7/5/18

Το προτεκτοράτο του Ελαδιστάν, η Ψωροκώσταινα έχει γενέθλια σήμερα.

Στις 7 Μαΐου 1832 γράφτηκε ο επίλογος της δολοφονίας του Καποδίστρια. Η Συνθήκη του Λονδίνου έβαλε ταφόπετρα στην ελληνική Ανεξαρτησία

Στις 7 Μαΐου 1832, στο Λονδίνο, υπογράφτηκε μεταξύ των τριών προστάτιδων Δυνάμεων της Αγγλίας, της Γαλλίας της Ρωσίας και του βασιλείου της Βαυαρίας, η συνθήκη που θεσμοθετούσε την υποτέλεια και προέβλεπε τον διορισμό του Όθωνα του δευτερότοκου γιου του πελάτη των Ρότσιλντ, βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου, ως βασιλιά της Ελλάδας.
Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, μεταξύ της Βαυαρίας και των προστάτιδων Δυνάμεων, στο οποίο η Ελλάδα δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος, έκλεισε το ζήτημα των συνόρων που διαπραγματευόταν ο Καποδίστριας και ορίστηκε η γραμμή Άρτας-Βόλου για τα βόρεια σύνορα.
Η Ελλαδίτσα με τα σύνορα στη γραμμή Παγασητικού-Αμβρακικού, δεν αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, αλλά ως υποτελές προτεκτοράτο.
Η συνθήκη του Λονδίνου επικύρωσε τη δολοφονία του Καποδίστρια από τις «αγγλικές δυνάμεις», και ρύθμιζε τον τρόπο με τον οποίο η Αντιβασιλείς θα διαχειρίζονταν την Ελλάδα μέχρι να ενηλικιωθεί ο Όθωνας, για την αποπληρωμή από τον Ελληνικό Λαό, των δανείων και των τοκογλυφικών τόκων των Ρότσιλντ. Με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης ,( Καλεντέρ Κιοσκ) τον Ιούλιο του 1832, η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποδέχθηκε το σύμφωνο Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας και Βαυαρίας.

Το 1999 το Κράτος Δικαίου  την 45η  ημέρα των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία , βομβάρδισαν σκόπιμα την πρεσβεία της Κίνας στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 και να τραυματιστούν 20. Στη Νίς, στις 11 και 20 το πρωί, μετά από μια νύχτα αγρύπνιας, κατά τη διάρκεια της οποίας τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ εφόρμησαν αρκετές φορές κατά της πόλης, και ενώ πολλοί κατευθύνονταν στην κεντρική αγορά, για να προμηθευτούν τρόφιμα βομβαρδίστηκε με βόμβες διασποράς το κέντρο της Πόλης. Σκοτώθηκαν 17 πολίτες και τραυματίστηκαν 70.
Το 1915 έγινε ο τορπιλισμός από γερμανικό υποβρύχιο του μεγαλύτερου αγγλικού υπερωκεάνιου «Λουζιτανία», (RMS Lusitania), στις ακτές της Ιρλανδίας. Η βύθιση του «Λουζιτανία» με τους 1198 πνιγμένους , υπήρξε μια από τις αφορμές για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ακόμα, σαν σήμερα:
Έληξε επίσης η σύνοδος της Λυών, ( του Λουγδούνου), που αποφάσισε την «Ένωση, Ελλάδα αναγνωρίστηκε επίσημα ως ανεξάρτητο κράτος με ανώτατο άρχοντα τον Όθωνα. Στην Ινδοκίνα έπεσε το Ντιέν Μπιέν Φου. Ο Γερμανικός στρατός παραδόθηκε στον Αϊζενχάουερ. Οι Σοβιετικοί ανακοίνωσαν πως κρατούσαν αιχμάλωτο τον Γκάρι Πάουερς, ο Γεωργίος Ράλλης νίκησε με 4 ψήφους διαφορά τον Αβέρωφ και έγινε αρχηγός της ΝΔ. 

Το 1977, έληξε στο Λονδίνο η Σύνοδος των G7 , που συζήτησαν την παγκόσμια κρίση.
Τότε, οι ευαίσθητοι υπάλληλοι των Τραπεζιτών για να κοροϊδέψουν το πόπολο, έθεσαν, ως άμεση προτεραιότητα την καταπολέμηση της «καλπάζουσας ανεργίας».
Πριν από 41 χρόνια. Και ακόμα περιμένουν στη Στάση οι Άνεργοι.
‘Όπως έλεγα και χθες ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ ανακοίνωσε το πρόγραμμα δημοσίων έργων για να φάνε ψωμί οι πεινασμένοι το 1935 δυο χρόνια μετά τους αυτοκινητοδρόμους του Χίτλερ.

To πλήρες χρονολόγιο της 7ης Μαίου θα το βρείτε εδώ.....


http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/05/blog-post_65.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από την Ψωροκώσταινα στο προτεκτοράτο Havanagilla τού Ελλαδιστάν,
τού συστήματος Τσιπρά -Κούλη, μιά μεταμνημονιακή Ελλάδα-μανούλι
τού Τουρκαλβανού καί τού Πακιστανούλι κι΄ένα εθνικό κίνημα
μέ τη χρυσαυγή κουκούλι,χιτλερικοί -μπράβοι -κουραδο-αρχαιολάτρες
μέχρι τό μεδούλι κι΄ έπρεπε να νικήσει ο Αδόλφος να δώσει τήν Ηπειρο
στόν Τσάμη καί τη Μακεδονία στό βουλγαρούλη......
Κι΄ο Μακελιός άλλο αίνιγμα κι΄αυτός, τού Τέρενς(πρώην????) κολητός ,
με προβληματίζει τού Φαήλου ο σαμαρισμός, τού Μυλωνάκη ο καρατζαφερισμός,
τού Καλεντερίδη ο Σκαϊκός τηλεοπτικός διαφημισμός..
φτάξτε κι΄άλλα εθνικά κόμματάκια παιδιά είναι λίγα....διαλύστε το