26/11/11

Η Ιστορία πάντα είναι χρήσιμη

Από τον σάχη και τον Μοσαντέκ πάλι πίσω, στους εκλεγμένους μουλάδες του Ιράν

του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/

«Το μεγαλύτερο αμάρτημά μου είναι πως εθνικοποίησα την πετρελαιοβιομηχανία του Ιράν, και αποσκίρτησα από το σύστημα της πολιτικής και οικονομικής εξάρτησης από την μεγαλύτερη αυτοκρατορία στον Κόσμο, καταπολεμώντας –με τη βοήθεια του Θεού- τις αλυσίδες της σκλαβιάς και τις υπηρεσίες για τα συμφέροντα των αποικιοκρατών».

Από την απολογία του δημοκρατικά εκλεγμένου κοινωνικού μεταρρυθμιστή του Ιράν δρα. Μοχάμαντ Μοσαντέκ στο δικαστήριο (μετά την ανατροπή του από πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από τη CIAκαι τη MI-5. OΜοσαντέκ καταδικάστηκε και έμεινε τρία χρόνια στην φυλακή, για να αποφυλακιστεί και να παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό, ως τις 5 Μαρτίου 1967, οπότε και πέθανε.


Ο Μοσαντέκ, είχε εθνικοποιήσει την «Anglo-Iranian Oil Company» που το 1954 μετονομάστηκε «ΒΡ».


Ας πάμε λίγο πιο πίσω. Στα 1901, ο WilliamKnoxD'Arcy, ένας εκατομμυριούχος από το Λονδίνο είχε διαπραγματευθεί με τον (τότε) σάχη (βασιλέα των βασιλέων) της δυναστείας των Αχεμενιδών και αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης του περσικού πετρελαίου, για 60 χρόνια. Η εταιρία του ντ΄Αρσύ απέδιδε το 16% στους διαχειριστές του σάχη.


Με την επιστροφή του (νέου) σάχη από την εξορία, ΗΠΑ και Βρετανία, με ευγνωμοσύνη φρόντισαν για τον εξοπλισμό και την εκπαίδευσή του στρατού του καθώς και της μυστικής υπηρεσίας ΣΑΒΑΚ.


Το νέο φαγοπότι των δυτικών, σταμάτησε όμως η Ισλαμική επανάσταση του 1979. Οι ΗΠΑ είναι υπόλογες ακόμα και σήμερα στο Ιράν, για τη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα εκείνο, που είχε αποκαταστήσει το σάχη και τη μισητή ΣΑΒΑΚ, διαλύοντας τις δημοκρατικές δομές που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση Μοσαντέκ.
Ας κάνουμε άλλο ένα ιστορικό άλμα. Πάμε στον Σαντάμ Χουσεΐν. Έναν άραβα εθνικιστή, που ισορροπούσε επικίνδυνα ανάμεσα στη Δύση και την αλήστου μνήμης Σοβιετική ένωση. Αυτόν επέλεξαν οι ΗΠΑ και τον εφοδίασαν με όλα τα απαραίτητα υλικά για να «εκδικηθεί» τους μουλάδες του Ιράν που είχαν εθνικοποιήσει ξανά την πετρελαιοβιομηχανία είχαν διώξει ξανά τον σάχη κι είχαν δαιμονοποιήσει τις πολυεθνικές αδελφούλες του πετρελαίου. Με "νόμιμες" ή παράνομες μεθόδους οι ΗΠΑ, κατέστησαν τον στρατό του Σαντάμ, τον ισχυρότερο –πλην Ισραήλ φυσικά- στην περιοχή και τον εφοδίασαν με χημικά και βιολογικά όπλα. Τουλάχιστον 100.000 Ιρανοί ήταν τα θύματα των όπλων αυτών, που ο Σαντάμ χρησιμοποίησε και εναντίον των Κούρδων του Ιράκ.


Τότε όμως, οι ΗΠΑ, που χρησιμοποιούσαν τον Σαντάμ, μπλόκαραν την καταδίκη του Ιράκ από τον ΟΗΕ για την χρήση των όπλων αυτών (κυανίου, αερίου μουστάρδας και νευροπαράλυσης).


Να, ο λόγος που οι ΗΠΑ επέμεναν πως ο Σαντάμ διαθέτει «επικίνδυνα όπλα». Και αυτό είχε σταθεί αφορμή για να εισβάλλουν , μαζί με τον κολαούζο πλέον Βρετανία, στο Ιράκ. Πάνε τα πετρέλαια του Ιράκ, που ήταν υπό τον έλεγχο του δικτάτορα Σαντάμ. Τώρα επέστρεψαν στο αδελφάτο.
Την ιστορία με τη Λιβύη, είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε επειδή είναι πολύ πρόσφατη. Ο κόσμος γλίτωσε από άλλον έναν δικτάτορα, που είχε στον έλεγχό του τόσο -καλής ποιότητας μάλιστα- πετρέλαιο. Αποδόθηκε κι εδώ «δικαιοσύνη» και τα πετρέλαια επέστρεψαν στο αδελφάτο.


Και φτάνουμε στο σήμερα. Όχι ακριβώς, εδώ και μερικά χρόνια, μας έχουν πάρει τα΄αφτιά με τις καταγγελίες ότι το Ιράν ετοιμάζεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Φτου-κακά! Αυτό το δικαίωμα έχουν μόνο τα «δικά μας παιδιά». Άσε που οι Ιρανοί επιμένουν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς λόγους.
Ιμπεριαλισμός; Έχετε ακούσει ποτέ κάποιον από τους Αμερικανούς ηγέτες να λέει αυτή τη λέξη πια; Ούτε καν για «ιδεαλιστικό ιμπεριαλισμό» μιλάνε, όπως είχε πει κάποτε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον «ώστε να αποκτήσει ο κόσμος ασφαλέστερη δημοκρατία».
Τι μου ήρθε και τα θυμήθηκα όλα αυτά; Επειδή ουδείς ενδιφέρεται να μας τα πει. Τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, ταΐζουν τους παπαγάλους τους με άλλου είδους υλικό, και μιλούν για θεωρίες συνωμοσίας όταν ξεφύγεις και τους θυμίσεις κάτι άλλο.
Αλλά η Ιστορία, είναι κατ’ εξοχήν διδακτικό μάθημα.
Πριν δαιμονοποιήσουμε λοιπόν το Ιράν, ας διαβάσουμε λίγη ιστορία του «πολιτισμού» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.


ΥΓ. Για να μην το ξεχνάμε: Το κράτος –χωροφύλαξ Ισραήλ, εκτός από ιμπεριαλιστική, είναι και πυρηνική δύναμη. (Βλέπε υπόθεση Μορντεχάι Βανούνου).


ΥΓ. 2. Ο χωροφύλακας της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν (εδώ και πέντε χρόνια), δεν σταματάει τις απειλές εναντίον της Συρίας, αλλά (κάπου - κάπου) προσπαθεί να τα βρει με τον έτερο εκλεκτό της Ουάσιγκτον στην περιοχή -την Τουρκία- που έχει σηκώσει δικό της μπαϊράκι, όταν κατάλαβε πως έχει αναβαθμιστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα).


(στυξ 10/02/2010)


«Το Ισραήλ απειλεί και το Λίβανο εκτός από τη Συρία και το Ιράν»


http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2670


ΥΓ. 3 Με τουλάχιστον 230 πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό του, το Ισραήλ καταλαμβάνει την 5η θέση στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ (10.656), την Ρωσία (περίπου 10.000), την Κίνα (400) και την Γαλλία (350) σε παραγωγή-κατοχή πυρηνικών όπλων (Center For Defence, Sept. 2002). Ακολουθούν η Μ. Βρετανία (185), οι Ινδίες (66) και το Πακιστάν (42).


Βλέπε στυξ: Ο μύθος της ιρανικής πυρηνικής απειλής (29/12/2005)


http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=1231

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Έφτάμιση εκατομμύρια "Ελληνες είναι.
Απ αυτούς θά μείνουν τρία έκατομμύρια, καί πολύ τους».


Ntany Κλαρας ("βελουχιωτης")

Εγκληματιας πολεμου.

Ανώνυμος είπε...

"Večiti derbi": Fudbal, navijači i policija

Grupa navijača sa južne tribine stadiona Crvene zvezde počela je da gađa bakljama i stolicama, 45 minuta pred početak večitog derbija, grupu navijača na istočnoj tribini.

Žandarmerija je odmah intervenisala, pa je sprečeno dalje nasilje na tribinama.

Na popularnom "jugu" okupljaju se najvatreniji navijači Partizana, koje predvodi navijačka grupa "Alkatraz", dok su njihovi rivali za "prevlast" na tribini, takozvani "Zabranjeni", najavili da će se okupljati na istočnoj tribini stadiona u Ljutice Bogdana.

Prvi sukobi između navijača koji podržavaju dva najpopularnija i najtrofejnija kluba u Srbiji, počeli su još sinoć, i to u Makedoniji.

Makedonski mediji su objavili da su se dve grupe navijača Crvene zvezde i Partizana potukle noćas u međunarodnom vozu na stanici u Kumanovu.

Prema prvim policijskim izveštajima, oko 20 navijača ušlo je u voz u Skoplju oko 21 sat, na putu na derbi dva tima, koji se održava danas u Beogradu, a tuča je izbila sat posle ponoći, kada je u voz u Kumanovu upala druga grupa od 16 navijača sa bejzbol palicama.

U sukobu je, kako se navodi, lakše povređeno nekoliko osoba, polomljena su tri prozorska stakla na vozu i pričinjena materijalna šteta na enterijeru.

Policija radi na utvrđivanju identiteta preostalih 14 navijača koji su ušli u voz na stanici u Kumanovu.

http://www.prva.rs/sr/vesti/hronika/story/14937/%22Večiti+derbi%22%3A+Fudbal%2C+navijači+i+policija.html.html

Ανώνυμος είπε...

η πολιτικη των αγγλοσαξωνων ηταν παντοτε εναντια σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χερσαια υπερδυναμη. Ισπανια,Γαλλια,κεντρικες αυτοκρατιες και φυσικα Ρωσια! Με καθε τροπο προσπαθουν να αποτρεψουν την ευρασια που ειναι μια απο τις βασικες γεωπολιτικες επιδιωξεις του Πουτιν! Και φυσικα μην ξεχναμε και τον Σορος ,ο Ομπαμα ειναι πνευματικο του παιδι,θιασωτης της open society,και οι κρατικες οντοτητες που ειναι στο στοχαστρο απο την διεθνη τραπεζιτων και της δεξαμενης σκεψης της παγκοσμιοποιησης, οι περισσοτεροι εξ'αυτων με αριστεριστικο-τροτσκιστικο παρελθον, οπαδοι της σχολης της Φρανκφουρτης, ανηκουν στον αντιποδα της open society! Δυστυχως η ΕΕ αντι να μετουσιωθει σε μια ευρωπαικη αμφικτιωνια των εθνων και των λαων , μεταλλαχτηκε σε θεραπαινιδα των ω(β)ραιων banksters! Λυπαμαι για το καταντημα της Γερμανιας και της Γαλλιας που αντι να προχωρησουν στον αξονα Βερολινου-Παρισιου -Μοσχας υπηρετουν σαν πιστες θεραπαινιδες την διεθνη των ληστων!
ΥΓ εκτος απο το οικονομικο υποβαθρο,των επεμβασεων στη Μ.Ανατολη υπαρχει και το γεωπολιτικο-ιδεολογικο,φιλοσοφικο υποβαθρο.
ΥΓ2 "Τα θεμελια της Ευρωπης ειναι ο ελληνορωμαικος πολιτισμος, η χριστιανικη θρησκεια και η λευκη φυλη" στρατηγος Σαρλ ντε Γκωλ!
ΥΓ3 προς κ.κ.Γεωργιον Καρατζαφουσκα,αν ξαναδεις ξανα την ψηφο της εθνικης και κοινωνικης δεξιας εγω θα βαλω piercing στη μυτη! Αρκετα σ'ανεχθηκαμε τσιρακι του καμπινεδαρχη των Χανιων ,του ψευτοανακτα Κοκου και των αγγλοσαξωνων!

Ανώνυμος είπε...

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστευε τους επιβάτες του ηλεκτρικού.66 άτομα είχαν κάνει συνολικά 147 ληστείες

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επιβατών του ηλεκτρικού και του προαστιακού.Κατά ομάδες έμπαιναν στα βαγόνια και απειλώντας τους επιβάτες τους έκλεβαν ότι είχαν επάνω τους.Μέχρι χθές όμως που...


η αστυνομία έπειτα από 2μηνη συστηματική εξάρθρωσε την πολυμελή σπείρα κυρίως αλλοδαπών.Συνολικά έχουν συληφθεί 66 άτομα, 58 αλλοδαποί και 8 Έλληνες που εμπλέκονται σε 147 συνολικά περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.Το θέμα είχε αναδείξει μόνο το planet-greece και μάλιστα είχαμε ασχοληθεί δύο φορές (δείτε εδώ )καλώντας την αστυνομία να επέμβει , έπειτα από καταγγελίες που έφτασαν στο mail μας.Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
"στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (26.11.2ο11) σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξήντα έξι (66) μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων οι πενήντα οκτώ (58) είναι αλλοδαποί και οκτώ (8) ημεδαποί. Οι αλλοδαποί προέρχονται κυρίως της Βορείου Αφρικής, της Βαλκανικής Χερσονήσου, καθώς και της Μέσης Ανατολής.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει εκατό μία (101) κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και δεκαοχτώ (18) ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από Σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ). Επίσης, όπως προέκυψε, είχε διαπράξει και είκοσι οχτώ (28) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.
Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε δώδεκα (12) διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53,8 γραμμαρίων, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 5.275 ευρώ.
Οι εξήντα έξι (66) συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τις ληστείες και διακεκριμένες κλοπές, την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος καθώς επίσης και άλλα αδικήματα που αφορούν σε παραβάσεις των διατάξεων για τα ναρκωτικά και την παραμονή στη χώρα.
Η Αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

http://planet-greece.blogspot.com/2011/11/66-147.html

Η Προδοσία του 1897. Η 18η Απρολίου

Η υποχώρηση στον Δομοκό  Οι αποδοκιμασίες του Λαού κατά του Γλξυμπουργκ  Οι Αγγλικές Φουστιές