17/8/24

Γραικυλιστάν. Η Χώρα των Λωτοφάγων . Η πρωταπριλιάτικη Φιλική Εταιρεία και η Πρωταπριλιάτικη Μάχη του Προδότη Τρικούπη στο Αλή Βεράν το 1922.


 Δέστε, τον «Μπατριωτικό» «Στόχο» που υπηρετεί αυτούς που υπηρετεί με αποσπάσματα από το βιβλίο του Προδότη Νικολάου τρικούπη που δεν δικάστηκε και δεν εκτελέστηκε όπως οι εξι.

«Γράφει ο Κωνσταντίνος Βλάχος, Αντιστράτηγος ε.α»

« Η μάχη του Αλή Βεράν (17-20 Αυγούστου 1922) είναι στρατιωτική σύγκρουση που έλαβε χώρα στο “μέτωπο” της Μικράς Ασίας κατά την τελευταία φάση της Μικρασιατικής εκστρατείας και πιο συγκεκριμένα σε ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στους δίδυμους λόφους “Κιουτσούκ” και “Μπουγιούκ Αντά” και παρά τους πρόποδες των ορέων “Μουράτ”, “Χασάν Ντεντέ” και “Αντά Τεπέ”. Αντίπαλοι ήταν, από τη μια τα Α΄ και Β΄ Σώματα του ελληνικού στρατού (υποστηριζόμενα από τις 9η, 12η και 13η Μεραρχίες πεζικού), με διοικητή τον αρχιστράτηγο Νικόλαο Τρικούπη και από την άλλη, πολυπληθέστερα τμήματα υπό την ηγεσία του ίδιου του Μουσταφά Κεμάλ, που αποτελούσαν τον κύριο όγκο της συνολικής δύναμης του τουρκικού στρατού».

Καμιά μάχη δεν έγινε στο Αλή Βεράν. 
Η μάχη έγινε μερικα΄χιλιόμετρα πιο μακριά στο Ντουμλου Πινάρ. 

Τα «Α΄ και Β΄ Σώματα του ελληνικού στρατού» δεν ήσαν εκεί. Ήσαν οι Σωματάρχες Τρικούπης και Διγενής και ο διοικητής της 4ης μεραρχίας Δημαράς. Η Μεραρχία του πολέμησε στο Ντουμλου Πινάρ αλλά ο Μέραρχος πολεμούσε «στο Αλή Βεράν».

 Όσο για τις τρείς Μεραρχίες, η 12η και η 13η είχαν διαλυθεί. 
Απο την 12η , οι 2000 περιπου είχαν προσκοληθεί στην 1η Μεραρχία, και 500-600 ήσαν μαζί με τον Γαρδίκα και καμιά Τρικούπη. Από την 13η, είχαν απομείνει 1000 που ακολουθούσαν τον Διγενή .   
 Ο Συνταγματάρχης Γαρδίκας διοικητής της 9ης Μεραρχίας δεν ήταν μαζί με τους Προδότες. Αυτός έφτασε στον Τσεσμέ. Μαζί με τους στρατηγούς περιπλανιόντουσαν στα Βουνά 3-4000 στρατιώτες και δεν έδωσαν καμιά μάχη. Εναν δυστυχισμένο βοσκό εκτέλεσαν 

ΑΛΛΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ  ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΣΟΝΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. 
 Ο ΚΑΨΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΑΣ. ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.

«Ο Τρικούπης θέλει να προχωρήσει. Σκοπός του είναι το Μπανάζ. Ελπίζει ακόμη να ενωθεί με τον Φράγκου και να οπισθοχωρήσει προς Σμύρνη, υπερασπιζόμενος σπιθαμή προς σπιθαμή τη ποτισμένη μ’ αίμα γη. Θέλει να εκτελέσει κατά γράμμα τη διαταγή του αρχιστράτηγου. Θέλει να προχωρήσει, αλλά δεν προφθαίνει. Οι Τούρκοι τον υποχρεώνουν να σταθεί και να δώσει μάχη, να πολεμήσει εκεί που θέλει ο Κεμάλ – μέσα σε μια κοιλάδα, που την περιβάλλουν άγρια βουνά, γεμάτα τουρκικά πυροβόλα. Ο εχθρός έχει συντριπτική υπεροχή. Κι όμως ο Τρικούπης δεν διστάζει να τον αντιμετωπίσει. ‘Ηταν γενναίος αξιωματικός. Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί κάθε πτυχή του εδάφους και διατάζει ν’ αναπτυχθούν τα τμήματα στους δίδυμους λόφους Αντά. Στους πρόποδές τους βρίσκεται το Αλή Βεράν…

 Είναι τόσο λίγοι οι δικοί μας, ώστε ο Τρικούπης σχηματίζει εφεδρείες με τους γραφείς, τους τηλεφωνητές. Ακόμη και μ’ ελαφρά τραυματισμένους. Κι όταν βλέπει, ότι υπάρχουν ακόμη κενά διατάζει μια πυροβολαρχία του να καλύψει το δυτικό τομέα. Ακόμη και τα πυροβόλα μας πολεμούν στις προφυλακές. Όλοι, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, αντιλαμβάνονται τη σημασία της μάχης εκείνης. Κι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν ακριβά τη ζωή τους. Στη κρίσιμη όμως στιγμή, στο λατομείο, όπου έχει εγκαταστήσει το στρατηγείο του ο Τρικούπης, φθάνει ασθμαίνων ο ανθυπολοχαγός Καραμάνος Κωνσταντίνος. Συνοδεύεται από τέσσερις Τσολιάδες, και τ’ άλογά τους κοντεύουν να σκάσουν, τα πλευρά τους είναι γεμάτα αίματα απ’ τ’ άγριο σπηρούνισμα. Ο τολμηρός εκείνος ανθυπολοχαγός έχει περάσει μέσα απ’ τις τουρκικές γραμμές. Είναι απεσταλμένος του Πλαστήρα». 

Το Κείμενο αυτο ειναι 100%, ψευδές και πλαστό. Και προπαθεί να εμφανίσει τον Προδότη Μασόνο ως Στρατιώτη της Πατρίδας. Η Μόνη εντολή που είχε ο τρικούπη ηταν να διαλύσει το μετωπο. και αυτό έκανε.

ΥΓ. Γνώριζα τον Γιάννη Καψή  και με εκτιμούσε, αν και δεν με πήρε ποτέ στην "Γαλέρα" του να δουλέψω. Στα τελευταία χρόνια του ,τον είχα συναντήσει στον ΕΔΟΕΑΠ, και τον ρωτησα (για να τον συμβουλευτώ), προς τα που βρίσκεται το Αλή Βεράν γιατί δεν το έβρησκα στον χάρτη. Και μου απάντησε "αυτηρά".

- "Δεν Κοιτάς καλά"!

- Δεν τον ξανάδα. 

3 σχόλια:

  1. έχω δώσει τα βιβλία σου με απόφοιτη της Φιλολογίας με ενδιαφέρον και "εξειδίκευση" στον Καποδίστρια και την "Φιλική Εταιρεία", θα σε ενημερώσω αν λάβω φήντμπακ επειδή της είπα να μου τα δώσει αφού τα διαβάσει, φαντάζομαι δεν θα ψελλίσει κουβέντα και θα μου πει απλά "ευχαριστώ", καλύτερα διότι δεν έχω δυνάμεις για "διαλεκτική" επί του θέματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅλοι οἱ πολιτικοὶ μετὰ τὸν Καπόδίστρια, μὲ ἐξαίρεση τὸν Μεταξὰ καὶ τὸν Παπαδόπουλο πού ὅμως τελικὰ ἀποδείχτηκε ὁλίγον Ἀρσακειάδα καὶ ὄχι ὁ Μίμης, εἶναι προδότες, ὅλοι Σπῦρο, συμπεριλαμβανομένου καὶ τοῦ Ἀνδρέα πού δὲν εἶχε τὰ κάκαλα νὰ τὰ βάλει μὲ Αὐτούς. Τώρα γιὰ τὸ τί μέλλεσται, ἔχω τὴν πίστη ὅτι τὸ κρᾶτος θὰ διαλυθῇ καὶ θὰ σωθοῦν λίγοι ἀπὸ τὸ ἔθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες αυτά που σ έμαθε η μπατριωτική μασονοδεξιά. Μετά τον Καποδίστρια είναι ΜΟΝΟΝ ο Ζαχαριάδης, ουδείς άλλος. Δυστυχώς δεν κυβέρνησε τον προδομένο τούτο τόπο, το ψευτορωμέϊκο.

      Διαγραφή