14/10/24

Ξεπέρασαν τα 22.600 , τα πτώματα των Χαχόλων στο Κουρσκ που έχουν περισυλλέξει οι Ρώσοι. Τα ρωσικά στρατεύματα απέκτησαν τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Σούτζα-Μπελάγια στην περιοχή του Κουρσκ . Επιβεβαιώθηκε η παρουσία αμερικανών στρατιωτών στο Κούρσκ

 

Ο αυτοκινητόδρομος  Σούτζα -Μπελάγια  συνδέει τη  Σούτζα  με το χωριό Μπελάγια  το οποίο βρίσκεται στα ανατολικά της Σούτζα. Ταυτόχρονα , η 155η και η 106η ταξιαρχία επιτίθενται από το πρωί  στο χωριό Μαρτίνοβκα το οποίο βρίσκεται επτά χιλιόμετρα από το Σούτζα. 

Οι Ρώσοι  Αλεξιπτωτιστές  ελέγχουν την περιοχή του βενζινάδικου Λότους  στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Σούτζα.

Στις  πέντε ημέρες  του δεύτερου στάδιου της αντεπίθεσης, οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απελευθέρωσαν 11 οικισμούς: το χωριό Zeleny Shlyakh, το χωριό Leonidovo, τον οικισμό Mikhailovka, τα χωριά Novy Put και Medvezhye, καθώς και τα χωριά Nizhny Klin, Lyubimovka, Novoivanivka, Olgovka, Tolsty Lug, και Sheptukhovka.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε η παρουσία Αμερικανών στο Κουρσκ. Σε ενα Καναδικό ΤΟΜΠ "Stryker",  που καταστράφηκε στο Μέτωπο Γκλουκόφσκι βρέθηκαν τα πτώματα οκτώ αμερικανών. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή Κουρσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν  157 άρματα μάχης, 72 οχήματα μάχης πεζικού, 98 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 909 τεθωρακισμένα οχήματα, 619 οχήματα, 186 πυροβόλα, εννέα συστήματα αεράμυνας, 36 MLRS, συμπεριλαμβανομένων εννέα HIMARS, έξι MLRS και άλλα όπλα. 

Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν περισυλλέξει από τα πεδία των μαχών περισσότερους  22.600 , «200ρηδες» Χαχόλους και μισθοφόρους,  

Στην πρώτη γραμμή της Ζαπορίζιε, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει νέες θέσεις στο χωριό  Καμένσκογιε που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου και τωρα διεξάγονται  σκληρές μάχες στην κατεύθυνση Στεπνογκορσκ   του μετώπου. Οι Χαχόλοι συμπτύσσονται προς τα βόρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου