22/9/11

Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα

Με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ είναι αντισυνταγματική η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως είναι η Δ.Ε.Η.


Ο δικηγόρος Αθηνών κ. Παναγιώτης Χασιώτης, με δημόσια δήλωση του επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις «παρκο-εταιρίες» του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ και οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, δεν έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε πελάτες τους, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το «τέλος ακινήτων».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος). Τόσον η είσπραξη φόρων, όσο και η επιβολή διοικητικών κυρώσεων λόγω της άρνησης πληρωμής φόρων, αποτελούν στοιχεία άσκησης δημόσιας εξουσίας.

Δ11.Οι «σύμβουλοι», αφού πήραν τα «αναδρομικά», θα βρουν έναν ακροβατικό ελιγμό για να μπαλώσουν την «νομική τρύπα». Το ενδιαφέρον είναι ότι το ΚΙΣ είναι φορέας άσκησης δημόσιας εξουσίας. Οπότε ας εισπράττει εκείνο απευθείας τους φόρους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθούν να αφελληνίσουν τα παιδιά της ομογένειας με νομοσχέδιο-έκτρωμα

Η κοινωνική μηχανική του ΠΑΣΟΚ κατά των ομογενών μας
«Δεν αξίζει τον κόπο να μαθαίνουμε πια Ελληνικά; Ή μήπως η παρεχόμενη ως τώρα ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό παρήγαγε μισαλλόδοξους και εχθρούς της ειρηνικής συμβίωσης;», διερωτάται η Ομοσπονδία. Φυσικά, η απάντηση υπάρχει στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως προκλητικά αναγράφει, στοχεύει «στους πολίτες του κόσμου, με όρους προώθησης της ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας ατόμων και ομάδων διαφορετικής προέλευσης».

http://elkosmos.gr

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...