναίκες και οι γυναίκες άνδρες)....

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

Ρε αυτη ηταν με τον πεπε γκριλο τον Ιταλο Λαζοπουλο και την ακουσα να λεει οτι ηρθε για να αποκαταστησει την ισοτητα και τις διακρισεις που ακομα γινονται πολλες ....
Δηλαδη σαν να λεμε , για καλο και για κακο ας πλυνουμε τον κωλο μας ....
Ο Συριζα της Ιταλιας ειναι κεκαλυμενος κατα τα αλλα το γνωστο γκλαμουριακο κολωνακιωτικο αριστεριλικι ....

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...