3/5/09

Η νέα Τάξη επιτίθεται στον ελληνικό λαό.


Ζοφερές για την ελληνική οικονομία για το 2009 είναι οι προβλέψεις της Επιτροπής που θα ανακοινώσει αύριο στις Βρυξέλλες ο κ.Αλμούνια. Με βάση τις προβλέψεις αυτές η Ελλάδα βυθίζεται ύφεση , που συνεπάγεται μείωση των κρατικών (φορολογικών και άλλων) εσόδων και συνεπώς αύξηση των ελλειμμάτων, και έτσι το δημόσιο χρέος θα ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ.
Βέβαια οι προβλέψεις της Επιτροπής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρίσκονται πάντα εκτός της πραγματικότητας. Αλλά λειτουργούν σαν «μπούσουλας» για τις «διεθνείς αγορές». Οπότε τα πράγματα θα γίνουν από «σκούρα» πιο «μαύρα» . Οι δυσμενείς προβλέψεις για την Ελλάδα συνδέονται με τις εκτιμήσεις για τα έσοδα από τον τουρισμό. Και γι' αυτό η ευθύνη της κυβέρνησης που δεν άνοιξε τα σύνορα για τους ρώσους και τους Σέρβους τουρίστες είναι κολοσσιαία.
Η Ευρωπαϊκή τραπεζική χούντα για να διασφαλίσει την πληρωμή των τόκων σχεδιάζει την επιβολή διεθνούς οικονομικού ελέγχου στην Ελλάδα ώστε να επιβληθούν χωρίς αντίσταση τα αντιλαϊκά μέτρα που θεωρεί αναγκαία.
Την πρόταση της ευρωπαϊκής τραπεζικής χούντας απεκάλυψε σήμερα ένα από τα φερέφωνά της στην Ελλάδα το ΒΗΜΑ, με τίτλο «Πρόταση-βόμβα: Βάλτε Ανεξάρτητη Αρχή ή εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό Οικονομικών για να ελέγξετε τα ελλείμματα».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ελληνική οικονομία τίθεται υπό την κηδεμονία των Βρυξελλών με την δημιουργία ανεξάρτητης αρχής εποπτείας της δημοσιονομικής πολιτικής (όπως λειτουργούσε η Τράπεζα της Ελλάδος στα θέματα νομισματικής πολιτικής) ή ακόμη και η τοποθέτηση μόνιμου- εξωκοινοβουλευτικού - υφυπουργού Οικονομικών με καθορισμένη εκ των προτέρων πολυετή θητεία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πέραν της θεσμικής αυτής παρέμβασης , η Επιτροπή , συνιστά δραστικές παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα:
-Την αύξηση της φορολογίας εισοδημάτων, περιουσίας και των έμμεσων φόρων (καύσιμα, ποτά και τσιγάρα). Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αύξηση κατά 10% τουλάχιστον του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, που θα επιβαρύνει την τελική τιμή της βενζίνης κατά πέντε-έξι λεπτά το λίτρο.
-Τη δραστική περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα και την καθιέρωση νέου μισθολογίου από το 2010, όπους στους μισθούς θα ενσωματωθούν όλα τα επιδόματα.
-Την αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού προβλήματος στο Δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας που ως σήμερα έχουν μείνει στο απυρόβλητο και την εξομοίωσή τους ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (όρια ηλικίας) με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα αλλά και την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη.
Η πλέον δραστική όμως παρέμβαση ζητείται να γίνει στο σκέλος των δημοσίων δαπανών. Αποκαλυπτική είναι μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία η οποία συμπεραίνει ότι τα περιθώρια μείωσης των δημοσίων δαπανών στη χώρα μας είναι τεράστια. Οι μελετητές επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Το σημερινό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχει το ελληνικό Δημόσιο στην Υγεία, στην Παιδεία, στην εξυπηρέτηση των πολιτών μπορεί να εξακολουθεί να το παρέχει με 30% λιγότερες δαπάνες».
Η χούντα των τραπέζι των ζητάει μείωση των δαπανών κατά 30%, απολύσεις , μείωση μισθών , και ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Για αυτούς το πρόβλημα δεν είναι οι υπέρμετροι τόκοι, δεν είναι τα Καρτέλ, δεν είναι οι προμήθειες και οι μίζες.
Το πρόβλημα είναι οι μισθοί και οι συντάξεις.
θα το επαναλάβω.
Η λύση του δημοσιονομικού προβλήματος είναι η φορολόγηση των τόκων του χρέους.
Σπύρος Χατζάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Κλασσικό