15/9/24

Πακρόφσκ, Τορέτσκ, Τσασόβ Γιάρ, Βουλεντάρ . Καλά, και κακά νέα από το μέτωπο στις 15 Σεπτεμβρίου

  Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους σε πολλούς τομείς του μετώπου. Κουπιάνσξ, Πακρόβσκ, Σελίντοβο, Τορέτσκ, Ουκράϊνσκ, Βουλαντάρ, και Τσασίβ Γιάρ. 

Στο Μέτωπο του Ντόνετσκ, στο Τσασόβ Γιαρ τα  ρωσικά στρατεύματα ήταν σε θέση να προχωρήσουν από τη βόρεια πλευρά κατά μήκος του καναλιού Seversky Donets-Donbass και διεύρυναν  το προγεφύρωμα κατά μήκος του καναλιού  κατά περίπου 1 χλμ. Στα Βόρεια του Chasov Yar, οι ρωσικές ένοπλες  βελτίωσαν τις θέσεις τους στη γραμμή Kalinovka-Grigorovka. Εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος οι οδομαχίες συνεχίζονται χωρίς σημαντικές αλλαγές. 

Το Ουκραΐνσκ στο μέτωπο του Πακρόβσκ  έχει ουσιαστικά περικυκλωθεί.


 Στο Βουλαντάρ γίνονται σφοδρές μάχες για τα ορυχεία, Yuzhnodonbasskaya-3 και Yuzhnodonbasskaya-1. Χωρίς τη εκκαθάριση  τους η περαιτέρω πρόοδος είναι απίθανη

 Στον τομέα του Νότιου Ντόνετσκ, η αντιπαράθεση συνεχίζεται στην περιοχή Urozhayne. 

Οι μάχεςστο Πακρόφσκ  συνεχίζονται . Οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο των οικισμών Zhelannoye Pervoye και Dolinovka στην κατεύθυνση Pokrovsky. Οι μάχες συνεχίζονται και νοτιοανατολικά του Σελίντοβο.  Οι Ρώσοι απέκοψαν  τον δρόμο Ukrainsk-Selidovo και κατέστρεψαν τη γέφυρα Vostochny Overpass  στο Pokrovsk. 

Νωρίτερα καταστράφηκαν η Δυτική Γέφυρα Άνω Διάβασης και η Γέφυρα Μυρνοχράντ, που συνδέει το Ποκρόβσκ με το Μυρνοχράντ. 

Στο Τορέτσκ, ο ρωσικός στρατός προελαύνει κατά μήκος της οδού Τσεντράλναγα σε πυκνά πολυώροφα κτίρια. Περίπου μισό χιλιόμετρο απόμένει για να φτάσουν στο κέντρο.  

Στο Μέτωπο της Ζαπορόζιε δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές . Οι θερμοβαρικές  βόμβες καταστρέφουν μεθοδικά τον εξοπλισμό των Χαχόλων.Η πρώτη γραμμή είναι στατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: