2/5/25

2 Μαίου 1941. Ο Τσολάκογλου υποσχέθηκε την εκκαθάριση των κληρονομιάς των αργυρόνητων, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κάνει τίποτα. Άλλωστε η μισή του κυβέρνηση ήταν οι Γερμανόφιλοι αργυρώνητοι




Οι Γερμανοί ομολόγησαν την παταγώδη αποτυχία της Λουφτβάφε. Επιασαν 8200 αιχμαλώτους, 
(μαζί με τους Γιουγκοσλάβους), και οι άλλοι 50.000 διέφυγαν. Οι Γερμανοί, βούλιαζαν τα ελληνικά ατμόπλοια που οι Άγγλοι τα ειχαν  σκορπίσει για δόλωμα και δεν είχαν αντιαεροπορική κάλυψη και δεν χτυπούσαν τα οπλιταγωγά.


Ο Δήμος Αθηναίων έψαχνε σπίτια για τους Γερμανούς


Ο Άγιος συνεργάτης της SoE που κρυβόταν στην Ιερά Μονή του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ στο Μαυροβούνιο, που φώναζε "Καλύτερα ο Πόλεμος παρά το Σύμφωνο",και στον οποίο εδωσαν δολλάρια, γιατί τις  χρυσές λίρες τις πήραν μαζί τους οι Πραξικοπηματίες.
Η ζωή στην Θεσσαλονίκη Η Νεα Τάξις απαγόρευσε τους εμπόρους επί ποδός
Η "Αντίστασις" των Σαλονικιών και των Ρωμιών. Οι Σύνοικοι μας νίκησαν 4-3.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν όμως ληφθεί υπόψη η πληθυσμιακή αναλογία Ελλήνων και "Σαλανίκ" αυτό το οριακό 4-3 είναι πλασματικό .