8/10/25

Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση . Ημέρα 1.323. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βαλέρι Γκερασίμοφ ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντμιρ Πούτιν ότι οι Ρωσικές Δυνάμεις προελαύνουν στις νότιες συνοικίες του Πακρόφσκ και είπε ότι ο οικισμός «Ροντίνσκογιε», που βρίσκεται βόρεια του Πακρόφσκ είναι περικυκλωμένος, και πραγματοποιείται εκκαθάριση των δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο ρωσικός Στρατός ,ολοκληρώνει την εκκαθάριση στις νότιες συνοικίες του Κουπιάνσκ και προελαύνει με επιτυχία στο Μετωπο του Κράσνι Λήμαν και ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού Γιάμπολ.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατερριψαν  53 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από το ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν επίθεση στον πύργο ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Νοβοβορενιέζ.Η ρωσική πλευρά ειδοποίησε τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας  (ΔΟΑΕ) ότι ένα ουκρανικό drone έπληξε τον πυρηνικό σταθμό τη νύχτα. 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει σχεδόν 5.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην Ουκρανία το 2025 και ότι η Μόσχα έχει διατηρήσει την πλήρη στρατηγική πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.
Στις ΗΠΑ η ρεπουμπλικανή βουλευτής της Φλώριντα Άννα Παουλίνα Λούνα, δήλωσε ότι κατέχει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία,  ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στέλνει 50 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα σε λογαριασμούς μιας τράπεζας στη Σαουδική Αραβία και τόνισε ότι «τέτοιες ενέργειες εγείρουν πολλά ερωτηματικά». Η βουλευτής δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να υποστηρίξει περαιτέρω χρηματοδότηση της Ουκρανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να περιορίσει τα ταξίδια των Ρώσων διπλωματών ως απάντηση στην αύξηση των προσπαθειών δολιοφθοράς, έγραψαν οι Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: