17/9/24

Οι Τυφεκιοφόροι της 114ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας απελευθέρωσαν σήμερα το Ουκραϊνσκ μετά από αγώνα πολλών ημερών και ύψωσαν το λάβαρο της Ταξιαρχίας με το σφυροδρέπανο.


 
Ο ρωσικός στρατός ισοπέδωσε  σήμερα την προσωρινή βάση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο χωριό Ζβάνοβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.
Ο ρωσικός στρατός διέσπασε την  άμυνα των Χαχόλων στην πλευρά του  Τσασόβ Γιαρ και ύψωσαν τα λάβαρα μάχης των μονάδων στη δασική ζώνη κοντά στο λατομείο αργίλου δυτικά του καναλιού Seversky Donets-Donbass. Η σημερινή προέλαση του ρωσικού στρατού ήταν  πάνω από 3 χιλιόμετρα στα νότια του Τσασόβ Γιαρ και , βρίσκονται στα περίχωρα του λατομείου αργίλου.
Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σόϊγκου δήλωσε  ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χάνουν 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έως και δύο χιλιάδες στρατιώτες κάθε μέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός από τον Αύγουστο  ανέλαβε τον έλεγχο σχεδόν χιλίων τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους στη ζώνη ειδικών επιχειρήσεων.

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για όλη την περίοδο του Πολέμου  είναι πάνω από 80 χιλιάδες νεκροι και 400 χιλιάδες τραυματίες, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη αμερικανικές εκτιμήσεις πηγές και σημειώνει ότι ο πραγματικός αριθμός των απωλειών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς το Κίεβο δεν δίνει  ακριβείς πληροφορίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πληθυσμός της Ουκρανίας μειώθηκε από 42 εκατομμύρια σε 29 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τα χωριά Νικολάιεφ-Νταρίινο και Νταρίινο στην περιοχή της Σούτζα του Κούρσκ. Τα πτώματα των Χαχόλων που έχουν περιμαζέψει οι Ρώσοι ξεπέρασαν τις 15000.

    Ο ρωσικός στρατός εκκαθάρισε και ανέκτησε   τον έλεγχο των δύο χωριών   οικισμών στην περιοχή   Σουτζάνσκι , ανακοίνωσε τα ξημερώματα  τ...