18/8/24

Αποκαλυπτω την Μικρασιατική Προδοσία με κάθε λεπτομέρεια. Η Συμωνία των Προδοτών με τον Κεμάλ είχε κλείσει από τις 3 Μαίου 1922

 

Η Μικρασιάτικη «Καταστροφή» αποφασίστηκε στο Λονδίνο και σχεδιάστηκε στην Αθήνα. Η τελική συμφωνία με την Κεμάλ είχε κλείσει από τις 3 Μαίου 1922.


Όπως αποκαλύφθηκε από το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ πριν την δίκη των «έξι», η κυβέρνηση των Προδοτών με μεσολάβηση του Λονδίνου, είχε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση του Κεμάλ στην ταχεία εκκένωση της Μικράς Ασίας από τον Ελληνικό Στρατό.

 Η συμφωνία έκλισε στις 3 Μαΐου 1922.

Ιδού το κείμενο του Βήματος


Ο Ειδικός ανταποκριτής των «Τάϊμς» για την Μέση Ανατολή  είχε ακούσει «κάτι» για την προσχεδιασμένη  "καταστροφή" του Ελληνικού Στρατού και έγραφε ότι η παραχώρηση της Ιωνίας στους Τούρκους ήταν δυνατή μόνο κατόπιν Στρατιωτικής  Ήττας των Ελλήνων.

Το ρεπορτάζ του Ειδικού Ανταποκριτή αναδημοσιεύτηκε στο Εμπρός στις 9/22 Αυγούστου, 4 μόλις ημέρες, πριν την τουρκική επίθεση, την οποία όλοι την περίμεναν αλλά, αιφνιδιάστηκε Τρικούπης.

Ο Στενός πυρήνας της Προδοσίας, υπό τον Βασιλέα που πρότεινε  τη λύση του 1897, την διάλυση δηλαδή του Στρατού αποτελούσαν. Οι  Γούναρης, Στράτος, Θεοτόκης, Μπαλταζής, Πρωτοπαπαδάκης, Χατζηανέστης, Εξαδάκτυλος, Τρικούπης, Διγενής, Τριανταφυλάκος, και ο υπουργός Οικονομικών ο Λαδόπουλος. Υπήρξαν και άλλοι, Ιδίως η Στοά, που εξασφάλιζε την υπακοή των  Μασόνων Αξιωματικών. Οι αποφάσεις ελήφθησαν από τον Βασιλιά και τους «Πέντε» με την συμμετοχή των δυο «Ελλήνων» Αρμοστών του Αρχιστρατήγου και του Υπουργού Οικονομικών.

 Το πρώτο βήμα για την «στρατιωτική λύση» κατά το πρότυπο του ατυχούς πολέμου του 1897 ήταν η τοποθέτηση του Χατζηανέστη στην θέση του Παπούλα.

Το δεύτερο βήμα έγινε με την τοποθέτηση από τον Χατζηανέστη, (μόλις γύρισε από την Αθήνα στη Σμύρνη), στις 27 Ιουνίου 1022 ως διοικητών των Α΄ και Β΄ Σωμάτων Στρατού, του Νικόλαου Τρικούπη και του Κίμωνα Διγενή αντιστοίχως. Η είδηση για την τοποθέτηση τους δημοσιεύτηκε στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου.


Στις 14/27 Αυγούστου 1922 ο Τρικούπης διέλυσε το Μέτωπο.

Η εκδοχή που ειχαν συμφωνήσει οι Προδότες για τα άιτια της καταστροφής  ήταν ότι έφταιγαν οι φαντάροι που το εβαλαν στα πόδια 

Μας το αποκαλύτπει ο ηλίθιος Χατζηανέστης που μεχρι που εκτελέστηκε 

«Η μόνη μου εντροπή είναι ότι υπήρξα αρχιστράτηγος φυγάδων» ήταν τα τελευταία λόγια του Χατζανέστη πριν οδηγηθεί στο απόσπασμα. Η τελευταία του διαταγή ως αρχιστράτηγος ήταν "να εκτελούνται οι λιποτάκτες", για να αποκαταστήσει την πειθαρχεία.
Ο ίδιος πάντως διάταξε στις 17/30 Αυγούστου τις Μεραρχίες του 3ου Σώματος Στρατού να υποχωρήσουν πρός τα λιμάνια και την Ανεξαρητη Μεραρχία την διέταξε να πάει στο Ουσάκ για να αιχμαλωτιστεί.
Πως ο Τρικούπης διέλυσε τον Στρατό

Το κλειδί μας το δίνουν οι Τούρκοι με την αυτοκτονία του Συνταγματάρχη Ρεσάτ Μπέη 

Από τους Τούρκους ιστορικούς γνωρίζουμε ότι επιθέσεις της 13/26ης Αυγούστου δεν είχαν προκαλέσει την διάσπαση της Ελληνικής Γραμμής. Ούτε η νυκτερινή επίθεση, ούτε η επίθεση με το πρώτο φως της14/ 27ης. Αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αναφορές των τουρκικών αναγνωριστικών αεροσκαφών που δημοσίευσαν οι Τούρκοι το 2022. Το κλειδί για την διάσπαση της τοποθεσίας ήταν το ύψωμα Τσιγκιλτέπε ,   (1310 μέτρα) που απέχει 39 χλμ από το Κέντρο του Αφιόν Καραχισάρ. Ο Κεμάλ τηλεφώνησε στον διοικητή της 57ης Μεραρχίας Συνταγματάρχη Ρεσάτ Μπέη λίγο μετά τις 10.00 και τον διέταξε να καταλάβει το ύψωμα. Στις 11.00 ο Ρεσάτ αυτοκτόνησε διότι δεν κατάφερε να καταλάβει το ύψωμα. Ο Κεμάλ τηλεφώνησε ξανά στις 1130 και του είπαν για την αυτοκτονία. Αλλά, στις 12,00 «οι Ελληνες το έναλάν στα πόδια και οι ηρωικοί Τούρκοι πήραν το ύψωμα. «Προς το μεσημέρι, ο ελληνικός στρατός, εγκατέλειψε όλες τις θέσεις του στις αμυντικές γραμμές, εγκατέλειψε τον ανεφοδιασμό του και άρχισε να φεύγει άτακτος προς τα βόρεια. Ο τουρκικός στρατός μπήκε  στο Αφιόν». Ο Αλλάχ είχε κάνει το θαύμα του. Στις 10.30 ο Τρικούπης «βασιζόμενος σε προφορικές αναφορές επιτελών της 4ης Μεραρχίας που παρουσίαζαν ως τραγική την κατάσταση της μονάδος, και  τις οποίες δεν διασταύρωσε διέταξε υποχώρηση των δυνάμεων που διοικούσε». Οι ίδιοι οι Ρουφιάνοι που καλύπτουν την προδοσία παραδέχονται ότι «αυτές οι αναφορές» δεν βρέθηκε ποιος τις έκανε. Ο Τσολάκογλου που πήγαν να τοις φορτώσουν το αρνήθηκε. Το βέβαιο είναι ότι ο Μέραρχος της 4ης Μεραρχίας. Ο Δημαράς,  το έβαλε στα πόδια μαζί με τον Τρικούπη.

Στις 10.30  λοιπόν δόθηκε από τη τηλέφωνο στο Κέντρο διοίκησης η διαταγή υποχώρησης. Μέχρι να ανέβη τα 1300 μέτρα του Τσιγκιλτέπε ο Αγγελιοφόρος πιάσαμε το μεσημέρι. Οι Ρουφιάνοι που δεν ξέρουν τον χρόνο της αυτοκτονίας του Ρεσάτ Μπέη  γράφουν ψευδώς ότι  «το πρωί της 14ης Αυγούστου ξεκίνησε εκ νέου η τουρκική επίθεση και μέχρι την 09:00 ώρα ο εχθρός κατέλαβε το ύψωμα 1310». Το ύψωμα 1310 είναι το «Τσιγκιλτέπε», το οποίο κατελήφθη αφού διέταξε τη  υποχώρηση ο Τρικούπης, στη γραμμή Ντουζ Αγάτς - Αϊβαλί - Μπαλ Μαχμούτ - Κιοπρουλού - Καζλί Γκιολ Χαμάμ,

Οι Ρουφιάνοι μας βοηθάνε πολύ για να καταλάβουμε πως το έκανε ο Τρικούπης, γιατί λένε αλληλοσυγκρουόμενα ψέματα.

1.«Το Γραφείο Σημάτων ξηλώθηκε πριν διανεμηθεί η διαταγή σε όλες τις μονάδες». Αυτό έγινε με διαταγή του Τρικούπη.  

2.«Ο ασύρματος του Σώματος (από λάθος)φορτώθηκε σε αμαξοστοιχία, η οποία κατευθυνόταν στο Εσκή Σεχήρ».

3. «Η Ομάδα μεραρχιών Φράγκου (Ι και IV Μεραρχίες) δεν ενημερώθηκε για την εκκένωση του Αφιόν και απαγκιστρώθηκε από την γραμμή πυρός μετά από πρωτοβουλία του Φράγκου». Αυτό είναι καταπληκτικό. Ο Φράγκου ήταν διοικητής της 1ης Μεραρχίας και τον ακολούθησε ο Τσολάκογλου με την 4η διότι ο Δημαράς «είχε συνεννοηθεί  με τον Τρικούπη» έλαβε την διαταγή και το έβαλε στα πόδια. Οπότε, ξαφνικά, έχουμε Ομάδα Μεραρχιών που δεν έλαβε την διαταγή. Ο Φράγκου που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το Σώμα που είχε κλείσει τον ασύρματο διέταξε υποχώρηση στις 14,30 μετά από 4 ώρες μαχών.

4. Ο (ήρως) Τρικούπηε «αναγκάστηκε να εκδώσει διαταγή σύμπτυξης στη γραμμή Ντουζ Αγάτς - Αϊβαλί - Μπαλ Μαχμούτ - Κιοπρουλού - Καζλί Γκιολ Χαμάμ, η οποία δε λήφθηκε από την 1η Μεραρχία λόγω διακοπής των επικοινωνιών. Η τελευταία είχε ήδη συμπτυχθεί ανοργάνωτα μαζί με την 7η Μεραρχία, χωρίς διαταγή». Ο Φράγκου που έμεινε να πολεμάει μεχρι τις 1430 υποχώρησε ανοργάνωτα με την 7η Μεραρχία και για αυτ΄δεν έλαβε την διαταγή Τρικούπη.

5.«Ο διοικητής της Ι Μεραρχίας υποστράτηγος Αθανάσιος Φράγκου και ο επικεφαλής του Α΄ Σ.Σ. υποστράτηγος Νικόλαος Τρικούπης αδυνατούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους προκειμένου να καταστρώσουν κοινό σχέδιο δράσης», αφού δεν υπήρχε ασύρματος. Κάποιοι το ρίχουν στους Αγγελιοφόρους που έστειλε ο Φράγκου και που δεν βγήκαν τον Τρικούπη.

6. «Κατά την απαγκίστρωση επικράτησε σύγχυση, χάθηκε ο έλεγχος, διακόπηκε η επικοινωνία του Α' Σώματος με τις Ιη Μεραρχία».  

Την Συντεταγμένη υποχώρηση του  Φράγκου κάλυπταν τα Συντάγματα Πλαστήρα και Λούφα. Κατά την απαγκίστρωση το χάος προκάλεσε ο Τρικούπης και ο πανικός  εκδηλώθηκε στο Αφιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου