19/9/24

Η Τραπεζα μείωσε τα επιτόκια για να βοηθήσει την Αφροαμερικανή και τα Συνδικάτα, αφου οι εργάτες ειναι με τον Τραμπ δεν θα υποστηρίξουν κανέναν

 

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε το επιτόκιό της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, την πρώτη μείωση σε τέσσερα χρόνια. Το επιτόκιο αναφοράς κυμαίνεται τώρα μεταξύ 4,75% και 5%. 
Σύμφωνα με την Τράπεζα, ο πληθωρισμός κινείται προς τα κανονικά επίπεδα του 2% και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί. 
«Δεν βλέπω τίποτα στην τρέχουσα οικονομία που να υποδηλώνει ότι η πιθανότητα ύφεσης έχει αυξηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ , προσθέτοντας ότι η οικονομία αναπτύσσεται, ο πληθωρισμός μειώνεται και η αγορά εργασίας είναι «ακόμα σε πολύ σταθερό επίπεδο». 
 Η Δημοκρατική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν της Μασαχουσέτης, η οποία ζητούσε μειώσεις επιτοκίων είπε ότι ο Πάουελ περίμενε πολύ καιρό για να μειώσει τα επιτόκια», είπε. Οι Δημοκρατικοί λένε τώρα ότι η μείωση . "θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια με τα υψηλά επιτόκια των δανείων που πληρώνουν".
Το μεγαλύτερο συνδικάτο στις ΗΠΑ ,  των οδηγών φορτηγών Αυτοκινήτων, με περίπου 1,3 εκατομμύρια μέλη δεν θα υποστηρίξει κανέναν από τους προεδρικούς υποψηφίους για πρώτη φορά από το 1996. 
Τα μέλη του Συνδικάτου ειναι με τον Τραμπ και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Σιμ Ο Μπράϊεν   είναι ο πρώτος πρόεδρος του συνδικάτου που μίλησε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο, αλλά οι επαγκελματίε Συνδικαίστές ειναι Δημοκρατικοί.
  Το συνδικάτο είχε παραδοσιακά δεσμούς με το Δημοκρατικό Κόμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: