25/3/22

Η Ούρσουλα δεν θα επιτρέψει την πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

 

Η ρωσική πλευρά προχωρά στην εφαρμογή της εντολής του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Gazprom να δέχεται πληρωμή για το φυσικό αέριο από τις εχθρικές χώρες μόνο σε ρούβλια, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ. 
Έτσι σχολίασε τις αντιρρήσεις της Δύσης για την πρωτοβουλία αυτή. "Προχωρούμε υπό  τις τρέχουσες οδηγίες του αρχηγού του κράτους", δήλωσε ο εκπρόσωπος Του Κρεμλίνου απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ρωσία σκοπεύει να προμηθεύσει καύσιμα σε Ευρωπαϊκές χώρες εάν δεν πληρώσουν σε ρούβλια. 
 Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων τεσσάρων ημερών, η ρωσική πλευρά "θα πρέπει να πραγματοποιήσει επαφές και να αναπτύξει ένα διαφανές, κατανοητό σύστημα" για την τεχνική και υλικοτεχνική εφαρμογή αυτής της οδηγίας. 
 Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την πληρωμή ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια. 
Σύμφωνα με την ίδια, αυτή η επιλογή είναι απαράδεκτη, καθώς θα αποτελέσει παραβίαση των αντιρωσικών περιορισμών που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.sonnenseite.com/en/franz-alt-en/comments-interviews/mikhail-gorbachev-never-again-war/

https://www.cbsnews.com/news/gorbachev-says-u-s-became-arrogant-after-soviet-union-collapsed/

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνει η κωλόγρια? Παραβίαση από ποιόν?Μήπως τους "παραβίασε" εκ των όπισθεν ο Βαλόντια?

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας απελευθέρωσαν το χωριό Μπουργκοβάτκα στην περιοχή του Χάρκοβο και προχωράει

 Στον Χάρτη της Γκούγκλ, βλέπετε τη γραμμή των Συνόρων, το χωριό Μπουργκοβάτκα και την απόσταση του από το Κέντρο του Χάρκοβο. (60,7 χλμ). «...