Ο Κόπος που κάνω να διαβάσω και να αποδελτιώσω τις ειδήσεις των δραματικών ημερών της Προδοσίας Γκλύξμπουργκ-Παπάγου, πρέπει να παράγει αποτελέσματα.
1. Το πρώτο που πρέπει να καταλάβουμε είναι το βάθος και η έκταση της ηλιθιότητας εκείνων που προσπαθούσαν «εν μέση Κατοχή», με την κυκλοφορία κάλπικων νομισμάτων,(στρατιωτικό μάρκο, μεσογειακή λιρέτα, βουλγαρικό Λεβ, Αλβανικό Λεκ) και με τις δαπάνες κατοχής, να «εξυγιάνουν τα Οικονομικά του Κράτους» και να περιορίσουν τον αριθμό των δημοσίων Υπαλλήλων. Επρόκειτο για εντελώς ηλιθίους, που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να ελέγξουν το παζάρι και τους μαυραγορίτες με τη διατίμηση και τα αγορανομικά δικαστηρια.
2.Όσοι είχαν καταλάβει το επισιτιστικό πρόβλημα, δεν είχαν την οξυδέρκεια να αναζητήσουν την Σωτηρία στη Θάλασσα. «Έστιν Θάλασσα τις δε νιν κατασβέσει» που έλεγε ο Αισχύλος στην Ορέστεια. Τα ψάρια, οι Ψαρόσουπες και τα ιχθυάλευρα θα κρατούσαν ζωντανούς τους Έλληνες τον χειμώνα του 1941.
3. Οι στρατηγοί, είχαν 64 ημέρες στην διάθεση τους για να ανατρέψουν τον Γκλύξμπουργκ και να αποτρέψουν τον Πόλεμο με την Γερμανία, και δεν το έκαναν. Οι φίλοι του Παπάγου Κοσμάς, και Παπαδόπουλος επειδή αισθανόντουσαν ασφαλείς μίλησαν και απομακρύνθηκαν. Ο Δεμέστιχας, ο Μπάκος και ο Τσολάκογλου, ήσαν στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου, στη Σύσκεψη που ήταν Παρών και ο Διάκος. Οι ημέρες πέρναγαν και δεν έκαναν τίποτε. Μόνο ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων είχε πολιτική λύση. Ο Τσολάκογλου όμως,υπέγραψε την συνθηκολόγηση σαν αξιωματικός του βασιλικού Στρατού. Και δεν διάταξε τη σύλληψη του Πιτσίκα. Οι Αξιωματικοί έκαναν «επανάσταση» πολύ αργά στις 7 Μαΐου. Αλλά και τότε, κανείς δεν τους συμβούλεψε να ακυρώσουν με συντακτική πράξη ως νόθο το δημοψήφισμα του 1935 και να ακυρώσουν τα βασιλικα διατάγματα της 4ης Αυγούστου.
4. Και αντί να ζητήσουν από τον Χίτλερ, να αποσυρθεί από την Ελλάδα σαν φίλος μετά την εκδίωξη των Άγγλων, δέχθηκαν να συνεργαστούν με τους ηλίθιους Γερμανόφιλους σαν τον ανεκδιήγητο (εθνικιστή) Γιοκαρίνη, που έγραψε την ημερήσια διαταγή της 5ης Μαΐου του 1941.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
1 σχόλιο:
μου θυμίζει τις μη-παραιτήσεις, κάθονται εδώ και χρόνια και παρακολουθούν το Μητσοτάκη να ριμάζει την Ελλάδα και λένε ότι αν παραιτηθούν θα γίνει μεφύλιος και πόλεμος με την Τουρκία, μάλιστα τον προηγούμενο καιρό ο Κυριακάκης έβαζε ηχητικό στην αρχή της εκπομπής ότι η τρομολαγνεία κάνει κακό
Δημοσίευση σχολίου