23/6/24

23 Ιουνίου 1968.Η Τραγωδία της θύρας 12 στο Μπουένος Άϋρες

 


 

13 χρόνια πριν
την Τραγωδία της" Θύρας 7" του Καραϊσκάκη, όταν 21 φίλαθλοι Ολυμπιακού βρήκαν φρικτό θάνατο, σκοτώθηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο 71 Φίλαθλοι της Μπόκα Τζούνιορς στις 23 Ιουνίου 1968 κατά την έξοδό τους από το Στάδιο «El Monumental» μετά από τον ισόπαλο αγώνα «σουπερκλάσσικο» με την Ρίβερ Πλέϊτ, που         έληξε 0-0.

Η  μέση ηλικία των θυμάτων ήταν 19 έτη. Επιπλέον, περίπου 150 οπαδοί τραυματίστηκαν.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι οι «Ολυμπιακοί» φίλαθλοι, παρά τους πολλούς Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον Πειραιά, ακόμα δεν έχουν μάθει για την «Τραγωδία της Θύρας 12» και δεν έχουν στείλει ποτέ ένα «Στεφάνι» στα μνημόσυνα των Αργεντινών φιλάθλων, οι οποίοι, επίσης δεν έχουν τίποτα για την «Θύρα 7» εδώ και 43 χρόνια και δεν έχουν στείλει ποτέ ένα Στεφάνι για τους Ολυμπιακούς.

Προτείνω ο κ. Μαρινάκης να στείλει μια αντιπροσωπεία του χρόνου.

1 σχόλιο:

soulis είπε...

Δεν ειναι μονο αυτο Σπυρο.Εγω ειμαι Ολυμπιακος και χρονια τωρα τσακωνομαι με φιλους γνωστους κλπ ολυμπιακους γι αυτο το θεμα.Θεωρω απαραδεκτο αυτο που γινεται με τα μνημειο που εχουν στησει εκει που πανε ολοι οπαδοι ποιτικαντηδες ακομη και η εκκλησια και βγαζουν λογους.
Ας το σκεφτουμε λιγο.Τι εγινε εκει;Επσαν σε καποια μαχη υπερ της πατριδος;.Τους σκοτωσαν εξωγηινοι;Οχι.Τους σκοτωσαν (αθελα τους βεβαια) αλλοι οπαδοι του Ολυμπιακου.Ακομη και εαν ηταν κλειστη απο αμελεια καποιου η πορτα κλπ δεν απαλλασει αυτο απο την ευθυνη ολους αυτους που βιαζονταν να βγουν εξω και ποδοπατησαν τους πρωτους που ειχαν πεσει και πεθαναν απο ασφυξια.Ενηργησαν σαν κοπαδι τρομαγμενων ζωων οχι σαν ανθρωποι λογικοι.Ειχα δει μια χρονια στιγμιοτυπα απο τετοια εκδηλωση και κατι ηλιθιοι εκει φωναζαν "αδερφια ζειτε εσεις μας οδηγειτε"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι λενε ρε οι ανθρωποι.Κανονικα εκει επρεπε να υπαρχε ενα μνημειο της ανθρωπινης οπαδικης βλακειας.Να μιλανε οι προεδροι δημρχοι κλπ για το ποσο τζαμπα πηγαν αυτα τα παιδια για το τιποτα για την μπαλα επειδη βιαζονταν να βγουν να πανηγυρισουν.

1715. 28 Ιουνίου/9 Ιουλίου Οι Τούρκοι που είχαν καταλάβει αμαχητί την Κόρινθο και το Άργος εμφανίστηκαν μπροστά στο Ενετικό Ναύπλιο

«Τή 28η Ιουνίου 1715, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη, μετά μεσημβρίαν, οι φρουροί του Παλαμηδίου διέκριναν μακρόθεν κατερχόμενον εκ των ορέ...