21/5/18

Οταν το Κράτος Δικαίου και οι Ελεήμονες βομβάρδιζαν νοσκομεία

Στις 0.50 της 21ης Μαΐου 1999,  ο «Ελεήμων Άγγελος» το ΝΑΤΟ βομβάρδισε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Ντράγκισα Μίσοβιτς» στο Βελιγράδι .. Καταστράφηκε το Τμήμα Νευρολογίας και κατέρρευσε το κτίριο της Κλινικής Νοσημάτων Θώρακος , και η Μαιευτική Κλινική.  Σκοτώθηκαν τρεις ασθενείς ένας νοσοκόμος και επτά εθνοφρουροί της παλλαϊκής Αμυνας που ήταν εξωτερική φρουρά του Νοσοκομείου.
ΥΓ. Το νοσοκομείο, είχε κτιστεί πάνω σε οικόπεδο που εθνικοποίησαν οι κομμουνιστές και η νόμιμη κληρονόμος Σιμωνίδα Τανασίεβιτς , έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια και ζητάει να της καταβληθούν 1,1 εκ. ευρώ.

Κατά την 59η ημέρα της επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία βομβάρδισαν στην περιοχή του Πέτς τη φυλακή στο Ιστοκ, στην οποία βρίσκονταν 1000 αλβανοί κρατούμενοι και πολλοί αντάρτες του ΟΥΤΣΕΚΑ, οι οποίοι δραπέτευσαν. Σκοτώθηκαν 19. 
Το ΝΑΤΟ έριξε τουλάχιστον 30 πυραύλους σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο. Βομβαρδίστηκε ξανά το πολιτικό αεροδρόμιο Πονίκβε στην Ούζιτσε, και τα εργοστάσια ρεύματος «Kostolac» και «Kolubara» στα οποία έριξαν βόμβες γραφίτη. Βομβαρδίστηκαν ακόμα στόχοι στην περιοχή του Βελιγραδίου, στη Λίποβιτσα , τη Ράκοβιτσα, το Ρεσνικ, τη Μπαταΐνιτσα τα ¨Αβαλα ενώ με δύο πυραύλους χτύπησαν το πρατήριο της «Jugopetrol» στην οδό Radnicka στο Σενιακ, και από το ωστικό κύμα έπαθε μεγάλες ζημιές η Κατοικία του Ελβετού πρέσβη , ο οποίος έδινε δεξίωση με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας του. Βομβαρδίστηκαν ακόμη η βιομηχανική περιοχή του Σόμπορ, κοντά στα σύνορα με την Κροατία και η Σρέμσκα Μιτρόβιτσα. 
Στο Σόμπορ βομβαρδίστηκαν οι εγκαταστάσεις της «Naftagas», και σκοτώθηκε ένας φύλακας. 
Το ITAR-TASS μετέδωσε μετά τη συνάντηση του Βίκτορ Τσερνομίρντιν με τον Αμερικανό Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Στρόμπ Τάλμποτ και τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι. ότι οι διαφορές μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας και παραμένουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αναπαυθηκε εν Κυριω ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης. Αιώνια η μνήμη.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...