Δεύτερη κίνηση απελπισίας για τις δικογραφίες Κοβέσι είναι η τοποθέτηση του π. Αντιπροέδρου της ΕΕ
Μ Σχοινά,( με οικογενειακούς δεσμούς με πρόσωπα,καταστάσεις στις Βρυξέλλες και στο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στη θέση του Τσιάρα και με άρωμα Κατάρ.
Ταυτόχρονα όμως η ΓΓ Επικοινωνίας θέτει σε εφαρμογή με την ανοχή ,αν όχι με τη συνεργασία θλιβερών πλειοψηφιών στις διοικήσεις των δημοσιογραφικών οργανώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΠΟΕΣΥ και ενώσεις της επαρχίας). οργανωμένο σχέδιο χειραγώγησης της Ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των δημοσιογράφων.
Ψάχνει απεγνωσμένα μήπως και αλλάξει το κλίμα. Ματαιοπονεί όμως…
Η περίπτωση με την αίθουσα-αχούρι για την δίκη στη Λάρισα μόνο τυχαία ΔΕΝ είναι ,όπως και η εκκωφαντική σιωπή της ΕΣΗΕΑ( μέχρι την τελευταία στιγμή) για την δήλωση Φλωρίδη στην ΕΡΤ που ανακοίνωσε την τοποθέτηση κοντέινερ για να στοιβάζονται εκτός αιθούσης εκτός αιθούσης του δικαστηρίου και να ελέγχονται οι δημοσιογράφοι!..
Το ίδιο και η επίθεση Σεβαστίδη σε γονείς, συνηγόρους και δημοσιογράφους.
Το κυβερνητικό αφήγημα για τις υποκλοπές και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του predator ότι ΔΗΘΕΝ
« ένοχος ένοχον ου ποιεί» είναι μέρος του σχεδίου.
Και αναπαράγεται από φίλια προς την Κυβέρνηση ΜΜΕ, εκπομπές κα sites.
Μένει όμως χωρίς απάντηση η επωνυμία του πελάτη του παράνομου λογισμικού, τον οποίο γνωρίζει προφανώς και η ΑΑΔΕ.
Το ίδιο και η γραμμή με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τους 11 του ΟΠΕΚΕΠΕ, που θέλει να πείσει ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.
Μόνο που άλλα αποκαλύπτουν οι δικογραφίες.
Από αυτό τον μήνα στο παιχνίδι της χειραγώγησης-παρακολούθησης μπαίνει και το σύστημα Γεραπετρίτη στο υπουργείο Εξωτερικών.
Η πλατφόρμα Global Media Center, αξιοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και φακελώνει χιλιάδες Μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα και αρθρογράφους καταγράφοντας και αρχειοθετώντας το σύνολο της δημόσιας πληροφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σύστημα μαζικής επιτήρησης της ενημέρωσης.
Το πρόσχημα περί “εθνικής ασφάλειας” και “υβριδικών απειλών”, που προβάλλεται δεν είναι τίποτα άλλο παρά το ιδεολογικό περίβλημα για την επιβολή φίλτρων στη δημόσια έκφραση.
Η άρση της ανωνυμίας ,με την επέκταση της αφού ήδη προβλέπεται σε περιπτώσεις αδικημάτων. είναι κάτι διαφορετικό: Αποτελεί προληπτική φίμωση της άλλης πλευράς.
Με αφετηρία το πρόσφατο φόρουμ “alitheiaς” στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ ,που οργάνωσε η ΓΓ Επικοινωνίας ( δηλαδή το γραφείο του Πρωθυπουργού) με πλαισίωση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ και χορηγούς την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκαλύφθηκαν οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου χειραγώγησης.
Συγκεκριμένα:
- Έλεγχος για δήθεν “fake news,” δηλαδή της κριτικής που ασκείται στην Κυβέρνηση
- Άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο
- Περιορισμοί στην πρόσβαση ανηλίκων κάτω των 15 ετών στα social media για ΔΗΘΕΝ προστασία παιδιών και εφήβων.
Η κυβέρνηση, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, μοιράζει ήδη πολύ χρήμα για το σχέδιό της:
- Χρηματοδοτεί το λεγόμενο “Media Council”, στο οποίο συμμετέχουν ιδιοκτήτες ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, επιχειρώντας να εντάξει και πανεπιστημιακούς σε έναν μηχανισμό ελέγχου.
Η ίδρυση του ανακοινώθηκε πανηγυρικά μερικές μέρες πριν το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ
- Αξιοποιεί για το σχέδιο της την ελεγχόμενη “Επιτροπή Ασφάλειας Δημοσιογράφων” (Task Force), εντάσσοντας κρατικούς μηχανισμούς ασφαλείας και μετατρέποντάς την σε εργαλείο επιτήρησης.
- Χρησιμοποιεί προσχηματικά και α λα κάρτ την Anti-SLAPP νομοθεσία ως άλλοθι δημοκρατικής…. ευαισθησίας, ενώ στην πράξη περιορίζεται σε συμβολικές κινήσεις χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Πληρώνει όμως και την ΠΟΕΣΥ για να φτιάξει ένα παρατηρητήριο.
Στόχος είναι η καταστολή κάθε φωνής που δεν ευθυγραμμίζεται με το κυρίαρχο αφήγημα του Μαξίμου
Και μέσα απ’ όλα αυτά.
Πάει να ρίξει στα μαλακά το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ
Η ελευθερία του Τύπου όμως δεν απειλείται στο μέλλον. Το ίδιο και η Δημοκρατία Απειλούνται τώρα.
Και όσοι σιωπούν, φέρουν ευθύνη.
06/04/2026
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου