12/8/25

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 1965. Ο Γεώργιος Παπανδρέου στις 12 Αυγούστου 1965 διέβη τον Ρουβίκωνα και έθεσε καθεστωτικό ζήτημα. Νέα αποκάλυωη στην Λευκωσία με ημερήσιο δελτίο του Κλιμακίου της CIA Αθληνα

Η μόνη πολιτικά σωστή απάντηση του εκλεγμένου από τον λαό Πρωθυπουργού, στην επιστολή  Χοϊδά της 8ης Ιουλίου 1965 που υπέγραφε ο Ανεύθυνος Πράκτωρ Κοκός Ντργκρέτσια, ήταν η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενώσεως Κέντρου για την επιστολή , και η συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε την νομιμότητα των δημοψηφισμάτων του 1935 και 1946, με τα οποία επανήλθε στην Ελλάδα η δυναστεία των Γλύξμπουργκ.

ΣΤΙΣ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1965 ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΙΔΗΣ





Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΟΚΚΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ 

Η ΕΡΕ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 3000-4000 "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ-ΕΡΧΕΤΑΙ
 Ο ΚΟΥΦΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΤΑΞΙΑ


Το δεύτερο εγγραφο  της Cia  δημοσιεύτηκε  στην εφημερίδα«Τελευταία Ωρα» της Λευκωσίας.

Η έκθεση του Κλιμακίου των Αθηνών χαρακτήριζε τις ενέργειες του Γλύξμπουργκ κατά του Παπανδρέου ως βεβιασμένες και σημείωνε ότι ο Γλύξμπουργκ και ο Γρίβας ήσαν «φίλοι» των Νατοϊκων και Αμερικανικών συμφερόντων και ήσαν θερμοί υποστηρικτές της απομάκρυνσης του Μακάριου και των Παπανδρέου που ήσαν «παράγοντες αστάθειας». 
Η Έκθεση, υπενθύμιζε και την συνάντηση του επικεφαλής του Κλιμακίου με τον Γλύξμπουργκ στην οποία τον προειδοποίησε ότι εντός της ελληνικής ΚΥΠ αναπτυσσόταν αντιμοναρχική συνομωσία.
Το έγγραφο, σημείωνε ότι ο Παπανδρέου ετοίμαζε κίνημα στο Στρατό κατά του βασιλέως και για αυτό ήθελε να αναλάβει το Υπουργείο Αμύνης και σημείωνε ότι μόνο το 15% των αξιωματικών ήσαν με τους Παπανδρέου και ότι το 80% «ηταν με τον Βασιλέα». 
Το έγγραφο, ανέφερε και ότι όταν διαβιβάστηκαν από το «Κλιμάκιο Λευκωσίας» στον Γρίβα οι προσωπικές ευχαριστίες του Προέδρου Τζόνσον για την επιστροφή των ρωσικών πυραύλων, ο Γρίβας είπε ότι «έκανε κάτι ελάχιστο για το Μεγάλο Αμερικανικό Έθνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: